900P ve 1080P Monitör Farkı Nedir ?

Bilgilendirme yapıyorum. 75 Hz ile 60 Hz arasında fark vardır. Fakat TN panel ile VA panel arasında da fark vardır. Aradığın şey akıcılık ise AOC, daha berrak renkler ise BenQ öneririm. Şahsen ben BenQ alırdım 75 Hz fakat oynama zevkim gelmez o monitörde.
VA panel hiç kullanmadım. Önceki monitörüm "AOC E2070SWN" idi. O'da TN panele sahipmiş. Şimdi baktım. Benim için sıkıntı yaratmadı. VA panel iyi olabilir ama alışmışım TN'ye. Rahatsız edeceğini sanmam. Yine duruma göre çok beğenmez isem iade edip BenQ alabilirim.

GW 2270H fiyat ve performans olarak en iyisi. Yanında HDMI kablo çıkmaz ama kaliteli ve kalitesiz kablolarda görüntü kalitesi farkı görmedim. Monitörün tek sorunu ilk açtığında gölgelenme, ince ayar yaparak fark bile edemeyeceğin dereceye düşürebilirsin. Ama biraz uğraştırır.

VA panel hiç kullanmadım. Önceki monitörüm "AOC E2070SWN" idi. O'da TN panele sahipmiş. Şimdi baktım. Benim için sıkıntı yaratmadı. VA panel iyi olabilir ama alışmışım TN'ye. Rahatsız edeceğini sanmam. Yine duruma göre çok beğenmez isem iade edip BenQ alabilirim.
VA, IPS panele geçersen AOC'un yüzüne bile bakmayacağını düşünüyorum. TN panelden sonra çağ atlamış gibi oluyorsun. TN panel zaten kullanmışsın farklılık olsun bırak.

VA, IPS panele geçersen AOC'un yüzüne bile bakmayacağını düşünüyorum. TN panelden sonra çağ atlamış gibi oluyorsun. TN panel zaten kullanmışsın farklılık olsun bırak.
İnşallah bir daha ki sefere daha çok param olduğu zaman VA panel iyi bir şey almak isterim. Farklılık olur. Artık satın aldım. İş işten geçti. Beni çok üzeceğini düşünmüyorum.
GW 2270H fiyat ve performans olarak en iyisi. Yanında HDMI kablo çıkmaz ama kaliteli ve kalitesiz kablolarda görüntü kalitesi farkı görmedim. Monitörün tek sorunu ilk açtığında gölgelenme, ince ayar yaparak fark bile edemeyeceğin dereceye düşürebilirsin. Ama biraz uğraştırır.

Aldığın üründen memnun kalırsan değiştirmeye gerek yok. Sen memnun ol yeter ki.
İleride kendi paramı kazanmaya başlayınca daha güzel bir sistem toplayacağım. 2K veya 4K bir monitör alırım ona'da. Şuan üniversite bursum ile buna gücümüz yetti :) .

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı