Çözüldü 9060XT bilgisayarda herhangi bir işlem yapılamıyor

• Konuyu başlatan CrxnN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 182
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CrxnN

Centipat
Daha fazla  
RAM
Xpg lancer 32gb ddr5 6000mhz cl30
SSD veya HDD modeli
Corsair mp600 pro nh 1tb m2 ssd
Ekran kartı
Sapphire Radeon 9060xt Pure 16gb
Anakart
Msi b650 gaming plus wifi
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba, bilgisayarda herhangi bir işlem yapamıyorum ve bu sorunun nedenini anlayabilmiş değilim. Bilgisayarı en son dün akşam kulandım ve herhangi bir sorun yoktu fakat bugün bilgisayarı açtığımda herhangi bir işlem yapamadığımı fark ettim. Windows açılıyor, masaüstü geliyor ama herhangi bir uygulama açılmıyor, ekranda imleci hareket ettirip uygulamalara tıklayabiliyorum ama herhangi bir şekilde çalıştıramıyorum hiçbirini, bilgisayarı kapatamıyorum bile. CTRL+alt+del ve CTRL+Shift+ESC kombinasyonları da aynı şekilde herhangi bir tepki vermiyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Çözüm
Hocam bilgisayarı açar açmaz görev yöneticisine girdiniz ve ardından kullanıma açıktınız bilgisayarı ardından Olay Görüntüleyicisini açıp buraya gelip bunu buldunuz değil mi? Çünkü bu durumda burada bilgisayarınızı açarken kullanılması yani onunda açılması gereken bir uygulamanın açılmadığını söylüyor.

Başlangıç uygulamaları arasındaki yanlış senkronizasyonu resetleyerek halletmeyi tavsiye ediyorum hocam. Başlangıça gelip Komut İstemi yazın ve ardından yönetici olarak çalıştırın daha sonra oraya regsvr32 /i shell32.dll kodunu yapıştırın bu işlem başlangıçınızı resetleyecektir. Daha sonra bilgisayarını resetleyin umarım bu sayede sorunu çözmüş olursunuz.
Hocam öncelikle yardımlarınız çok teşekkür ederim sorunu çözmek için çok uzun bir zaman harcadım ve bilgisayarı sıfırladım bunun sonucunda hatta. Sonuç olarak sorunun ekran kartı driver'ından kaynaklı olduğunu tespit ettim. Bir eski sürüme geçerek sorunumu çok şükür çözdüm. Otomatik güncellemeyi bundan sonra sorun yaşamamak adına kapattım.

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için sorunlu sürümüde aşağıya bırakıyorum ben çok çektim siz uğraşmayın :)

Adrenalin 25.11.1 (WHQL Recommended) - Sorunlu Sürüm ( En azından bende düzgün çalışmıyor)

Tekrardan teşekkür eder iyi günler dilerim.
Merhaba, bilgisayarda herhangi bir işlem yapamıyorum ve bu sorunun nedenini anlayabilmiş değilim. Bilgisayarı en son dün akşam kulandım ve herhangi bir sorun yoktu fakat bugün bilgisayarı açtığımda herhangi bir işlem yapamadığımı fark ettim. Windows açılıyor, masaüstü geliyor ama herhangi bir uygulama açılmıyor, ekranda imleci hareket ettirip uygulamalara tıklayabiliyorum ama herhangi bir şekilde çalıştıramıyorum hiçbirini, bilgisayarı kapatamıyorum bile. CTRL+alt+del ve CTRL+Shift+ESC kombinasyonları da aynı şekilde herhangi bir tepki vermiyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

İyi günler hocam, ekran kartı sürücünüzü ve BIOS güncellemelerinizi yaptınız mı?

Ekran kartını takalı henüz 2 hafta oldu olmadı hocam ama bios güncellemesini 4-5 ay önce yapmıştım en son onunla alakalı olabilir mi diyorsunuz ?

BIOS'ta 4 tane güncellemeniz var. Sorunun ana kaynağı olamayabilir ama ilk olarak bunları yapmakta fayda var sisteminiziz daha kararlı çalışması için. Ekran kartı olarak ise 9060xt'ye geçtikten sonra eski sürücünüzü DDU ile silip yerine 9060xt ile uyumlu sürücünüzü kurup güncelleme ayarlarına baktınız mı? Harici olarak ise akşam kullanırken herhangi bir ayar yaptınız mı ve daha önce bu sisteminizde böyle bir sorunla karşılaşmışmıydınız?

BIOS'ta 4 tane güncellemeniz var. Sorunun ana kaynağı olamayabilir ama ilk olarak bunları yapmakta fayda var sisteminiziz daha kararlı çalışması için. Ekran kartı olarak ise 9060xt'ye geçtikten sonra eski sürücünüzü DDU ile silip yerine 9060xt ile uyumlu sürücünüzü kurup güncelleme ayarlarına baktınız mı? Harici olarak ise akşam kullanırken herhangi bir ayar yaptınız mı ve daha önce bu sisteminizde böyle bir sorunla karşılaşmışmıydınız?
BIOS güncelleyeyim ilk olarak öyleyse fakat ben 5 ay önce yaptığımda sadece son sürümü indirip güncellemiştim şuanda 4 güncellemeyide sırayla kurmam gerekiyor mu yoksa son sürümü indirip kursam yeterli midir? Evet ektan kartına geçerken eski sürücüyü DDU ile silip 9060xt için yeniden kurulum yaptım ve otomatik güncelleme seçeneği aktif olması lazım. Akşam herhangi bir ayar yapma gibi bir durum olmadı ve hayır ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

BIOS güncelleyeyim ilk olarak öyleyse fakat ben 5 ay önce yaptığımda sadece son sürümü indirip güncellemiştim şuanda 4 güncellemeyide sırayla kurmam gerekiyor mu yoksa son sürümü indirip kursam yeterli midir? Evet ektan kartına geçerken eski sürücüyü DDU ile silip 9060xt için yeniden kurulum yaptım ve otomatik güncelleme seçeneği aktif olması lazım. Akşam herhangi bir ayar yapma gibi bir durum olmadı ve hayır ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

4 güncellemeyide kurmanıza gerek yok sadece son güncellemeyi kurarsanız yeterli olur. Otomatik güncellemeri ise kapatmanızı öneririm ve hangi sürümde olduğunuzuda söyler misiniz?

Hiç bir şey yapılmadan bir anda böyle olması açıkçası garip. Herhangi bir dosya kurulumu vs yaptınız mı yada siz bilgisayardan ayrıldıktan sonra birileri kullanmış olabilir mi?

BIOS güncellemeyi bilmiyorsanız bu videoyu izleyerek yaparsanız sorunsuz güncellemiş olursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
4 güncellemeyide kurmanıza gerek yok sadece son güncellemeyi kurarsanız yeterli olur. Otomatik güncellemeri ise kapatmanızı öneririm ve hangi sürümde olduğunuzuda söyler misiniz?

Hiç bir şey yapılmadan bir anda böyle olması açıkçası garip. Herhangi bir dosya kurulumu vs yaptınız mı yada siz bilgisayardan ayrıldıktan sonra birileri kullanmış olabilir mi?
Tamamdır dediğiniz gibi sonuncuyu kuracağım öyleyse.

BIOS Version: E7E26AMS.1J0
BIOS Build Date: 03/13/2025

Şuan olduğum sürüm bu şekilde gözüküyör.

Banada garip geldi , gayet sorunsuz kullanmıştım ve hayır herhangi bir kurulum yapmadım sadece bazı pdf ve power point dosyaları indirdim. Bilgisayarı tek kullanan benim.

BIOS güncellemeyi bilmiyorsanız bu videoyu izleyerek yaparsanız sorunsuz güncellemiş olursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam BIOS güncellemesini sorunsuz bir şekilde yaptım ve kontrol ettim güncellenmiş durumda şuan. Ancak sorun hala devam ediyor ama yanlışlıkla şöyle birşey fark ettim bilgisayar açıldığında 1-2 saniye boyunca tıkladığım şeyler çalışıyor ve hatta eğer o 2 saniye içinde görev yöneticisini açarsam herşey düzeliyor ve bilgisayarı kullanabiliyorum. Fakat ben görev yöneticisini açmazsam eğer bilgisayar açılır açılmaz, herhangi bir işlem yapamıyorum. Emin olmak için birkaç kez denedim. Bu sorunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleme:
Tamamdır dediğiniz gibi sonuncuyu kuracağım öyleyse.

BIOS Version: E7E26AMS.1J0
BIOS Build Date: 03/13/2025

Şuan olduğum sürüm bu şekilde gözüküyör.

Banada garip geldi , gayet sorunsuz kullanmıştım ve hayır herhangi bir kurulum yapmadım sadece bazı pdf ve power point dosyaları indirdim. Bilgisayarı tek kullanan benim.

Hocam BIOS güncellemesini sorunsuz bir şekilde yaptım ve kontrol ettim güncellenmiş durumda şuan. Ancak sorun hala devam ediyor ama yanlışlıkla şöyle birşey fark ettim bilgisayar açıldığında 1-2 saniye boyunca tıkladığım şeyler çalışıyor ve hatta eğer o 2 saniye içinde görev yöneticisini açarsam herşey düzeliyor ve bilgisayarı kullanabiliyorum. Fakat ben görev yöneticisini açmazsam eğer bilgisayar açılır açılmaz, herhangi bir işlem yapamıyorum. Emin olmak için birkaç kez denedim. Bu sorunun sebebi ne olabilir?

Bilgisayarınız açıldığında ilk 1-2 saniye içerisinde herhangi bir şeye tıklayıncada görev yöneticisini açmış gibi etki bırakıyor mu yani her şey düzeliyor mu?

Windows kaç kullanıyorsunuz ve güncel mi o da?

Son düzenleme:
Bilgisayarınız açıldığında ilk 1-2 saniye içerisinde herhangi bir şeye tıklayıncada görev yöneticisini açmış gibi etki bırakıyor mu yani her şey düzeliyor mu?

Windows kaç kullanıyorsunuz ve güncel mi o da?
Şimdi denedim herhangi bir şeye tıklayınca olmuyor sadece görev yöneticisini açtığımda düzeliyor.

Windows 11 kullanıyorum ve evet güncel.

Şimdi denedim herhangi bir şeye tıklayınca olmuyor sadece görev yöneticisini açtığımda düzeliyor.

Windows 11 kullanıyorum ve evet güncel.

Hocam eğer şuan bilgisayarı kullanabiliyorsanız başlata Olay Görüntüleyicisi yazın ve açın ardından sol pencereden Windows Günlükleri yazacan kısmın içinden Uygulama ve Sistem klasörlerinden bilgisayarı açtığınız zamandaki verilen uyarıları yazarsanız iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı