9070 XT alınır mı?

Gayet kafama oturan bir cevap oldu teşekkürler, AMD donanım olarak güçlü olduğu için de tercih etmek istedim, yazılım ile geliştirebilirler fakat NVIDIA tamamen teknolojisini ortaya koydu onun yükseltebilecek bir şeyi yokken AMD'nin önü açık bu da bana güven veriyor.

Enermax Maxpro III 700W kullanıyorum, işlemci de 7500F almayı düşünüyorum 50 Watt bir problem çıkarır mı acaba? 80+ var ama Bronze veya Gold değil düz.

E tabii adamlar bu teknolojiyi kendileri buldu o kadar da beklemiyorum fakat göze de hoş gelsin isterim.

Bu karttaki RT performansı bana uzun süre yeter sanırım birkaç videosunu izledim ve daha da önü açık RT çekirdeği 5070'den fazlaymış.

Frame Gen olarak ne durumda peki? NVIDIA da reflex özelliği vardı Frame Gen'den dolayı oluşan gecikmeyi engelliyordu AMD de var mı bu?

500 şans işiydi sanırım, bir arkadaşım dediğim gibi PC'den soğurken aynı kartı kullanan başka birinin WattMan hatasının ne olduğundan haberi bile yoktu.

700W sıkıntı olur bu arada, AMD kartlar watt konusunda genel olarak hâlâ yüksek güç harcıyor. Teknoloji konusunda 5000 serisinde multi fg var AMD de olmaz donanım tabanlı çünkü AMD muhtemelen düz fg ile devam edecek. NVIDIA ileride reflex 2 getirecek gecikmeyi azaltmak için AMD tarafında karşılığı ne bilmiyorum ama reflex 2'ye rakip olabilecek seviyede bir özelliği yok.

700W yetmez kapanma yaşarsınız. 5070 almanızı öneririm.

Hocam Abdullah bey yeteceğini söylüyor fakat ben de güvenemedim durum nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam abdullah bey yeteceğini söylüyor fakat ben de güvenemedim durum nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kartın spike degeri cok yuksek. 500-600W anlik olarak gorebiliyor guc tuketimi. 750W da bile kapanma yasayanlar az da olsa var. En en az 750W gerekli. Asil onerimiz 850W.

Yapma be hocam ucuza halledicektik :(
Psu ve kasa oneriniz var mıdır ucuz ama ömürlük olanlardan rx9070xt için .

En uygun fiyatli uzun omurlu cozum bu olur.

Bunada bakilabilir tamamen omurluk isteniyorsa.

Birde bu iki secenek var. Omurluktur ikiside.

Kartın spike degeri cok yuksek. 500-600W anlik olarak gorebiliyor guc tuketimi. 750W da bile kapanma yasayanlar az da olsa var. En en az 750W gerekli. Asil onerimiz 850W.
Ben de garantiye almak için keseyi biraz açtım sağlam bi şey aldım.

Teoride yeterli ama uygulamada baktığımızda yeterli değil. Kapanma yaşanıyor. En az 750W öneriyorum ancak 750 bile riskli.

Şu an 4060 kullandığım bir sistemim var ve QHD çözünürlükte oyun oynamak için yükseltmek istiyorum.
Aklımda normalde RTX 5070 almak vardı fakat 9070XT ile aralarındaki performans farkını görünce 9070XT cazip geldi.

AMD'ye karşı bir ön yargım var, arkadaşım uzun bir süre RX 580 kullanmıştı ve kullandığı her gün bilgisayardan soğumuştu.
Benim ise merak ettiğim konular şunlar; bu kadar para verip de moral bozucu ufak tefek ama sık yaşanan hatalar yaşar mıyım? Kart bana akıcı bir oyun performansı sağlar mı?(bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama oyun böyle göze akıcı gelir ya öyle bir şey, stabil yani)
Son olarak da görüntü, kartın kendisi bana istediğim görüntüyü verecek mi yani bulanık veya çamur gibi olur mu olmaz mı? FSR/DLSS ve RT performansı NVIDIA ile denk mi?
Uzun ömürlü kullanmak istediğim bir kart olsun istiyorum. Okuyup cevap vereceklere şimdiden teşekkürler, özellikle her iki kartı da deneyimlemiş kişilerin görüşünü duymak isterim.
Gaming gen de çalışan bi arkadaşım 9070xt aldı ve kullanıyor kendisi bana karttan hiç memnun olmadığını hala driver sorunları olduğunu bahsetti, bi güncellemede düzeliyor öteki güncellemede çuvalladığını söyledi. Çift ekran kullanıyormuş 2. ekranda sekme değiştirince görüntü donuk duruyormuş alt+tab yapınca yenilediğini söyledi. Nvidia gibi bir akıcılık söz konusu değil satıp nvidia'ya geri döneceğini iletti. Aynı zamanda bi çok kart bu şekilde gaming gen'e geri iade edildiğini söyledi. Ben şahsen hayret ettim testlerde vs. iyi gözüküyordu. Onun dışında amd işlemcileriyle ilgili hiçbir sorun olmadığını intelin bittiğini söyledi. Saygılar.

Gaming gen de çalışan bir arkadaşım 9070XT aldı ve kullanıyor kendisi bana karttan hiç memnun olmadığını hala driver sorunları olduğunu bahsetti, bir güncellemede düzeliyor öteki güncellemede çuvalladığını söyledi. Çift ekran kullanıyormuş 2. ekranda sekme değiştirince görüntü donuk duruyormuş Alt+Tab yapınca yenilediğini söyledi. NVIDIA gibi bir akıcılık söz konusu değil satıp NVIDIA'ya geri döneceğini iletti. Aynı zamanda birçok kart bu şekilde Gaming Gen'e iade edildiğini söyledi. Ben şahsen hayret ettim testlerde vs. iyi gözüküyordu. Onun dışında AMD işlemcileriyle ilgili hiçbir sorun olmadığını Intel'in bittiğini söyledi. Saygılar.

Bunun sebebi Windows 24H2 kullanmasından kaynaklı, 23H2 kursun düzelir tabii şayet AMD ekran kartını hala kullanıyorsa. AMD, 24H2 uyumsuzluğu.

Sistemi topladım, en ucuz 5070 Ti ile 9070XT Pulse arasında 10000 TL fark vardı(6 taksit ile almak şartıyla) 35000 TL'ye Pulse 9070 XT aldım. Gönlümde normalde 5070 Ti vardı ama bu kartta beni pişman etmedi aksine çok sevdim. Bana denk gelen 2 olay oldu, ben de 2 ekran kullanıyorum fakat tek ekranda da olan bir sorunum var; oyundayken Alt Tab atıp Discord ve Google'a girince ekranın bir kısmı takılıp kalıyor, ortadan bir parça olduğu yerde kalıyor geri kalan sayfa aşağı iniyor, bazen tamamı bazen ufak bir kısmı 3-4 saniye süren bir hata, sinir bozucu mu evet ama nadiren olduğu için pek sıkıntı etmedim daha. 2. olarak ise oynadığım oyundan kaynaklı olabilir, kartım kendini tam kullanmıyor ilk başta 1080p monitör ile kullanıyordum, 150-200 watt çekip düşük FPS veriyordu ve kullanımı %85'i geçmiyordu, 1440p monitöre geçince nispeten düzeldi, ara sıra 300 watt altına düştüğü oluyor bazen de 300 watt çekip %85 kullanımda kalıyor ama oyundan kaynaklı diye düşünüyorum optimizasyonu kötü bir oyun çünkü.
Bunlar haricinde kart gerçekten çok hoşuma gitti, şimdiye kadar hiç drop yediğimi veya akıcılık ile ilgili bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum ki en çok korktuğum şey ise akici bir performans sunmamasıydı neyse ki hayal kırıklığına uğramadım. Görüntü kalitesi ise cam gibi gerçekten FSR 4 çok hoşuma gitti, kcd 2 ile denedim, şimdiye kadar gördüğüm en kaliteli görüntüydü.

Bahsettiğim 2 hata haricinde bir sorun yaşamadım kartın performansından ve sıcaklık değerlerinden oldukça memnunum, kart 340 watt çekerken bile 60 dereceyi geçmedi %40 fan kullanımında. Bir eksisi ise adrenalin uygulaması, NVIDIA App'den çok ama çok geride, NVIDIA çok daha kullanışlı bir arayüze sahip adrenalin de aradığım çoğu şeyi bulamadım ve karışık geldi performans ayarlamaları vs.

İşlemci olarak 14600KF kullanıyorum 6500TL'ye aldım, almadan önce de çok fazlaca karşılaştırdım en yakın performans veren R7 9700X di fakat çok mantıksız bir seçim olurdu, 2 kat fiyat farkı vardı ve verdikleri değerler eşitti. İşlemciden kıstığım parayla da Z790 Tomahawk aldım. İşlemci biraz fazla ısınıyor 240mm enermax sıvı soğutucu ile kullanıyorum 120-130 watt çekerken 70 derecelerde geziyor fakat mükemmel bir işlemci, işlemciye yüklenen oyunlarda 1080p oynadım birkaç hafta fakat hiçbir şekilde drop yemedim akıcı bir performansı var yine.

Kasamın hava akışı kötü Gamepower Flex modeli, Lian Li Lancool 216 aldım sistemi ona taşıyınca bir 5-10 derece düşüş bekliyorum.
Çok uzun konuştum fakat kafamdaki AMD ekran kartı ile ilgili olan tüm ön yargılar yıkıldı neredeyse.

4060 satmayacaksan bana verebilir misin?
veya kaça bırakırsın ?
Satmayı düşünüyordum reis fakat kardeşimin bilgisayarına taktım, satmadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı