9070 XT için PSU önerisi

Genzonzi

Hectopat
Makaleler
1
Ekran kartı: 6700 XT.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi
RAM: 2 X 8 / 3600 MHz.
PSU: High Power 600W 80+ Gold.

Sistemi 2K'da kullanıyorum. ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC modelini satın aldım. Yazdan sonra işlemci anakart RAM güncellemesi yapabilirim ama şimdilik ekran kartını satın aldım. PSU konusunda yetersiz gelebilir deniyor ama PSU'mun rahatça 550W verebildiğini düşünüyorum. Çok da bilgili olmamakla beraber böyle bir düşünceye sahibim ama güncellemek şart denirse mecbur güncelleyeceğim. 20% güç limiti düşürüp, PSU ile idare edersin diyenler oldu ama ben bu ekran kartından 2K için güncel sistemimle iyi bir performans almak istiyorum. Söylediklerim minvalinde PSU alınır mı? Almamalı mıyım, alacaksam önerilerinizi bekliyorum. F/P ürün arıyorum, zamanında yukarıdaki PSU'mda fazla fiyat vermeden yakaladığım performans tarzında.

Ekran kartı: 6700 XT.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi
RAM: 2 X 8 / 3600 MHz.
PSU: High Power 600W 80+ Gold.

Sistemi 2K'da kullanıyorum. ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC modelini satın aldım. Yazdan sonra işlemci anakart RAM güncellemesi yapabilirim ama şimdilik ekran kartını satın aldım. PSU konusunda yetersiz gelebilir deniyor ama PSU'mun rahatça 550W verebildiğini düşünüyorum. Çok da bilgili olmamakla beraber böyle bir düşünceye sahibim ama güncellemek şart denirse mecbur güncelleyeceğim. 20% güç limiti düşürüp, PSU ile idare edersin diyenler oldu ama ben bu ekran kartından 2K için güncel sistemimle iyi bir performans almak istiyorum. Söylediklerim minvalinde PSU alınır mı? Almamalı mıyım, alacaksam önerilerinizi bekliyorum. F/P ürün arıyorum, zamanında yukarıdaki PSU'mda fazla fiyat vermeden yakaladığım performans tarzında.

IMG_4167.png

Techpowerup minimum 700W önermiş, güç çekim değerlerini de görüyorsunuz.

Eki Görüntüle 2499850

TechPowerUp minimum 700W önermiş, güç çekim değerlerini de görüyorsunuz.

PSU'nun daha yüksek kapasiteli olması şart. Ama 12400F 65W çekiyor. 9070XT ise 300 watt. Belki ucu ucuna kurtarabilir kullanılacak programların da biçimine göre. 650W olsaydı PSU cuk otururdu.

PSU'nun daha yüksek kapasiteli olması şart. Ama 12400F 65W çekiyor. 9070XT ise 300 watt. Belki ucu ucuna kurtarabilir kullanılacak programların da biçimine göre. 650W olsaydı PSU cuk otururdu.
Bazı arkadaşlar 20-30% güç limiti koyar idare edersin demişlerdi, belki öyle mi yapsam. Çok performans farketmiyormuş zaten herhalde.

Bazı arkadaşlar 20-30% güç limiti koyar idare edersin demişlerdi, belki öyle mi yapsam. Çok performans fark etmiyormuş zaten herhalde.

Hocam sistem bileşenlerinize göre hesap edin. 400W PSU ile RX 580 kullandım 2 sene boyunca herhangi bir sorun yaşamadım. İşlemcim Ryzen 5 2600 idi o zamanlar. Kart 180 işlemci 65 çekiyordu. 2 SSD bir de 4 tane kasa fanım vardı. Ama ilerideki yükseltmelerin önünü açmak için 750W bir PSU almanız yakın surette iyi olacaktır.

650W bence de yetebilir hocam ancak 700 olmasında da fayda var.

Dediğim gibi PSU yükseltmesi lazım, zaten 3x8 pin PSU'ya zaten geçmeniz gerek. Bütçeniz varsa PSU alın, eğer yoksa %30 Power limit düşürüp bir süre idare ettikten sonra yeni bir PSU'ya geçin. Uzun vade de sorun olabilir.

Kısa vadede idare edecektir PSU'n, en yakın vakitte bütçesini ayarlayıp değiştir. Revolution DFX tarzı bir şey öneririm, 5 küsür liralarda.
Dediğim gibi PSU yükseltmesi lazım, zaten 3x8 pin PSU'ya zaten geçmeniz gerek. Bütçeniz varsa PSU alın, eğer yoksa %30 Power limit düşürüp bir süre idare ettikten sonra yeni bir PSU'ya geçin. Uzun vade de sorun olabilir.
Peki bu 3x8 olayı benim PSU'da iş görüyor mu tam anlamadım. Benim 3x8 takabilmek için özelliği var mı PSU'mun ? Tam anlayamadım o kısmı. Muhtemelen değiştireceğim PSU. Önerileriniz alırsam sevinirim ama 5K felan vermek istemiyorum. 4K bütçe olacak şekilde varsa iyi bir öneriniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı