9070 XT vs 5070 Ti

Sapphire'den şikayetçi olanın bilgisi 0'dır. Gitsinler PowerColor falan alsinlar o zaman xd.

Şu forum da konuşmak için konuşan insan çok fazla bunun önüne geçmek çok zor.
Araştıran ve tecrübe sahibi insanları dinleyin boş konuşup saldıran insanları dinlemeyin Sapphire'in kartlarından da uzak durun.
Coil sorunlarının yüzde 90'ı Sapphire'de, glitch sorunları Sapphire'de bunu bilmemek ve buraya gelip konuşmak kolay, klavyeye basmak herkese kolay. 🤣

Bende araştırdım biraz. Ona bakılırsa 4080 Super de öneriliyor fakat NVIDIA yeni teknolojilerle PhysX'i geride bırakırsa ki şu anda saf kas gücünün zayıf olup DLSS 4 ile oyunların FPS'ini yükseltmesi sanki bu nedenden. 40 serisi yerine 50 serisi almak daha mantıklı geldi.

9070XT tüm her şey açıkken oyunlarda %0.1 ve %1 FPS'lerde 5070 Ti'a fark atıyor. Fakat FPS olarak her şey açıkken yine 5070 Ti daha yüksek alıyor(oyundan oyuna değişiyor). Bende karşılaştırmalarımı yaptım eğer 4K alacak bütçem olsaydı 5080 alıp 4K OLED alıp geçerdim tabii çok fazla para edecek. Onun yerine 2K OLED alıp 5070 Ti ile yoluma devam etmeyi düşünüyorum. Bugün Black Friday belki indirimler olur yöneliriz.

Zaten 5070 Ti İtopya'da Gigabyte modeli 42K şu anda. 2 haftadır yanılmıyorsam İncehesap Gaming gecelerinde 5080 Gainward modeli 54K'ya düşüyormuş. Bir yanda da 9070XT var ama dediğim gibi tamamen yazılım olarak güvenim NVIDIA'dan yana. Bugüne kadar hep AMD kullandım biraz da fazla para verip NVIDIA'yı denemek istiyorum.

Oynanacak oyunlarında önem arz ettiğini düşünüyorum. Çünkü bir MMORPG fanı olarak çoğu oyununda DLSS desteği göremedim bu durumda 9070XT saf gücünden dolayı daha fazla FPS alır deniyor ama kim bilir denemek lazım.

Her şey DLSS değil maalesef saf kas gücü gerçekten önemli.
Bu fiyattan bu kart piyasada alınabilirliği en iyi kart, bırakın paranız cebinizde kalsın pişman olmazsınız.

Son düzenleme:
Her şey DLSS değil maalesef saf kas gücü gerçekten önemli.
Bu fiyattan bu kart piyasada alınabilirliği en iyi kart, bırakın paranız cebinizde kalsın pişman olmazsınız.
Ama zamanında da öneriler fiyat/performans açısından amd olduğu için RX6600/RX6800 kullandım ve şuan kullanıyorum yani ben açıkçası keşke NVIDIA alsaydım diyorum bazen.

Sapphire'dan alma demek biraz saçma. Sapphire uzun yıllar kullandım. Hiçbir sorununu görmedim ki etrafında kullanan tonla kişi var. Teknoloji biraz şans işi. Sıkıntılı bir cihaz denk geldiğinde olan markaya oluyor. Sapphire olarak alabilrisiniz. Görüldüğü kadar büyük sorun yok. Olabilecek sorunlar, her markada olacak sorunlar oluyor.

Sapphire'dan alma demek biraz saçma. Sapphire uzun yıllar kullandım. Hiçbir sorununu görmedim ki etrafında kullanan tonla kişi var. Teknoloji biraz şans işi. Sıkıntılı bir cihaz denk geldiğinde olan markaya oluyor. Sapphire olarak alabilrisiniz. Görüldüğü kadar büyük sorun yok. Olabilecek sorunlar, her markada olacak sorunlar oluyor.

Siz kullandınız sorun olmadı demek dediğiniz gibi şans işi ama sorun en çok Sapphire'de bunu bile bile Sapphire al demek yakışmaz.

@wreiX, Sapphire'da sorun nerede? Reddit'te geziyorum, globale bakıyorum büyük bir sorun yok kronik olarak. Bazı ismini söylemediğim forumlar sorun var diyor. O söylemler de tamamen taraflı. Ekran kartının bloğu belli, kart belli. Sorun olsa AMD üretim yaptırmaz.

@wreiX, Sapphire'da sorun nerede? Reddit'te geziyorum, globale bakıyorum büyük bir sorun yok kronik olarak. Bazı ismini söylemediğim forumlar sorun var diyor. O söylemlerde tamamen taraflı. Ekran akrtının bloğu belli, kart belli. Sorun olsa AMD üretim yaptırmaz.

Bu forumda eskilere hakimsinizdir sorunun ne olduğunu bilmeniz lazım bilmiyosanzıda az eskilere giderseniz bu konu hakkında yorum yapan insanları görürsünüz.
Sorun sadece 9070XT üzerinden değil tüm olarak Sapphire üzerinden, ben sorun var diyorum siz yok diyosunuz tabii ki herkes kullandığı kartı övecek gömecek haliniz yok normal şeyler bunlar siz yaşamadınız ama yaşayan insan çok.
Sorun belirtene taraflı diyosunuz bu da çok enteresan ama size kimse taraflı demiyor sorun yok dediğiniz halde.
Konuyu fazla uzatmaya gerek yok ben fikrimi ve bu ülkede bu sorunları yaşayan insanlar olduğunu söyledim alıp almamak insanlara kalmış. 😊

@wreiX, kullandığım markayı övmüyorum. Piyasada olan bir çok markayı zaman zaman zaten kullandım. Sapphire almayın, sorunlu demek yanlış bir algı. Sapphire alanlar sorun yaşamıyor demiyorum. Asus alan da aynı sorunu yaşayabilir, AsRock alan da aynı sorunu yaşayabilir. Bazı ismi önemli değil forumlarda Asus sorun yaratmaz , Sapphire sorunlu gibi algı yapılıyor. Taraflı bir karşılaştırma mevcut. Siz de bu yorumları görerek böyle bir algı oluşturmuşsunuz. O zaman her sorun yaşayan marka alınmaz. Asus, AsRock ve piyasada görebileceğin her marka, modelde sorun yaşanabiliyor. Hiçbirisini almayalım o zaman? Globalde, Reddit platformunda kronik düzeyde sorun yaşayan yok. Çevremde en az 15 - 20 kişi kullanıyor ve ne hikmetse kimsede sorun yok. Siz taraflı yaklaşıyorsunuz, yanlış bir algı oluşturuyorsunuz.

@wreiX, kullandığım markayı övmüyorum. Piyada olan birçok markayı zaman zaman zaten kullandım. Sapphire almayın, sorunlu demek yanlış bir algı. Sapphire alanlar sorun yaşamıyor demiyorum. ASUS alan da aynı sorunu yaşayabilir, ASRock alan da aynı sorunu yaşayabilir. Bazı ismi önemli değil forumlarda ASUS sorun yaratmaz, Sapphire sorunlu gibi algı yapılıyor. Taraflı bir karşılaştırma mevcut. Sizz de bu yorumları görerek böyle bir algı oluşturmuşsunuz. O zaman her sorun yaşayan marka alınmaz. ASUS, ASRock ve piyasada görebileceğin her marka, modelde sorun yaşanabiliyor. Hiçbirisini almayalım o zaman? Globalde, Reddit platformunda kronik düzeyde sorun yaşayan yok. Çevremde en az 15 - 20 kişi kullanıyor ve ne hikmetse kimsede sorun yok. Siz taraflı yaklaşıyorsunuz, yanlış bir algı oluşturuyorsunuz.

Böyle iftira atıp sallamanın yeri mi burası mı sence?
Konuyu kapatmışım hala taraflı, ocu bucu diyosun.
Tabii ki de farklı markalarda sorun yaşanabilir buna bir şey demiyor kimse benim bahsettiğim ve senin anlamak istemediğin şey şu en çok hakkında sorun belirtilmiş en çok üzerine yazılıp çizilmiş olan markayı burada gönül rahatlığıyla alın demem ben sen dersin onu bilmem burası bence ne tartışma yeri ne de kavga yeri insanlar buradan diğer insanların fikirlerine bakarak ürün seçiyor ben fikrimi belirttim alan alır almayan almaz saldırmana gerek yok.

Merak etme ne ASUS'un ajanıyım ne de başkasının ya da kimseden rant almıyorum 😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı