- Makaleler
- 5
Daha fazla
Aha gelmiş tipik 5070 kullanıp kartı ölümüne savunan tipler
Arkadaş 9070 XT ile 5070 Ti kıyaslarsın çok normal derim zaten aynı güçte kartlar. 5070 ile nasıl kıyaslıyorsun ya? Bak 5070 X4 ile 200 FPS veriyor - 9070 XT ise sadece X2 ile 130-140 FPS veriyor. Eğer buna takılacaksan AMD'de de X4 gibi bir şey açabiliyorsun bu durumda FPS 260-280 olacak ki öyle de oluyor zaten.
Ancak FG X2 sonrasında tamamen göz boyamaya dönüyor daha üstü akıcılığı da arkadaşların dediği gibi %1 - %0.1'lik değerleri abartı şekilde öldürüyor input lag kısmına girmiyorum bile.
Hadi Cuda kullanıyorsundur 5070 alırsın anlarım NVIDIA o konuda halen tekel ama oyun oynayan birisine de 30K fiyata sahip 5070 önermezsin be! Aynı paraya 9070 XT alırsın native %20-25 performans farkı koyar ortaya.
Ben yıllarca NVIDIA kullandım sürekli de elime NVIDIA kart geçiyor deneyimleyebiliyorum. Ben bile 9070 XT almışım parasını geçtim Nitro+'ı 37'ye aldım o paraya 5K koysam 5070 Ti alırdım mesela ama almadım MFG'nin ne olduğunu deneyimledikten sonra...
Ki beni forumda bilen bilir bundan 1 yıl öncesine kadar AMD kart önermeyen birisiydim fanboyluğa kadar da uzanacak türdendim ama işte her şey her zaman aynı olmuyor şu anda devir tam tersine döndü. NVIDIA yazılımda son 6 aydır o kadar batırdı ki AMD'nin birkaç ufak hatası (Ki bunlar kolay çözülen ve oyun zevkini baltalamayan hatalar) dışında bir şeyi kalmadı.
DLSS 4 bla bla diyene ayrı gülerim. AMD daha yeni ML tabana geçti direkt DLSS 4 ile aynı oldu kalite vs. DLSS 4.5 geldi safsatası da saçmalık adamlar durduk yerde %10-15 FPS kaybına sebep oldu o kadar başarısız yaptılar ki. DLSS-FSR kullanım amacı FPS yükseltmesi zaten eğer tamamen kalite aranıyorsa DLAA denen bir şey var ki DLAA'dan bile daha fazla FPS düşürüyor DLSS 4.5![]()
Anlatamıyoruz hocam, boşa dil dökmeyin. Diger konuda bir arkadaş var o daha beter