9070XT alınır mı?

Bütçe
40000
Aha gelmiş tipik 5070 kullanıp kartı ölümüne savunan tipler :D

Arkadaş 9070 XT ile 5070 Ti kıyaslarsın çok normal derim zaten aynı güçte kartlar. 5070 ile nasıl kıyaslıyorsun ya? Bak 5070 X4 ile 200 FPS veriyor - 9070 XT ise sadece X2 ile 130-140 FPS veriyor. Eğer buna takılacaksan AMD'de de X4 gibi bir şey açabiliyorsun bu durumda FPS 260-280 olacak ki öyle de oluyor zaten.

Ancak FG X2 sonrasında tamamen göz boyamaya dönüyor daha üstü akıcılığı da arkadaşların dediği gibi %1 - %0.1'lik değerleri abartı şekilde öldürüyor input lag kısmına girmiyorum bile.

Hadi Cuda kullanıyorsundur 5070 alırsın anlarım NVIDIA o konuda halen tekel ama oyun oynayan birisine de 30K fiyata sahip 5070 önermezsin be! Aynı paraya 9070 XT alırsın native %20-25 performans farkı koyar ortaya.

Ben yıllarca NVIDIA kullandım sürekli de elime NVIDIA kart geçiyor deneyimleyebiliyorum. Ben bile 9070 XT almışım parasını geçtim Nitro+'ı 37'ye aldım o paraya 5K koysam 5070 Ti alırdım mesela ama almadım MFG'nin ne olduğunu deneyimledikten sonra...

Ki beni forumda bilen bilir bundan 1 yıl öncesine kadar AMD kart önermeyen birisiydim fanboyluğa kadar da uzanacak türdendim ama işte her şey her zaman aynı olmuyor şu anda devir tam tersine döndü. NVIDIA yazılımda son 6 aydır o kadar batırdı ki AMD'nin birkaç ufak hatası (Ki bunlar kolay çözülen ve oyun zevkini baltalamayan hatalar) dışında bir şeyi kalmadı.

DLSS 4 bla bla diyene ayrı gülerim. AMD daha yeni ML tabana geçti direkt DLSS 4 ile aynı oldu kalite vs. DLSS 4.5 geldi safsatası da saçmalık adamlar durduk yerde %10-15 FPS kaybına sebep oldu o kadar başarısız yaptılar ki. DLSS-FSR kullanım amacı FPS yükseltmesi zaten eğer tamamen kalite aranıyorsa DLAA denen bir şey var ki DLAA'dan bile daha fazla FPS düşürüyor DLSS 4.5 :D

Anlatamıyoruz hocam, boşa dil dökmeyin. Diger konuda bir arkadaş var o daha beter 😀.

Elimde 5080 var MFG denemeden konuşmayın diyor bana, daha hangi kartla daha fazla deneyebileceksem. Bir de Afterburner vb sozde MFG'nin low degerlerini gostermiyormus 😀. Kahkaha attım cidden o mesaji gorunce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde 5080 var MFG denemeden konuşmayın diyor bana, daha hangi kartla daha fazla deneyebileceksem. Bir de Afterburner vb sozde MFG'nin low degerlerini gostermiyormus 😀. Kahkaha attım cidden o mesaji gorunce.

%1 ve %0.1'in nasıl gösterildiğinden bi' haberler hocam. FPS sayacıyla aynı mantıkta sanıyorlar :D Gerçek kare neyse onu baz alır sahte kareler aslında var olmayan şeyler ee var olmayan şeyi niye göstersin ki.

Şimdi bunu da anlayamazlar muhtemelen. Olmayan kareyi varmış gibi gösteriyor ama aslında her zaman gerçek FPS ve kareye bakılıyor.

%1 ve %0.1'in nasıl gösterildiğinden bi' haberler hocam. FPS sayacıyla aynı mantıkta sanıyorlar :D Gerçek kare neyse onu baz alır sahte kareler aslında var olmayan şeyler ee var olmayan şeyi niye göstersin ki.

Şimdi bunu da anlayamazlar muhtemelen. Olmayan kareyi varmış gibi gösteriyor ama aslında her zaman gerçek FPS ve kareye bakılıyor.
Bunları anlattığında da sadece "5000 serisi iyi, AMD kötü" argümanı üretirler. Bunda aradığını bulamayınca sıcaklıktan vurmaya çalışırlar. Herkesi kendileri gibi sanıyorlar.

Anlatmaya çalıştığında da "Sen hiç bir şey bilmiyorsun! Önce öğren gel." şeklinde aşağılamaya döner muhabbet. Komik.

Bunları anlattığında da sadece "5000 serisi iyi, AMD kötü" argümanı üretirler. Bunda aradığını bulamayınca sıcaklıktan vurmaya çalışırlar. Herkesi kendileri gibi sanıyorlar.

RTX 5000 serisi sanki sicaklikta cok masum 😀.

Adam bu teste bile ivir zivir sacma sapan test dedi 😀.

Büyük şaşkınlıkla okudum, iki tane mesajda da istemsizce kahkaha attım. Yeşilci arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Marka ya da kategori ne olursa olsun bu kadar bağımlılık kesinlikle sağlıklı değil. Jensen Huang bu kadar savunamaz şu teknolojiyi.

Bunda aradığını bulamayınca sıcaklıktan vurmaya çalışırlar.

Gram düşüncesi olan bunun tam tersi olduğunu bilir hocam. En kötü 9070-XT modeli dahi segmentine göre oldukça serin. VRAM kısmı sıcak ki aslında normal değerler 80 derece VRAM için epey serin bile denilebilir.

Sıcaklığa gireceklerse büyük bir sorunları daha var. NVIDIA 5000 serisi ailesinde Hotspot sensörlerini kaldırdı yani GPU ile Hotspot neredeyse aynı sıcaklık gibi gösteriyor ama yalandan ibaret 25-30 derece gibi ciddi farklar var aslında lakin kimse anlamasın sanki kartlar serinmiş gibi dursun diye kaldırdılar.

NVIDIA'nın 5000 serisinde yaptığı tonla çakallık var.

Gram düşüncesi olan bunun tam tersi olduğunu bilir hocam. En kötü 9070-XT modeli dahi segmentine göre oldukça serin. VRAM kısmı sıcak ki aslında normal değerler 80 derece VRAM için epey serin bile denilebilir.

Sıcaklığa gireceklerse büyük bir sorunları daha var. NVIDIA 5000 serisi ailesinde Hotspot sensörlerini kaldırdı yani GPU ile Hotspot neredeyse aynı sıcaklık gibi gösteriyor ama yalandan ibaret 25-30 derece gibi ciddi farklar var aslında lakin kimse anlamasın sanki kartlar serinmiş gibi dursun diye kaldırdılar.

NVIDIA'nın 5000 serisinde yaptığı tonla çakallık var.

5000 serisi sadece Memory tarafinda daha serin. Hotspot testlerini atiyoruz inanmıyorlar 😀. Diğer konuya bakarsanız zaten o arkadaşıda görürsünüz. Jensen gelsin o bile 9070XT daha iyi bir kart der inadina 5070 savunuyorlar.

RTX 5000 serisi sanki sicaklikta cok masum 😀.

Adam bu teste bile ivir zivir saçma sapan test dedi 😀.

Sadece kendisi biliyor :D o kadar test atiyoruz adam test beğenmiyor ya bir de bana laf ediyor teknik destekte yoksun diye.

Dediğim gibi MFG'ı kendiniz denemeden karar vermeyin.

Eki Görüntüle 2636265

Dünyanın en iyi teknolojilerinden bir tanesi MFG. Jensen babadan Allah razı olsun sayesinde akıcı oyun oynuyoruz.
Oyun geliştiricileri de her zaman NVIDIA'yı referans alacaklar, bundan önce de öyle idi bundan sonra da öyle olacak.

Sen ciddi misin harbiden yav gece gece? Kendim kullanmasam inanacağım.

Hocam onlar AMD fanboy.

Ekran görüntüsü 2026-01-08 114513.png

Adam destan yazdı. MFG 6X geliyor DLSS 4.5 çok daha iyi yaptı. Her şeyi MFG daha stabil ve yüksek FPS veriyor. DLSS Ultra kaliteli oldu Native'den daha iyi artık.

Büyük şaşkınlıkla okudum, iki tane mesajda da istemsizce kahkaha attım. Yeşilci arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Marka ya da kategori ne olursa olsun bu kadar bağımlılık kesinlikle sağlıklı değil. Jensen huang bu kadar savunamaz şu teknolojiyi.

Ben MFG'den önce oyun oynamamışım resmen, abartmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı