91 Derece Anakart Sıcaklığı Normal mi?

Süleyman Koçak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bilgisayarımın sıcaklık değerleri budur bu değerler normal mi özellikle anakartın sıcaklığı bana normal gelmedi. Cevaplarınızı bekliyorum.

Adsız.png

Sistem boşta iken alındıysa bu screenshot... ııı... galiba biraz yüksek :) Anakart sıcaklığının o kadar yüksek görünmesi garip, muhtemelen yazılımsal bir şeydir, ama masaüstünde CPU fanının tam devirle çalışması ve buna rağmen 46 derece. Çok büyük endişe vermemekle beraber normal değerlerin üstünde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal bir sıkıntı değilse;

1 - Kasadaki bütün fanların tozlarının temizlenmesi,
2 - Kablolamanın gözden geçirilerek kasa içindeki hava dolaşımına imkan sağlayacak, mümkünse boş bir koridor yaratacak şekilde düzenlenmesi,
3 - İşlemci üzerindeki termal macunun yenilenmesi (kurumuş olabilir, tamamını temizleyip kaliteli bir macunu olabildiğince ince ve düz bir tabaka halinde sürmek gerekir),
4 - Kasayı koyduğunuz yerin kasadan atılan sıcak havanın bir an önce oradan uzaklaşmasına imkan verecek şekilde seçildiğinden emin olmanız.

Sorunlarınızı büyük ölçüde çözecektir.

Tabi sıcaklık değerlerine bir de bios'tan bakmanızı öneririm. Genelde en tutarlı (3. parti yazılımlardan birkaç derece daha yüksek göstermekle beraber) verileri oradan alırsınız.

Belki sensörlerde sorun vardır. Olmadı arkadaş bir kasanın içini kontrol etsin 91 derece olsaydı zaten hisseder değil mi. Elinizi sürmenize gerek yok, gerçek 91 derece kendini hissettirir zaten.:D:like:;)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı