9100F ile 1660 Ti darboğaz yapar mı?

Hocam ben r5 1600 12NM ve 1660 ti kullanıyorum 1080p'de hiç bir şekilde darboğaz olmuyor sizin sistemde yanlış giden başka bir şey var. DDU ile temiz kurulum yapın,BIOS güncelleyin,memtest ile bellekleri kontrol edin,güncellemeleri tam yapın düzelmesi lazım. 9100F'e ise sakın bulaşmayın paranızı çöpe atmış olursunuz.

2600'dan 9100'e geçiş yapmayın. Madem değişiklik istiyorsunuz her zaman yaptığınız zahmete değsin. Oyun odaklı olarak kurmak istiyorsanız 9400 tercihiniz olsun. Anakart değişecek yapıtığınıza değsin. İlerleyen dönemlerde çoklu çekirdek performansı oyunları da etkileyecek. Haberiniz olsun.

Oyunlarda performansı tekli çekirdek gücü belirler. Çekirdek masalına inanıp R5 2600 aldım ancak pişmanım. Özellikle eski oyunlarda stabilite ve FPS bakımından hiç memnun kalmadım. Ben de i3 9100F almayı düşünüyorum.

Hocam ben r5 1600 12NM ve 1660 ti kullanıyorum 1080p'de hiç bir şekilde darboğaz olmuyor sizin sistemde yanlış giden başka bir şey var. DDU ile temiz kurulum yapın,BIOS güncelleyin,memtest ile bellekleri kontrol edin,güncellemeleri tam yapın düzelmesi lazım. 9100F'e ise sakın bulaşmayın paranızı çöpe atmış olursunuz.
İşlemciye yüklenen bir oyun ile kıyaslama yaparsak R5 1600 veya 2600 ile BF5 64 kişi multiplayer haritada oynayan varsa kıyaslamak için kaç FPS aldığını yazabilir mi ?

Ben ortalama 60-70 FPS arası alıyorum. Ekran kartı yüzde 50 kullanımda.

İşin garip yanı ben hikaye oyunlarında da 90FPS üstüne çıkamıyorum.

9100F bu soruna çözüm olmayacak anladığım kadarıyla. Başka bir çözüm düşünmem gerekecek 🤔

Oyunlarda performansı tekli çekirdek gücü belirler. Çekirdek masalına inanıp R5 2600 aldım ancak pişmanım. Özellikle eski oyunlarda stabilite ve FPS bakımından hiç memnun kalmadım. Ben de i3 9100F almayı düşünüyorum.
9400'E geçmen daha iyi olur. Ya da bütçen varsa 3600.

Oyundan oyuna değişmekle birlikte günümüzde bile çoklu çekirdekten faydalanan azımsanmayacak oyun bulunmakta. Örneğin "Tomb Raider". Ancak intel oyun firmalarının desteğini arkasına alarak saat hızı bazında bakıldığında bile daha iyi sonuçlar vermekte. AMD fiyat olarak karşı atağını sürdürüyor ve düşündürüyor. Eğer ses ve video editleme işine girilecekse direkt olarak AMD tercih edilmeli.

Ekleme;
Anakart tercihine gelince fiyat olarak AMD her zaman daha avantajlı. Bunu da unutmamak gerek.

Ekran kartının %100 kullanılması lazım. Sisteminizde başka bir sorun var işlemcinin yetmemesi gibi bir durum yok. Windows güç seçeneklerinden yüksek performans modunun seçili olduğundan emin olun. Olmadı windowsu ve driverleri temiz kurulumla baştan kurun.

Ahh ahh hala oyunların çoklu çekirdeğe ihtiyacı olduğunu sananlar var. 4/4 dediğiniz işlemci 6/12 1600 ile aynı performası veriyor.
Oyunların yok, ama bilgisayarının var. O 4 çekirdeğin hepsi %100'e vursun bakalım, arkada discord'da konuşabiliyor musun? Alt+tab atabiliyor musun adam akıllı, sağlam bi drop yersen anlarsın 4/4'ü.

Stabil değil, 6/12'de en az 4 çekirdek hala boşta olacağı için saydığım sorunlar ortaya çıkmayacaktır. %5-10 az performans alırım ama oyunum adam akıllı çalışır. Hala her şeyi tek çekirdeğe bağlayanlar var.

İşler senin dediğin gibi işleseydi 4 çekirdekli işlemciyi bile üretmezlerdi. 1-2 çekirdekten fazlasına ne gerek var oyun bilgisayarları için o zaman? İş işlemcileri günümüzdeki gibi olur, oyun odaklı işlemciler 1-2 çekirdekli olurdu o zaman, 1 çekirdekten fazlası bir işe yaramıyor sonuçta.

Ayrıca 4/4 işlemciler ani yüklerde patatese dönen işlemciler oluyor genelde, bir anlık çok fazla yük girerse diğer işlemler sekteye uğrar. Oyunlarda olacak anlık aşırı fazla load durumu, 4/4 işlemcilerde anlık ölüme sebep oluyor, bende var, biliyorum. İntihar sebebi mi? Hayır.

4/4 ve 6/12 yan yana koyulacak gibi değil, FX serisinde değiliz artık.

Ayrıca kimsenin bilgisayarda "sadece oyun" oynamadığını biliyoruz. Kaldı ki hız aşırtma denen bir şey var.

Ayrıca buradan çoğu kişiyi uyarmak isterim, yüzdelik hesaplamayı öğrenin, %5-10 farkı direk 5-10 FPS olarak algılayanlar var.

30'un %10 fazlası: 33
50'nin %10 fazlası: 55

O kadar da fark yapmıyor.

Son düzenleme:
Ya biride çıkıp dememiş ki R5 2600 nasıl olurda 1660 Ti'yi besleyemiyor ?

İşlemci kullanımı yüzde 100 olmasa bile çoğu oyunda işlemci kaynaklı drop yiyorum

Neye göre? hangi teknik geribildirim bunu size söyletiyor ?

Ek Açıklama 2020-01-14 221850.jpg

%100 çalışması kartı besleyemiyor olduğu anlamına gelmez. Düşük grafik ve düşük çözünürlük ayarlarında işlemciler her zaman daha çok performans sergiler, kalite ve çözünürlük arttıkça ekran kartına olan yük ivme kazanmaya başlar.

• Kartınız işlemcinizle çalışabilecek en uygun kart - en uygun işlemci.
  • BIOS güncellemelerini kontrol edin,
  • Grafik sürücülerinizi kontrol edin,
  • Varsa OC. profillerinizi varsayılan ayarlara getirin,
  • Kasa içi soğutmanızı bi kontrol edin,
  • Kasa içi hava akışı bir çok donanımın tam performans çalışmasına zaman zaman etki edebiliyor,
  • Yük altında ki sıcaklık değerlerinizi kontrol edin,
  • Termal macunlarınızı yenileyin.

1660 Tİ için R5 2600'e alternatif aramanız mantığa aykırı bir durum. Bu konuda yapabileceğiniz diğer iyileştirmeleri yapmanız faydanıza olacaktır.

İşlemciniz ekran kartınızla %1 bile darboğaz yapmıyor...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı