Ahh ahh hala oyunların çoklu çekirdeğe ihtiyacı olduğunu sananlar var. 4/4 dediğiniz işlemci 6/12 1600 ile aynı performası veriyor.
Oyunların yok, ama bilgisayarının var. O 4 çekirdeğin hepsi %100'e vursun bakalım, arkada discord'da konuşabiliyor musun? Alt+tab atabiliyor musun adam akıllı, sağlam bi drop yersen anlarsın 4/4'ü.
Stabil değil, 6/12'de en az 4 çekirdek hala boşta olacağı için saydığım sorunlar ortaya çıkmayacaktır. %5-10 az performans alırım ama oyunum adam akıllı çalışır. Hala her şeyi tek çekirdeğe bağlayanlar var.
İşler senin dediğin gibi işleseydi 4 çekirdekli işlemciyi bile üretmezlerdi. 1-2 çekirdekten fazlasına ne gerek var oyun bilgisayarları için o zaman? İş işlemcileri günümüzdeki gibi olur, oyun odaklı işlemciler 1-2 çekirdekli olurdu o zaman, 1 çekirdekten fazlası bir işe yaramıyor sonuçta.
Ayrıca 4/4 işlemciler ani yüklerde patatese dönen işlemciler oluyor genelde, bir anlık çok fazla yük girerse diğer işlemler sekteye uğrar. Oyunlarda olacak anlık aşırı fazla load durumu, 4/4 işlemcilerde anlık ölüme sebep oluyor, bende var, biliyorum. İntihar sebebi mi? Hayır.
4/4 ve 6/12 yan yana koyulacak gibi değil, FX serisinde değiliz artık.
Ayrıca kimsenin bilgisayarda "sadece oyun" oynamadığını biliyoruz. Kaldı ki hız aşırtma denen bir şey var.
Ayrıca buradan çoğu kişiyi uyarmak isterim, yüzdelik hesaplamayı öğrenin, %5-10 farkı direk 5-10 FPS olarak algılayanlar var.
30'un %10 fazlası: 33
50'nin %10 fazlası: 55
O kadar da fark yapmıyor.