93 saat oynandığı halde HOI4'te savaş kazanamamak

Almanya oynarken yapılan genel hatalardan birisi direkt olarak sınırdan saldırıya geçmek. Sınırda nehir + Fransa fortları olduğu için inanılmaz debuff yiyorsun ve geçemiyorsun. Hollanda ve Belçikayı ele geçirip 24 divisionla bile rahatlıkla Parisi düşürebilirsin.
 
400'den fazla saatim var hala iyi olduğumu düşünmüyorum, bu oyun gerçekten emek gerektiririyor ve belki de siz de division templatelerinizi falan yapmıyorsunuzdur, ekipman eksiğiniz oluyordur, yeterli fabrika basmıyorsunuzdur. Size önerim Maxmarine rehber videoları izlemeniz yaptıklarını uygulamanız.
 
Bir sürü videolar izledim ve 93 saat oyun sürem var ancak hala Almanya ile bir dünya savaşını bile kazanamıyorum. Özellikle şu son güncellemeden sonra kafam daha da karışmaya başladı. (bütün DLC'lere sahibim
Bir sürü videolar izledim ve 93 saat oyun sürem var ancak hala Almanya ile bir dünya savaşını bile kazanamıyorum. Özellikle şu son güncellemeden sonra kafam daha da karışmaya başladı. (bütün DLC'lere sahibim)
Bende tüm DLC leri crackledim ama ben supply sistemi anladım gibi. Dünya Savaşı'nın en önemli kısmı Belçika Hollanda ve Lüksemburg'a aynı anda girmemek. İlk Hollanda'yı al sonra orduyu ayarlayıp Belçika'ya gir Belçika üzerinden Medium tanklarla Paris'e girmek kolay.
 
Aslında 90 saat biraz az kalmış. Oyunu öğrenmek en az 50, anlamak ve pekişmesi 300, ustalaşmak ise 1K saatinizi alıyor. Bende en başta öyleydim. Şu anda 1K saatim var. Ve hala minor ülkelerde savaş kazanamıyorum (bazılarında) zamanla olacaktır. Merak etmeyin. Belki bazıları bu görüşüme katılmayabilir ancak tarih bilgisi de çok önemli. Çünkü oyundaki ülkeler gerçeğine göre tasarlandı. Mesela birisi demişti medlerle bile Fransa'ya giremedim. Olay çok basit. Uçak üstünlüğü sağlayıp, 40 width piyade (ki buna gerek yok ama çok asker yığarlarsa lazım) ve en az 800 breakthrough medlerle arround maginot yapacaksın. Tabii işin başında doktrinler geliyor. Sen alman oynayıp ta Grand battleplan gidiyorsan hatalısındır, aynısı sovyetler oynayıp ta Mobile warfare giden için de geçerli. Oyun için çok güzel modlar var deneyebilirsin. Ayrıca ben ilk alman olarak WW2 kazandığında (hilesiz) 500 saatim falan vardı. Zamanla gelişirsin. Oyunu hileyle oynamaya çalış ileride hilesiz oynayışa geçersin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı