940 MX sistemde FPS aniden düşüyor

Enesbil

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
17
RAM
-
SSD veya HDD modeli
Intenso
Ekran kartı
Nvidia 940mx
Anakart
-
İşlemci
i5-7200U
Arkadaşlar merhaba,

Laptopumda yaklaşık 1 yıldır sebebini çözemediğim bir FPS düşme sorunu var. Sorun tam olarak şöyle ki oyun veya günlük kullanımda 30 saniye her şey normal seyrindeyken sonraki 30 saniye FPS 05-06'larda dolanıyor. Bu bir yıl içinde çeşitli yöntemler denedim ama sorunun kaynağını bulamadım. Termal macun değişimi ve genel bakımını yaptım. Driverları direk üreticilerin resmi sitelerinden yükledim ve hepsi güncel. Windows'u orijinal sitesinden indirip kurdum, laptopun sürücülerini yine üreticinin sitesinden yükledim ve kurdum, BIOS dahil hepsi güncel.
Bilgisayar bileşenlerinin raporunu AIDA'dan alıp paylaştım. Aşağıya yaptığım testleri atıyorum.

Isı değerleri için ayrıca FurMark ve OCCT testlerini yaptım normal çıktı ama raporu şu an elimde yok.
Aklıma başka hiçbir çözüm gelmiyor. Hep beraber sorunun ne olduğunu bulabilirsek çok mutlu olurum.
 

Dosya Ekleri

  • Report PO bileşen.txt
    3,6 MB · Görüntüleme: 818
  • battery.png
    battery.png
    38,6 KB · Görüntüleme: 46
  • crystaldiskinfo.png
    crystaldiskinfo.png
    45,6 KB · Görüntüleme: 45
  • crystaldiskmark.png
    crystaldiskmark.png
    21,2 KB · Görüntüleme: 55
  • stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    37,5 KB · Görüntüleme: 45
Formatı çok denedim. Konuyu açarken en başta da belirttiğim gibi windowsu kendi sitesinden orijinal ve güncel yükledim bütün diskleri biçimlendirerek geride dosya kalmadı her şeyi sıfırladım. Bahsettiğiniz windows paketi en günceli diye mi söylediniz yoksa özellikle bir tane var onu mu indirin diyorsunuz, o detayı paylaşırsanız iyi olur. Driverler yine geforce experience ve intel driver asisstan ile en güncelde ve orjinal, asus anakart ve BIOS da direk sitesindne ve güncel. Update ayrıca güncel. Memtest 86 PASS, hata bulmadı. Badsector yapmadım, crystaldisk infoda SSD sağlığını %100 gösteriyordu ve ayrıca SSD nin daha garantisi dolmadı, ihtimal vermedim. Bilgisayarı benden başka kurcalayan yok, etrafında çocuk filan dolaşmıyor, darbeye filan ihtimal vermiyorum ama denemekten zarar gelmez. Pek umudum yok ama yapıp dönerim en kısa zamanda.
Sonuçlar

22H2 en güncel sürüm olduğu için performans iyileştirmeleri olabilir denemekten zarar gelmez.
Kesinlikle haklısınız en günceli en iyisidir ancak bu problem yaklaşık bir yıldır var, o süre zarfında da driverler hep günceldi. Problemin kaynağının o olduğunu ya da böyle bir şey olsa da windowsun bir yıl geciktirip çözüm olan yeni sürümü şimdi yayınlayacaklarını düşünmüyorum. Tabiki en güncelde kalmak için onu da yaparım. Çok teşekkür ederim. Aklına başka bir şey geliyorsa paylaşabilir misin veya bu yazıya misafir olan diğer arkadaşlar, bir fikriniz varsa lütfen yazmaktan çekinmeyin.
 

Dosya Ekleri

  • Badsector.png
    Badsector.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 11

Yeni konular

Geri
Yukarı