9400F sisteme anakart önerisi

Bütçe
400-700 TL

Nyte

Hectopat
İyi günler. Aşağıda belirttiğim sistem için uyumlu anakart konusunda sıkıntı yaşıyorum. 400-700 TL arası önerebileceğiniz bir anakart var mı?

Öncelikle kulandığım kasanın anakart desteği: ATX, Micro ATX, mini ATX.

RAM HyperX Fury 16 GB (2x8GB) siyah 2666MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.

PSU Corsair CV550 550W 80+ Bronze 120mm fanlı PSU.

CPU Intel Core i5 9400F 2.9GHz 9MB önbellek 6 çekirdek 1151 14nm işlemci.

GPU Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı.

HDD Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 harddisk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu iki ürün de işiniz görür. Onun dışında parçaları daha almadıysanız kullanım amacınızı ve bütçenizi belirtirseniz daha iyi bir şeyler yapabiliriz sanırım.

Bu iki ürün de işiniz görür. Onun dışında parçaları daha almadıysanız kullanım amacınızı ve bütçenizi belirtirseniz daha iyi bir şeyler yapabiliriz sanırım.

Yok hala satın almadım 1 ay içinde almayı planlıyorum. Kullanım amacım oyun. SSD alıcam fakat biraz bekleticem onu bütçe için. Şuan genel bütçem 6000-7000 tl arası (şuan ki bütçede SSD dahil olmadan). Erkan kartının modelini belki değiştirebilirim ama Nvida olması tercihimdir.

Aslında SSD'yi değil de HDD'yi ikinci plana atmanız daha mantıklı olacaktır. İşletim sistemi kesinlikle SSD'ye kurulmalı. aşağıdaki sistemi öneririm:

Toplam 6.942 TL yapıyor. HDD'yi sonradan almak istemiyorum derseniz de aşağıdaki HDD ve SSD ikilisini alabilirsiniz:

Bu durumda da toplam 7.032 TL yapıyor.

Aslında SSD'yi değil de HDD'yi ikinci plana atmanız daha mantıklı olacaktır. İşletim sistemi kesinlikle SSD'ye kurulmalı. aşağıdaki sistemi öneririm:

Toplam 6.942 TL yapıyor. HDD'yi sonradan almak istemiyorum derseniz de aşağıdaki HDD ve SSD ikilisini alabilirsiniz:

Bu durumda da toplam 7.032 TL yapıyor.

Öncelikle ilginiz ve hızlı cevap için teşekkür ederim. Her şey mantıklı gözüküyor ama sadece kasada bir konuya takıldım. Benim şuanki baktığım kasada 4 fan vardı, soğutma açısından daha iyi olur diye düşündüm. Sizin attığınız modelde 1 fan var yanılmıyorsam. Gigabyte rtx 2060 da kasanın soğutması önemli diyordu kullanlar internette ,sıvı soğutmaya param yetmediği için bende fan sayısına yöneldim haliyle. Normalde Laptop kullanıyordum ben yani masaüstünden pek anlamıyorum o yüzden. RGB takıntım filanda yok sadece işini ne kadar iyi yaptığına bakıyorum yani kasanın. Sizce sizin attığınız kasa soğutmada yeterli olur mu?

Benim baktığım kasa buydu

Benim attığım kasada iki tane fan var, bir önde bir arkada. Bu haliyle de pek sıkıntı çıkarmayacaktır fakat daha makul sıcaklıklar için kasa önüne bir tane bu fandan ekleyebilirsiniz. Anakartta yeterli port olmadığı için bir adet de bu çoklayıcıdan alırsanız sıkıntı olmaz.

Benim attığım kasada iki tane fan var, bir önde bir arkada. Bu haliyle de pek sıkıntı çıkarmayacaktır fakat daha makul sıcaklıklar için kasa önüne bir tane bu fandan ekleyebilirsiniz. Anakartta yeterli port olmadığı için bir adet de bu çoklayıcıdan alırsanız sıkıntı olmaz.

Sonradan takılıyorsa ihtiyaca göre ilerde yaparım o zaman sanmıyorum sorun çıkacağını.
Peki son olarak uzun süre kullanımda dahi r5 3600 işlemci r5 3600x gibi ısıyı düşük tutabilir mi? (Bildiğim kadarıyla 3600x in farkı Ghz. hızı ve daha iyi stok fan)

Stok soğutucuyla bir saatlik yükte maksimum 80 dereceye çıkıyor. Stok soğutucu için fena değerler değil. CPB ayarını kapatarak düşürmek de mümkün.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı