940M laptopta oyunda ekran donuyor

Emre Akarsu

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
500 GB SSD.
Bilgisayarımda Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynarken bir anda ekran donuyor ve öyle kalıyor. Bilgisayar çalışıyor, programlar çalışıyor sadece ekranım bir anda donuyor ve öylece kalıyor. Daha önce böyle bir problemim yoktu 2000 saatim var oyunda. HDD öldüğü için bilgisayarda kasma ve donmalar oluyordu Samsung 870 EVO SSD ile değiştirdim. Kasmalar SSD takınca geçti fakat oyunda ekran donması sorununu çözemiyorum yardımcı olur musunuz çözüm bulamıyorum.

ASUS K555ub.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman yapacak bir şey yok oyunu bırakmak zorundayım :) tekrardan teşekkür ederim ilgilenip zaman ayırdığınız için.

Rica ederim hocam! 🙏🏼

800x600 çözünürlükte ayarları arttırıp oynamayı deneyebilirsiniz. Laptop ekranı küçük olduğundan tolere edilebilir bir görsel sunabilir göreceli olarak.

Rica ederim hocam! 🙏🏼

800x600 çözünürlükte ayarları arttırıp oynamayı deneyebilirsiniz. Laptop ekranı küçük olduğundan tolere edilebilir bir görsel sunabilir göreceli olarak.

Teşekkür ederim deneyeceğim. Aklıma takılan tek nokta sıcaklık değerleri normal sisteminde %100'ünü kullanıyor ve oynatıyorken ekranın bir anda donmasının sebebi tam olarak nedir? Zaten %100'ünü kullanıyor en ufak bir işlem donmaya mı sebebiyet veriyor.

Teşekkür ederim deneyeceğim. Aklıma takılan tek nokta sıcaklık değerleri normal sisteminde %100'ünü kullanıyor ve oynatıyorken ekranın bir anda donmasının sebebi tam olarak nedir? Zaten %100'ünü kullanıyor en ufak bir işlem donmaya mı sebebiyet veriyor.
Eğer RAM 8GB ise Ram kaynaklı hocam. :) Çünkü 8GB'a dayandığını görebilirsiniz. :)

Artı -1 Eksi
12 GB aslında 4 GB daha işlem yapılacak alan var fakat ekran kartı sınıra dayandığı için yapacak bir şey yok gibi :(

O halde evet hocam. Çünkü ram yetmezliği de dediğiniz durumları meydana getireniliyor. 🤔

Ekran kartı yanı sıra işlemci de %100 olduğu zamanlar olmuş. Dediğim gibi limitte kullanıyor dahası ancak ne yazık ki sistem değiştirmek hocam. 🥀

Hayırlı geceler dilerim. 🌹

O halde evet hocam. Çünkü RAM yetmezliği de dediğiniz durumları meydana getireniliyor. 🤔

Ekran kartı yanı sıra işlemci de %100 olduğu zamanlar olmuş. Dediğim gibi limitte kullanıyor dahası ancak ne yazık ki sistem değiştirmek hocam. 🥀

Hayırlı geceler dilerim. 🌹

Teşekkür ederim iki gündür zamanınızı aldım kusura bakmayın. Başka sorunlarda görüşmek üzere :)

Hocam aynı laptoptan bende de var. Sorun işlemci ile alakalı. 940M aslında iyi bir ekran kartı ama işlemciniz 'u' serisi olduğu için bir nevi ekran kartınıza darboğaz yapıyor ve oyuna droplar giriyor. Bende ki modeli ASUS K555lb. Sonuç itibari ile yapabileceğiniz 1-2 ayar var. Denetim Masası'na girip sağ üst köşeden görüntüleme ölçütünü büyük simgeler yapıp oradan ses kısmına girin. Kayıttan yürüt seçeneğinden hoparlörünüze iki kere tıklayıp gelişmiş kısmından en düşük bit ve en düşük Hz ayarını seçin. Daha sonra uygula deyip oradan çıkın. Bu işlem bir nebzede olsa işlemci kullanımınızı azaltacaktır. Ayrıca oyun sırasında arka planda başka hiçbir uygulamanın açık olmadığından emin olun. Windows Defender'ı da kapatabilirsiniz. Tarama yaptığı zamanlarda yüksek seviyelerde işlemci kullanımını arttırıyor.

f.PNG

Hocam aynı laptoptan bende de var. Sorun işlemci ile alakalı. 940M aslında iyi bir ekran kartı ama işlemciniz 'u' serisi olduğu için bir nevi ekran kartınıza darboğaz yapıyor ve oyuna droplar giriyor. Bende ki modeli ASUS K555lb. Sonuç itibari ile yapabileceğiniz 1-2 ayar var. Denetim Masası'na girip sağ üst köşeden görüntüleme ölçütünü büyük simgeler yapıp oradan ses kısmına girin. Kayıttan yürüt seçeneğinden hoparlörünüze iki kere tıklayıp gelişmiş kısmından en düşük bit ve en düşük Hz ayarını seçin. Daha sonra uygula deyip oradan çıkın. Bu işlem bir nebzede olsa işlemci kullanımınızı azaltacaktır. Ayrıca oyun sırasında arka planda başka hiçbir uygulamanın açık olmadığından emin olun. Windows Defender'ı da kapatabilirsiniz. Tarama yaptığı zamanlarda yüksek seviyelerde işlemci kullanımını arttırıyor.

Eki Görüntüle 1339506

Teşekkür ediyorum hemen uygulayacağım.
Arkadaşlar teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz bilgiler ve önerileriniz için son söylemiş olduğunuz önerileri denedim ekran donmuyor artık. Emin olmak için 2-3 gün oyuna girdim acaba sanş eseri mi donmadı diye fakat 2-3 gündür hiç donmadı umarım sorun geçmiştir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı