940MX GTA V düşük FPS

bugracirak

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim i5 8250U.
940MX 2 GB GDDR5.
RAM 16 GB.
SSD 240GB.
En düşük ayarlarda 1366*768 GTA 5 oynamaya çalışıyorum ama olmuyor.
İlk 30-40 FPS alırken bir anda 5'e düşüyor, sonra 28 falan oluyor.
Diverlarım güncel termal macun 5ay oldu değişeli.
En düşükte denedim, en yüksekte denedim yüksekte denedim ama olmuyor.
Denetim masasından tüm ayarları performans yaptım ama olmuyor.
Ayarlardan güç planını değiştirip %99 yaptım, olmuyor.
Yardım edin de en azından 60FPS'de oynayabileyim.
Bu arada 1280*720 bunda 25 FPS alıyorum en düşükte.
S 800*600 bunda 30 FPS alıyorum en düşükte.
800*600 23FPS alıyorum, bu nedir?

Dosya Ekleri

• w.png
    w.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 112
  • Adsız.png
    Adsız.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 103
  • ÜĞA.png
    ÜĞA.png
    810,5 KB · Görüntüleme: 112
  • ÜĞPOIUYT.png
    ÜĞPOIUYT.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 110
Ben de R5 M430 ekran kartı var. Seninkinden bir tık daha kötü ama ben grafik ayarlarını en düşüğe aldım sadece çözünürlüğü 1366×768 yaptım sabit 30 FPS alıyorum. Siz de o yüzden FPS'i 60'a değil de 30'a sabitleyin. V-sync'yi half yapın yani. Git gelli bir FPS değil de sabit FPS almanız daha rahat bir oyun deneyimi sunar. Ani FPS düşüşlerin önüne böyle geçtim.

940MX zaten çok güçlü bir kart değil hocam. Lakin GTA 5 iyi optimize olmuş bir oyun. 9800 GT denen kaç yıllık kart ile akıcı oynamışlığım var. Ekran kartı sürücüleriniz bence bir tekrar kurun.
Bu rehberi uygulayın önce. Ardından sürücüyü tekrar yükleyip test edin. En güncel sürücüyü yükleyin. Ayrıca işlemciniz U serisi bir işlemci. Bu noktaya dikkat çekmek isterim çünkü bu işlemcilerin oyun performansı çok iyi değildir.

940MX zaten çok güçlü bir kart değil hocam. Lakin GTA 5 iyi optimize olmuş bir oyun. 9800 GT denen kaç yıllık kart ile akıcı oynamışlığım var. Ekran kartı sürücüleriniz bence bir tekrar kurun.
Bu rehberi uygulayın önce. Ardından sürücüyü tekrar yükleyip test edin. En güncel sürücüyü yükleyin. Ayrıca işlemciniz U serisi bir işlemci. Bu noktaya dikkat çekmek isterim çünkü bu işlemcilerin oyun performansı çok iyi değildir.
bence ddu çokda sağlıklı bir çözüm değil çünkü bu işlerle ilgili bilgim yok sistemi bozabilirm başka bir çözüm varsa söyleyebilirsiniz sistemimin sürücüleri güncel son sürüm
GPU'nun saat hızları düşük. Aynı şekilde VRAM'in de.
nasıl düzeltebilirim
Ben de R5 M430 ekran kartı var. Seninkinden bir tık daha kötü ama ben grafik ayarlarını en düşüğe aldım sadece çözünürlüğü 1366×768 yaptım sabit 30 FPS alıyorum. Siz de o yüzden FPS'i 60'a değil de 30'a sabitleyin. V-sync'yi half yapın yani. Git gelli bir FPS değil de sabit FPS almanız daha rahat bir oyun deneyimi sunar. Ani FPS düşüşlerin önüne böyle geçtim.
teşşekürler dediğin yöntem oldu ama 60fps oynatmanın yolu yokmu bunun
Hayır sistemin bir sıkıntı var 920MX DDR3 sistemim de bile 768P'de 60 FPS alıyorum. Bu da 940MX GTA V testi: (8) GTA 5 | Nvidia Geforce 940MX | i5 7200U - YouTube
Ekran kartı driverın güncelmi acaba?
evet son sürüm güncel
Hayır sistemin bir sıkıntı var 920MX DDR3 sistemim de bile 768P'de 60 FPS alıyorum. Bu da 940MX GTA V testi: (8) GTA 5 | Nvidia Geforce 940MX | i5 7200U - YouTube
Ekran kartı driverın güncelmi acaba?
benimki çok daha güçlü ama daha az fps veriyor neden acaba arada %60 lık fark var

Teşekkürler dediğin yöntem oldu ama 60FPS oynatmanın yolu yok mu bunun.

60 FPS oynamak istiyorsan şöyle bir şey deneyebiliriz. FXAA'yı aç, MSAA açıksa kapat. V-sync'yi on yap. Directx 10 yap. Grafikleri en düşüğe al ve çözünürlüğü 720p dene bakalım. MSI Afterburner ile OC yapabilirsin. Ben yaptığımda yaklaşık 5 FPS'lik bir artış. Masam camın önünde olduğu için oyun oynarken camı açık tutuyorum hava zaten soğuk. Bu yüzden de laptop pek ısınmıyor, en fazla 72 dereceyi görüyor ama diğer türlü biraz ısınabilir OC ile, laptop bu sonuçta.

60 FPS oynamak istiyorsan şöyle bir şey deneyebiliriz. FXAA'yı aç, MSAA açıksa kapat. V-sync'yi on yap. Directx 10 yap. Grafikleri en düşüğe al ve çözünürlüğü 720p dene bakalım. MSI Afterburner ile OC yapabilirsin. Ben yaptığımda yaklaşık 5 FPS'lik bir artış. Masam camın önünde olduğu için oyun oynarken camı açık tutuyorum hava zaten soğuk. Bu yüzden de laptop pek ısınmıyor, en fazla 72 dereceyi görüyor ama diğer türlü biraz ısınabilir OC ile, laptop bu sonuçta.
tamam oc nasıl yapılıyor internetten bakıp dediğin ayarlardan denerim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı