95.000 TL'ye sistem önerisi

Bütçe
95000

almilas

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.

Yakın zamanda oyun amaçlı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 95.000TL'dir. (monitör ve SSD hariç elimde mevcutta bulunduğu için dahil etmedim.)

Aşağıda kafamdaki sistemi topladım. Sistemde bir sıkıntı var mı, bu bütçeye daha iyi bir sistemde toplanır mı? Gibi sorular için sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim.

AMD Ryzen 7 7800X3D
ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI
CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6000MHz
Cooler Master MasterBox TD500 V2 Mesh
ASUS TUF GAMING Radeon RX 7900XTX OC Edition 24GB GDDR6 384 Bit Ekran Kartı
ASUS ROG STRIX LC II 360mm ARGB İşlemci Sıvı Soğutucu
FSP Hydro PTM PRO 1200W Platinium ATX3.0 PCIe5.0 Full Modüler

Bende sistem araştırıyorum bütçe aynı ancak GPU bence NVIDIA tercih etmelisin. DLSS teknolojisi ile kart uçuyor. Ben tercihimi RTX 4080 den yana kullanmayı düşünüyorum. Ayrıca Güç kaynağı 1200w çok yüksek bence 1000w yeterli bir güç kaynağı ve daha iyi bir marka tercih etmelisin. Birde sıvı soğutma için ayırdığın bütçe çok yüksek ben Cooler Master ın sıvı soğutmasını tercih ettim yeni nesil pompa teknolojisi mevcut güçlü bir soğutması var fiyatıda çok daha uygun FP bir ürün. Linkleri paylaşıyorum kontrol etmeni tavsiye ederim.

Ekran Kartı: ASUS GeForce Rtx 4080 Tuf-Rtx4080-O16G-Gaming 16Gb Gddr6X 256Bit Oc 2Xhdmi 3Xdp Rgb Ekran Kartı Amazon.com.tr

Sıvı Soğutma: Cooler Master MasterLiquid ML360 İllüzyonu Amazon.com.tr

Güç Kaynağı: ASUS ROG-STRIX-1000G 80 PLUS GOLD 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI JAPON KAPASİTÖRLER 10 YIL GARANTİ https://amzn.eu/d/f5aFVfe
Arkadaşlar merhaba.

Yakın zamanda oyun amaçlı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 95.000TL'dir. (monitör ve SSD hariç elimde mevcutta bulunduğu için dahil etmedim.)

Aşağıda kafamdaki sistemi topladım. Sistemde bir sıkıntı var mı, bu bütçeye daha iyi bir sistemde toplanır mı? Gibi sorular için sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

AMD Ryzen 7 7800X3D

Arkadaşlar merhaba.

AMD Ryzen 7 7800X3D

Bence çoğu parça değişmesi gerekiyor yerinizde olsam şu şekilde yapardım.

Bellek: 6000MHz CL36 alacağıma CL30 veya CL32 bakardım. RGB takıntınız yoksa aşağıdaki öneririm. Olsun derseniz de maksimum 500 TL üstüne RGB modelleri bulunabilir.

Anakart: Zaten bellekler 6000MHz olduğu için ROG B650-A yerine MSI Pro X670-P Wi-Fi eklerdim. Hem X serisi daha iyi altta şu an indirimde daha uygun. Hatta Wi-Fi önemli değil sonra Wi-Fi modülü de alıp takabilirim diyorsanız MSI Pro B650-P modelide işinizi görür.

Kasa: Lian Li tarafına geçilebilir benzer fiyatlarda geçilmezse de kötü değil.

Soğutucu: 7800x3D'nin TDP değeri düşük kule tipi Deep cool AK620 gayet yeterli olur. Sıvı soğutmaya o kadar bütçe ayırmaya değmez geçilecekse de yine Deep cool tarafında daha uygun fiyata bulunabilir.

Veya.

PSU: 850W fazlasıyla yeterli olur bu sistem için Gold+ olan güvenilir herhangi bir model alınabilir.

Ekran kartı: Soğutucu ve işlemciden kalan fazlayla 4080'e geçilebilir. Hatta 3 anakarttan, 8 soğutucudan ve güç kaynağı biraz da üstüne çıkılıp Galax 4090 bile zorlanabilir.

@mrslyfox Benim konuma da kriterlere dikkat ederek tavsiyede bulunabilir misin? O kriterlerden sadece Asus isteğimi değiştirdim, gördüğüm kadarıyla 4090'da MSI Gaming Trio çok daha ucuz benzer performansta o yüzden anakart ve ekran kartı şimdiki sistemimde olduğu gibi yine MSI olabilir.

Farklı farklı marka ve serilerden görünüm olarak uyumsuz parça istemiyorum çünkü sistemin görselliği önemli hatta mümkünse kasanın içini komple görmek istediğim için Thermaltake Core P6 tarzı kasaları beğendim. Kriterlerim ilk mesajımda yazıyor, ciddiye alıp cevap verebilirsen memnun olurum.

Son düzenleme:
Bence çoğu parça değişmesi gerekiyor yerinizde olsam şu şekilde yapardım.

Bellek: 6000MHz CL36 alacağıma CL30 veya CL32 bakardım. RGB takıntınız yoksa aşağıdaki öneririm. Olsun derseniz de maksimum 500 TL üstüne RGB modelleri bulunabilir.

Anakart: Zaten bellekler 6000MHz olduğu için ROG B650-A yerine MSI Pro X670-P Wi-Fi eklerdim. Hem X serisi daha iyi altta şu an indirimde daha uygun. Hatta Wi-Fi önemli değil sonra Wi-Fi modülü de alıp takabilirim diyorsanız MSI Pro B650-P modelide işinizi görür.

Kasa: Lian Li tarafına geçilebilir benzer fiyatlarda geçilmezse de kötü değil.

Soğutucu: 7800x3D'nin TDP değeri düşük kule tipi Deep cool AK620 gayet yeterli olur. Sıvı soğutmaya o kadar bütçe ayırmaya değmez geçilecekse de yine Deep cool tarafında daha uygun fiyata bulunabilir.

Veya.

PSU: 850W fazlasıyla yeterli olur bu sistem için Gold+ olan güvenilir herhangi bir model alınabilir.

Ekran kartı: Soğutucu ve işlemciden kalan fazlayla 4080'e geçilebilir. Hatta 3 anakarttan, 8 soğutucudan ve güç kaynağı biraz da üstüne çıkılıp Galax 4090 bile zorlanabilir.

Önerilerin için teşekkür ederim. Hafta sonu, sistemin son haline karar verip satın alımına geçeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı