9500 TL sistem toplama

bugra94

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, bugün Ryzen 7 Pro 5750G işlemci aldım 4830 TL'ye. Aşağıdaki bileşenlerle sistemi tamamlamaya karar verdim ancak ilk sistemim olacağı için görüşlerinize ihtiyacım var.
  • ASUS Prime B450M-K II AMD B450 4400 MHz (OC) Soket AM4 mATX Anakart (link) 545 TL
  • 2 X Apacer Panther AH4U16G32C2827GAA-1 16 GB DDR4 3200 MHz CL16 RAM (link) 1650 TL
  • HP EX950 5MS23AA 1 TB PCI-e NVMe M.2 SSD (link) 1374 TL
  • Sharkoon WPM-GOLDZERO-550W 80+ Gold 14 cm Fanlı ATX Güç Kaynağı (link) 636 TL
  • Aerocool CS-107 3x12cm FRGB Fanlı, Tam Mesh Ön Panel, Micro ATX / Mini ITX Siyah Oyuncu Kasası (AE-CS107) (link) 500 TL

Toplam fiyat 9500 TL.

Kullanacağım RAM anakartın uyumluluk listesinde yok, ancak bunun çok sorun olmadığını okudum. Kafamdaki bir soru işareti de alacağım kasa küçük, PSU büyük olduğu için (14 cm fanı var), PSU kasaya sığar mı ona emin değilim. Kasayı alacağım yere sordum ancak henüz cevap gelmedi.

Not: Bilgisayarın en önemli görevi Android Studio Build sürelerimi düşürmek olacak. Oyun bilgisayarı değil kesinlikle, en fazla FIFA falan oynarım oynarsam.

Son düzenleme:
SSD fiyatını hak etmiyor, onun yerine bunu veya bunu tercih edin. Aynı şekilde anakart içinde biraz bütçeyi aşıp daha kaliteli bir B450 tercih edin, örneğin bunun gibi.

SSD fiyatını hak etmiyor, onun yerine bunu veya bunu tercih edin. Aynı şekilde anakart içinde biraz bütçeyi aşıp daha kaliteli bir B450 tercih edin, örneğin bunun gibi.

wd black ile ikisinin arasında kalmıştım ben de, ancak tomshardware'deki bu testleri görünce hp'de karar kılmıştım. çoğu testte başa baş gitmişler.

anakartta biraz ucuza kaçtım evet, ancak overclock yapmayacaksam işlemci performansıma bi katkısı olur mu daha iyi anakartın?

wd black ile ikisinin arasında kalmıştım ben de, ancak tomshardware'deki bu testleri görünce hp'de karar kılmıştım. çoğu testte başa baş gitmişler.

anakartta biraz ucuza kaçtım evet, ancak overclock yapmayacaksam işlemci performansıma bi katkısı olur mu daha iyi anakartın?

Evet şuan baktım da kağıt üzerinde HP daha iyi duruyor fakat ben kendim alacak olsam HP tercih etmezdim. Anakart olarak O.C yapmayacak olsanız bile 4 RAM slotu ve daha kaliteli yapıda bir anakart almak bence daha mantıklı olur ama bu dediklerime gerek duymuyorsanız B450M-K tercih edebilirsiniz. Veya direkt onu almak yerine S2H'da bakabilirsiniz.

Evet şuan baktım da kağıt üzerinde HP daha iyi duruyor fakat ben kendim alacak olsam HP tercih etmezdim. Anakart olarak O.C yapmayacak olsanız bile 4 RAM slotu ve daha kaliteli yapıda bir anakart almak bence daha mantıklı olur ama bu dediklerime gerek duymuyorsanız B450M-K tercih edebilirsiniz. Veya direkt onu almak yerine S2H'da bakabilirsiniz.
zaten 32GB ram takacağım için fazla slota ihtiyaç duymam diye düşünüyorum.. bir de bilgisayarcıya gidip bios update ile uğraşmak istemediğimden flashback özelliği olan en ucuz b450 anakartta karar kılmıştım açıkçası. 1-2 gün daha bekleyeyim, eğer önerdiğiniz mortar max indirime girerse onu düşünebilirim.

hepsiburada'da güzel indirim vardı şansıma, hp ssd'yi yukarıya yazdığım fiyatın 240 lira altına aldım, mortar max da 850 liraya düşmüş, öyle olunca ssd'den arttırdığım bütçeyi anakarta kaydırıp mortar max aldım şimdi. teşekkürler öneri için

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı