9500TL programlama ve oyun için laptop tavsiyesi

Bütçe
9500

mbauing

Femtopat
Arkadaşlar merhaba, 1 haftadır laptop arayışındayım. Forumdaki sorulan sorularda da önerilen laptoplara baktım fakat kesin karar veremedim. 9500 TL bir bütçem bulunmakta, Siemens nx, AutoCAD gibi çizim programlarını hem rahat bir şekilde kullanmamı sağlayacak, hem de oyun oynarken yüksek bir performans sağlayacak laptop arıyorum. Bulduğum bir linki atacağım fakat bunların haricinde bundan daha iyisi şu olur diyebileceğiniz laptoplara açığım. Ekstra olarak en az 120 Hz ekranın olmasını istiyorum. Eğer laptoplarda HZ çok da fark etmez derseniz seve seve 60 Hz önerilerinizi de alabilirim. Ama dediğim gibi 9500 TL verip 60 Hz almayı çok da istemiyorum. Marka takıntım bulunmamakta fakat Casper, HP ve Monster markalarının çok baş ağrıtan markalar olduğunu bilmekteyim bir tek.

1-) ACER NITRO R7 4800H 8GB 256SSD GTX 1650Ti 15.6 144Hz NH.Q9HEY.00A Fiyatları ve Özellikleri
Bu laptop aslında kafama yattı fakat RAM ve depolama olarak sıkıntı çektirecek gibi duruyor, eğer ilk etapta yetecekse 8 GB RAM ile idare edebilirim. Ayrıca internet sitesinde de araştırmayı denedim fakat RAM'ler 2x4 olarak mı, yoksa 1x8 olarak mı yerleştirilmiş bunu bilmiyorum. SSD için 1 yuva yazmakta, ama 1 SSD ile idare ederim. Öğrenmek istediğim de SSD yanına hard disk takabilme şansım var mı? Veya tek SSD yuvalı bir laptop almak mantıklı olur mu? 2 gün içerisinde almak zorunda olduğum için ne kadar çok öneri alabilirsem o kadar iyi olur benim için.
Arkadaşlar merhaba tekrardan, yarın satın alım yapacağım için konuyu güncel tutmam gerekti. Araştırmalarım sonucunda birkaç farklı laptop daha buldum fakat ekranları 60 Hz. Acaba yukarıda attığım linkteki ürün mü daha iyi olur benim için? Yoksa aşağıda belirttiğim linklerdeki ürünler mi?
Ekran Hz'i monsterlar harici 120-144 Hz olup,aşağıdaki özellikleri veren başka ürünler bulamadım. Sizce vazgeçmeli miyim 144 Hz isteğinden? Şu ana kadar hep 60 Hz kullandım.

1-) https://www.hepsiburada.com/acer-ni...bilir-bilgisayar-nh-q9hey-00d-p-HBV000012FFLC

2-) https://www.hepsiburada.com/msi-bra...ntent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.83
@WoLeRm Merhaba, yardımcı olabilir misiniz acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı