PC varken neden konsol?

• Konuyu başlatan arif0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 112
  • Görüntüleme 1.791
Konsollarda önemli olan konu güç değil zaten, optimizasyon. Ve pssr ile alakasız, ne alaka anlamadım. Pssr dediğin şey PS5 Pro'da var, ve 4K 60 FPS için olan bir şey zaten. PS5'in verdiği 2K 60 FPS 4K 30 FPS. Ultra oynattığı tek oyunlar da Sony oyunları değil, çok kullandım çok oyun oynadım. Hepsinde çok güzel görüntüler aldım.
Final Fantasy 7 Rebirth gibi oyunlar bariz göz kanatıyordu.

PSSR, PS5 içinde var hocam.

PS 5'in bilgisayardan tek farkı çantana kablolarını ve kendisini koyup etrafta gezdirebilmen ve 4K 60 FPS'i rahat bir şekilde verebilmesi. 20-24 k aralığında bir bilgisayarın aynı performansı verebileceğini hayal edemiyorum. Bazı oyunlarda klavye mouse desteği olması da güzel.

Bir diğer eksisi ise oyunu satın aldıktan sonra Online oynamak için minimum PlayStation Plus Essential alman gerekiyor.

Zaten oyun oynamak için değil oyunu gamepad ile oynayacak.

Klavye ve fare ile bazzite Linux kurmak ve günlük işler için.

Konsol değil bu sadece gamepad ile oynasın. Online oyun oynamayacak mı bu adam, veya FPS oyununu niye gamepad ile oynasın. PC'nin artıları değil mi bunlar. Sen PC'yi konsola çevirip karşılaştırma yapıyorsun.

PS 5'in bilgisayardan tek farkı çantana kablolarını ve kendisini koyup etrafta gezdirebilmen ve 4K 60 FPS'i rahat bir şekilde verebilmesi. 20-24 k aralığında bir bilgisayarın aynı performansı verebileceğini hayal edemiyorum. Bazı oyunlarda klavye mouse desteği olması da güzel.

Veriyor 19.200 TL'ye 2. el PC topladık gamepad de 0 dersen 21k yapıyor.

Bir diğer eksisi ise oyunu satın aldıktan sonra Online oynamak için minimum PlayStation Plus Essential alman gerekiyor.
Şarj aleti olarak ta kullanabiliyorsunuz o da güzel 😀

Konsol değil bu sadece gamepad ile oynasın. Online oyun oynamayacak mı bu adam, veya FPS oyununu niye gamepad ile oynasın. PC'nin artıları değil mi bunlar. Sen PC'yi konsola çevirip karşılaştırma yapıyorsun.

Eğer gamepad dışında oyunda oynanacaksa bu PS5'te olmadığından PS5 ile kıyaslamaya sayılmaz.

PS5'te klavye fare yok ondan PC içinde çok kaliteli bir şey yok.

Ha Online oyunda oynayacaksa 2000 TL'ye klavye+fareyi halleder düzgün bir tane.

Final Fantasy 7 rebirth gibi oyunlar bariz göz kanatıyordu.

Biliyorum, öyle durumda da 4kya çekip oynuyorsun örneğin. Ama 6700XTLI bir PC'de öyle bir şans pek yok. Bu zaten konsolun gücüyle alakasız adamların optimizasyonu yapamamasından kaynaklanıyor. Çok daha güzel gözüken oyunlar var ve sorunsuz.

Eğer gamepad dışında oyunda oynanacaksa bu PS5'te olmadığından PS5 ile kıyaslamaya sayılmaz.

PS5'te klavye fare yok ondan PC içinde çok kaliteli bir şey yok.

Ha Online oyunda oynayacaksa 2000 TL'ye klavye+fareyi halleder düzgün bir tane.
Call of duty gibi oyunlarda klavye fare desteği var ama çoğu oyunda dediğiniz gibi sadece gamepad desteği var

Veriyor 19.200 TL'ye 2. el PC topladık gamepad de 0 dersen 21k yapıyor.

Tamam hadi 2. el aldı gamepadi, 20k oldu diyelim. Koltuğunu masasını falan katmıyorum zaten. Giriş düzey güzel ekipmanlar alsan klavye mouse mouse pad 3.5kya dayanır. Hadi düşelim 2K olsun. Şimdi PS5'i de bir tık pahalıdan alıyorum, aralarında 4K fark oluyor. 4K daha fazla verip PC alıyorsun.

PS5 ten klavye fare çıkmıyor ondan PC'yi toplarken klavye+fare için çok üst düzey bir şey beklemeyin diyorum.

PS5 ten klavye fare çıkmıyor çünkü ihtiyaç yok, gerek yok. Ama çıkan gamepad kaliteli mi evet, yani ana ihtiyacımız kaliteli. PC'nin de ana ekipmanları kaliteli olmak zorunda bu şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı