9500TL Ryzen5 3600 Sistem Toplama

omerwwazap

Decapat
Yer
Dünya
Bu hafta bir sistem toplayacağım ve farklı yerlerden okuyarak şu şekilde bir sistem toplamayı planlıyorum.
  • CPU: AMD Ryzen 5 3600 - 1438,59TL
  • MB: MSI B450 GAMING Plus - 670,00TL
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 2X8GB 3000MHZ CL16 DDR4 Dual Kit RAM – 574,75TL
  • SSD: Samsung 860 Evo 500GB SSD - 518,00TL
  • KASA: Phanteks Eclipse P400 - 676,50TL
  • PSU: FSP Hydro 700 Serisi 80Plus - 435,92TL (BU PSU sisteme uyumlu mudur ve sisteme yeterli olur mu? )
  • Mönitor: Acer Nitro VG270UBMIIpx 27" 75Hz 2K - 1593,02TL
  • GPU: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 8 GB OC - 3624TL
  • Toplam: 9531TL
Sistemde SolidWorks, Photoshop gibi programlarda kullanmayı planlasam da daha çok oyun ve program yazmak için daha çok kullanacağım.

Oynadığım oyunlar: (Rekabetçi sayılabilecek bir oyun oynamıyorum diyebiliriz)
  • Total War serisi
  • Hearts of Iron IV - Europa Universalis IV - Stellaris
  • Battlefield serisi
  • GTA 5
  • Assassin's Creed serisi
Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz, her şey uyumlu mu?
Aynı fiyat seviyesinde kalacak şekilde değişmesini önerdiğiniz bir şey var mı?
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Evet yeterli olur ama gereksiz yere sıcak çalışır. Özel modeller yolda, yani çok beklemeden çift fanlı modelleri satın alabilirsiniz. Paranız artacağı için X570 ve hediye sıvı soğutma kampanyası önerisinde bulundum. Hediye edilen sıvı soğutmalar kaliteli ve başınızı ağrıtması zor olan modeller. Eğer istemezseniz yine B450 ile sıkıntısız kullanabilirsiniz. Artan parayı kullanıyım derseniz de 1TB'lik SSD alabilirsiniz, size kalmış.
Psu yeterli olur evet.
Söylediğiniz çok mantıklı geliyor şu an. Promosyon 18 Ağustos’a bitiyormuş. Bende bu hafta içine kadar sistemi RX5700XT ve X570'e dönüştürüp dönüştürmemeye karar veririm.
Teşekkürler.

Eğer RX5700XT ve X570 + Sıvı Soğutma yapmaz isem şuan ki topladığım hali ile alacağım.
Yardımlarınız için teşekkülürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı