Çözüldü MSI B450 Tomahawk Max'te 2. M.2 SSD nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tanerkmez

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bende M.2 SSD var ama yeterli değil, bir SSD daha alacağım. M.2 ile 2.5 SATA SSD'ler hemen hemen aynı fiyat. Bende ileriye dönük olsun diye M.2 almak istiyorum. Araştırdım, birkaç dönüştürücü var ama hangisini almam yeterli olur? Nereye takacağım? SSD'nin hızını vermediğini söyleyenler olmuş. Bunun için hangi slotu kullanmam gerek, beni aydınlatır mısınız? PCIe_e1 slotunda ekran kartım takılı, diğer slotlar boş. Alacağım SSD'den maksimum verim alabileceğim slota takmak istiyorum. Bir de hangi ürünü kullanmam gerekir, maksimum verim için önerilerinizi bekliyorum. Bu şekilde dönüştürücü kullanmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Anakart MSI B450 Tomahawk Max.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2.0 X1 slotunda dönüştürücü kullanırsanız 500 MB Max hız alırsınız, X16 2.0 slotuna X4 dönüştürücü takarsanız 2000 MB hız alırsınız.

SATA SSD ile 600 MB sınır var, X4 dönüştürücü mantıklı görünüyor, sadece bu SSD'ye işletim sistemi kurarsanız boot etmeme ihtimali var, depolama ve oyun için kullanımda sorun olmaz.
2.0 X1 slotunda dönüştürücü kullanırsanız 500 MB Max hız alırsınız, X16 2.0 slotuna X4 dönüştürücü takarsanız 2000 MB hız alırsınız.

SATA SSD ile 600 MB sınır var, X4 dönüştürücü mantıklı görünüyor, sadece bu SSD'ye işletim sistemi kurarsanız boot etmeme ihtimali var, depolama ve oyun için kullanımda sorun olmaz.

Çözüm

Hocam bir tane M.2 olduğu icin oyun vs için 2.yi düşünüyorum zaten Windows'u normal olanda kalır birde X16 slot var mi benim anakartta ben çok anlamıyorum yanlış almayayim yardımcı olabilir misiniz?

Yukarıda belirttim X16 slotuna X4 dönüştürücü takılabilir.

Hocam resimde belirtilen slota pcie_e4'e X4 dönüştürücü takabilir miyim emin olmak için soruyorum bu slotta da bu hızları alabilir miyim bu slotta alacağım hız kaçtır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-12-08-12-24-31-807_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-12-08-12-24-31-807_com.android.chrome-edit.jpg
    429,1 KB · Görüntüleme: 12

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı