9600 GT FPS düşme sorunu

@Silinen üye Troll'leyecek başka bir yer bulamadın herhalde ? Gırgır şamata için yanlış yerdesin, git ''Konu Dışı'' kısmına, takıl oralarda. Adam öncelikle Düşük FPS dememiş. FPS drop demiş. Ve hangi oyunda, FPS'nin ne seviyelerde olduğunu, hangi seviyelere düştüğünü bilip bilmeden neye göre o kartla normal diyorsun ? Hiç azalmaz sayıları, sürekli de artar ''Ezberci'' gençlerin...

Sizin sorununuza gelecek olursak, FPS drop olayı oluyorsa ihtimallerden bazıları :

-İşlemciniz ekran kartınızı durduruyor. (Yani darboğaz) Ki bu ihtimal o ekran kartı - işlemci ikilisini düşünürsek çok zor.
-Bileşenleriniz ısınıyor. İşlemci veya ekran kartı ısınması sonucu da FPS Droplar yaşıyorsunuz.

Bu sorununuzu çözmemiz için öncelikle yapmanız gerekenler :

-FPS Drop yaşadığınız oyunları belirtin.
-Hangi oyundan kaç FPS aldığınızı, FPS'nin drop sonucu kaçlara düştüğünü belirtiniz.
-Bu oyunlardan birine gidip 20-25 dakika oynayın. Bu arada aşağıda linkini vermiş olduğum AİDA 64 programını indirip kurun. Oyundayken ALT + Tab yapın ve AİDA 64'ü açın. Seçeneklerden algılayıcıyı seçin ve bir ekran görüntüsü atın bize oradan.
-Yine aşağıda linkini verdiğim MSI Afterburner programını indirip kurun. Aşağıda linkini verdiğim rehber sayesinde kurulumunu yapın. Drop yaşadığınız oyunlardan birine girip biraz oynayın. Sol üstte değerler yazıyor halde bir ekran görüntüsü daha alıp bize ulaştır.

Bunlar sonucunda sorunun ne olduğunu anlayacağız. Onun sonucunda da ya ekran kartı, yada işlemcine bir soğutucu öneririz. Bekliyorum dediğim şeyleri eksiksiz.

Linkler :

Aida 64 Extreme -> Downloads | AIDA64
Adsız.png

MSI Afterburner -> MSI Afterburner 4.2.0 Final Download
jh.jpg

MSI Afterburner Kullanım Rehberi -> MSI Afterburner ile oyunda ekran kartı sıcaklığı ve kullanımını öğrenme
Adsız.png
jh.jpg
öm.jpg

@steadyflow Bakabilirmisin? Attım 15 dk oynadım oyunu bütün oyunlarda aynı sonuç.

Masaüstüne döndüğünüz halde 69 derece işlemci. Oyun içindeyken rahat rahat 70 üzerine çıkıyor demek bu. İşlemci sıcaklığınız yüksek bana kalırsa. Isınan işlemci frekans düşürüyor, buna bağlı olarak drop oluyor olabilir. Bunu anlamak için bir soru daha soracağım. Oyuna başladığınız gibi başlıyor mu droplar, yoksa bir süre sonra mı yaşıyorsunuz ? Eğer öyle ise dediğim gibi ısınan işlemci frekans düşürüyor, drop yaptırıyor. Bunun çözümü ilk adım macun yenilemek, çözüm olmazsa iyi bir CPU soğutucu almak.

Onun dışında GPU kullanımı %60'larda. Az geldi bana o da. @BilgisayarKurdu'nu da çağıralım biz. Bence ekran kartı kullanımında da sıkıntı var gibi. Bu ilk etapda yapabileceğiniz şey macun yenilemek ve genel bir temizlik olur. Ondan sonra ona göre hareket ederiz.

Macunu yeni yenilettirdim 10 gün falan oluyor.İlk başta bende macundan şüphe duymuştum fakat sorun hala devam ediyor fanlarınıda temizledim.

Senden istediğim şeyleri güzelce test edip bana iletirsen sorununu bulurum.
  • FPS düşüşünü tarif et, 60FPS alıyorken birden 40'a mı iniyor yoksa birden 15-18'e mi düşüyor, takılıyor mu?
  • Oyun açıkken ve FPS düşüşleri yaşanıyorken Görev Yöneticisi : İşlemler sekmesinden görüntü aktar.
    aa.jpg
  • Oyuna ilk girdiğin anda da düşüşler yaşanıyor mu? Yoksa ilerleyen zamanlarda mı kendini belli ediyor.
  • AIDA64 testini geçersiz sayıyorum, sana 15 dakikalık test yapmanı istemiştim.
    tt.jpg
  • Son olarak MSI AfterBurner açıkken GPU ve bellek frekansını kontrol et.
    dwadwa.png

Senden istediğim şeyleri güzelce test edip bana iletirsen sorununu bulurum.
  • FPS düşüşünü tarif et, 60FPS alıyorken birden 40'a mı iniyor yoksa birden 15-18'e mi düşüyor, takılıyor mu?
  • Oyun açıkken ve FPS düşüşleri yaşanıyorken Görev Yöneticisi : İşlemler sekmesinden görüntü aktar.
  • Oyuna ilk girdiğin anda da düşüşler yaşanıyor mu? Yoksa ilerleyen zamanlarda mı kendini belli ediyor.
  • AIDA64 testini geçersiz sayıyorum, sana 15 dakikalık test yapmanı istemiştim.
  • Son olarak MSI AfterBurner açıkken GPU ve bellek frekansını kontrol et.
1. Fps düşüşü Cs Go da 180 fps lerden 50 30 a düşüyor.Diğer oyunlarda 60 tan 25 e kadar düşüyor.İlk başlarda takılma olmuyor 5 dk sonra takılmalar başlıyor
2.İşlemler sekmesi böyle:
sadc.jpg

3.Oyuna girdikten maximum 5 dakika sonra düşüşler başlıyor.
4.
Test anında.png

5.
aaxc.jpg

Buyrun umarım yeterli olmuştur.

Oyun başladıktan 5dk sonra donmaların başlaması işlemci - ekran kartı noktasında sıcaklıklardan yana şüphe tohumu dikmişti içime.
Ancak işlemcinde bir anormallik göremedim. Ekran kartının sıcaklığı 50 derece görünüyor ancak çok inandırıcı gelmedi bana, yük altında daha fazla sıcaklığa ulaşması gerekirdi mantıken. Bellek ve GPU frekans değeri de tam performans çalışıyor. Senden yalnızca şu programı indirip kurmanı ve F9 ile benchmark testi yapmanı istiyorum : Unigine Valley Benchmark, orada anlarız neyin ne olduğunu.

vlallty.png

Oyun başladıktan 5dk sonra donmaların başlaması işlemci - ekran kartı noktasında sıcaklıklardan yana şüphe tohumu dikmişti içime.
Ancak işlemcinde bir anormallik göremedim. Ekran kartının sıcaklığı 50 derece görünüyor ancak çok inandırıcı gelmedi bana, yük altında daha fazla sıcaklığa ulaşması gerekirdi mantıken. Bellek ve GPU frekans değeri de tam performans çalışıyor. Senden yalnızca şu programı indirip kurmanı ve F9 ile benchmark testi yapmanı istiyorum : Unigine Valley Benchmark, orada anlarız neyin ne olduğunu.

Eki Görüntüle 139102

Test kendimi bitecek? Sicaklik 60 derecelerde șuan

F9'a basınca sağ alt köşede 1/18 falan yazar. 18 kare görüntülendikten sonra kendisi biter ve sonucu gösterir. Test tam ekranda başlar, 18 dolana kadar hiçbir şeyle ilgilenme, arka plana geçiş yapma.

Hazır modları kullan elle ayarlama yapma. Ultra ayarlarda ve düşük ayarlarda dene bakalım. Skorlar yerinde mi görelim.
Düşük ayarda test ettirme sebebim ise yüksek FPS almanı sağlayıp FPS düşüşlerini net bir biçimde görebilmek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı