h3lix
Hectopat
Daha fazla
@Silinen üye Troll'leyecek başka bir yer bulamadın herhalde ? Gırgır şamata için yanlış yerdesin, git ''Konu Dışı'' kısmına, takıl oralarda. Adam öncelikle Düşük FPS dememiş. FPS drop demiş. Ve hangi oyunda, FPS'nin ne seviyelerde olduğunu, hangi seviyelere düştüğünü bilip bilmeden neye göre o kartla normal diyorsun ? Hiç azalmaz sayıları, sürekli de artar ''Ezberci'' gençlerin...
Sizin sorununuza gelecek olursak, FPS drop olayı oluyorsa ihtimallerden bazıları :
-İşlemciniz ekran kartınızı durduruyor. (Yani darboğaz) Ki bu ihtimal o ekran kartı - işlemci ikilisini düşünürsek çok zor.
-Bileşenleriniz ısınıyor. İşlemci veya ekran kartı ısınması sonucu da FPS Droplar yaşıyorsunuz.
Bu sorununuzu çözmemiz için öncelikle yapmanız gerekenler :
-FPS Drop yaşadığınız oyunları belirtin.
-Hangi oyundan kaç FPS aldığınızı, FPS'nin drop sonucu kaçlara düştüğünü belirtiniz.
-Bu oyunlardan birine gidip 20-25 dakika oynayın. Bu arada aşağıda linkini vermiş olduğum AİDA 64 programını indirip kurun. Oyundayken ALT + Tab yapın ve AİDA 64'ü açın. Seçeneklerden algılayıcıyı seçin ve bir ekran görüntüsü atın bize oradan.
-Yine aşağıda linkini verdiğim MSI Afterburner programını indirip kurun. Aşağıda linkini verdiğim rehber sayesinde kurulumunu yapın. Drop yaşadığınız oyunlardan birine girip biraz oynayın. Sol üstte değerler yazıyor halde bir ekran görüntüsü daha alıp bize ulaştır.
Bunlar sonucunda sorunun ne olduğunu anlayacağız. Onun sonucunda da ya ekran kartı, yada işlemcine bir soğutucu öneririz. Bekliyorum dediğim şeyleri eksiksiz.
Linkler :
Aida 64 Extreme -> Downloads | AIDA64
![]()
MSI Afterburner -> MSI Afterburner 4.2.0 Final Download
![]()
MSI Afterburner Kullanım Rehberi -> MSI Afterburner ile oyunda ekran kartı sıcaklığı ve kullanımını öğrenme
@steadyflow Bakabilirmisin? Attım 15 dk oynadım oyunu bütün oyunlarda aynı sonuç.