Çözüldü 9600GT sistem açılırken donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaos5801

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2 GB DDR2 RAM
SSD veya HDD modeli
HDD
Ekran kartı
Nvidia GeForce 9600GT
İşlemci
Intel Core 2 Duo
Normalde böyle bir şey olmuyordur. Önceki gün aynı RAM'i takıp çıkardım, gayet normaldi ama şimdi açılırken farklı yerlerde donuyor. Bazen de şöyle bir ekran geliyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20230222_114441.jpg
    IMG_20230222_114441.jpg
    125,9 KB · Görüntüleme: 34
Çözüm
Normalde böyle bir şey olmuyordur. Önceki gün aynı RAM'i takıp çıkardım, gayet normaldi ama şimdi açılırken farklı yerlerde donuyor. Bazen de şöyle bir ekran geliyor. Ne yapmalıyım?

Ekrandaki bu uyarı Windows olmayan ya da takılı bir depolama birimi(HDD, SSD) olmayan sistemlerden geliyor. Sanırım sizin donma vb sorunlarınızın kaynağı depolama biriminiz gibi duruyor.

edit: bir ihtimal anakartta okuyamıyor olabilir.

Ekrandaki bu uyarı Windows olmayan ya da takılı bir depolama birimi(HDD, SSD) olmayan sistemlerden geliyor. Sanırım sizin donma vb sorunlarınızın kaynağı depolama biriminiz gibi duruyor.

edit: bir ihtimal anakartta okuyamıyor olabilir.

Çözüm
Diski görmüyor. Sata kablosunu ve diskteki güç kablosunu çıkartıp tekrar takın. Tabi bu işlemi elektrik bağlantısı yokken yapın. Sonra önce BIOS'a girip ayarları varsayılana sıfırlayın sonra sistem açılır.

Anakarta ve HDD'ye giren 2 tane kablo var. Onları kontrol edin. Kablo bozulması diye bir şey hiç duymadım. Kasa içinde duran kabloya bir şey olmaması lazım.
Tamam deniyorum.

Diski görmüyor. Sata kablosunu ve diskteki güç kablosunu çıkartıp tekrar takın. Tabi bu işlemi elektrik bağlantısı yokken yapın. Sonra önce BIOS'a girip ayarları varsayılana sıfırlayın sonra sistem açılır.
Kabloyu çıkartıp taktım, biosa nasıl gireceğim?
@Ebu Zalim @101982
Anakarta ve HDD'ye giren 2 tane kablo var. Onları kontrol edin. Kablo bozulması diye bir şey hiç duymadım. Kasa içinde duran kabloya bir şey olmaması lazım.
Kasa çok eski, kabloları hiç değiştirilmedi.

Şu kabloyu çıkartıp taktım. Sorun devam ediyor.

Anakartta da sorun olabilir, HDD de şüpheli, RAM'in bununla alakası olabilir mi? Nasıl anlayacağım?

@Ebu Zalim sata kablosunu takıp çıkardım şimdi açılırken onarma seçeneği çıktı, disk onarılıyor diyor.

@draftleet sata kablosunu söküp takınca açıldı PC ama bu tekrar yaşanabilir ne yapmalıyım? Sorun neyde anlamadım ve dosyalarıma bir şey olmuş mıdır?

Dosya Ekleri

• IMG_20230222_123109.jpg
    IMG_20230222_123109.jpg
    120,7 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Tamam deniyorum.

Kabloyu çıkartıp taktım, BIOS'a nasıl gireceğim?
@Ebu Zalim @101982

Kasa çok eski, kabloları hiç değiştirilmedi.

Şu kabloyu çıkartıp taktım. Sorun devam ediyor.

Anakartta da sorun olabilir, HDD de şüpheli, RAM'in bununla alakası olabilir mi? Nasıl anlayacağım?

@Ebu Zalim SATA kablosunu takıp çıkardım şimdi açılırken onarma seçeneği çıktı, disk onarılıyor diyor.

@draftleet SATA kablosunu söküp takınca açıldı PC ama bu tekrar yaşanabilir ne yapmalıyım? Sorun neyde anlamadım ve dosyalarıma bir şey olmuş mıdır?

Hocam resimden de görüldüğü üzere sizin SATA kablonuz kilitli. Eğer bir tırnak kırılması durumu yoksa kolay kolay çıkmaması lazım. Diğer türlü SATA güç kablosu da öyle kolay çıkacak gibi olmaması lazım.

Eğer sebep sadece kablonun gevşemesi ise ben böyle bir sorunda HDD'nin sağından soluna bir bant gerdirerek yapıştırırım o şekilde sorunun çözülmesi lazım. Belki HDD'nin çalışırken ki titreşiminden dolayı bir gevşeme oluyordur bilemedim.

Ram sorununu da USB belleğinize Memtest86 ile Bozuk RAM Testi yazdırarak test edebilirsiniz. Fakat ram sorunları mavi ekran verdirir genelde.

Sorun yaşayacağını zannetmiyorum bir daha
Şuan tekrar başlattım ve çalışıyor ama öncekine göre daha yavaş açılıyor, çok bekliyor.
Hocam resimden de görüldüğü üzere sizin SATA kablonuz kilitli. Eğer bir tırnak kırılması durumu yoksa kolay kolay çıkmaması lazım. Diğer türlü SATA güç kablosu da öyle kolay çıkacak gibi olmaması lazım.

Eğer sebep sadece kablonun gevşemesi ise ben böyle bir sorunda HDD'nin sağından soluna bir bant gerdirerek yapıştırırım o şekilde sorunun çözülmesi lazım. Belki HDD'nin çalışırken ki titreşiminden dolayı bir gevşeme oluyordur bilemedim.

Ram sorununu da USB belleğinize Memtest86 ile Bozuk RAM Testi yazdırarak test edebilirsiniz. Fakat ram sorunları mavi ekran verdirir genelde.
Hocam kablo sağlam, tırnak kırığı yok baktım. Güç kablosu da sağlamdı, belki gevşemiştir bilemiyorum çünkü birkaç kez yan yatırıldı veya depremden mi bilmiyorum. Şuanlık sorun yok açılıyor ama üstte de dediğim gibi yavaş açılıyor.
Ram testini de sonra yaparım ama ramde sorun olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı