9600GT yanık kokusu geliyor

yasincan

Centipat
Merhaba,

Az önce bir yayıncıyı izlerken az da olsa yanık plastik kokusu aldım. Kasanın içerisini kokladım ve kasanın içerisinden geliyordu, hemen kapattım bilgisayarı. Zaten ondan önce normalde eski oyun MotoGP 13 oynarken bir anda droplar girmişti, orada bir şüphelenmiştim. Ekran kartım eski model NVIDIA GeForce 9600GT. Ekran kartına dokunamadım, sıcaklıktan fandan koku geliyordu. Fan ve anakartta ekran kartı giriş yerinde tozlanma vardı. Şimdi sorum: bu ekran kartını ve girişini iyice temizleyip kullanabilir miyim? Yoksa bu ekran kartından daha hayır gelmez mi onu merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Kaç aya değiştirmeyi.

Kasayı ve ekran kartını güzelce temizle macununu yenile, ekran kartını temizleyip taktıktan sonra fanlarının dönüyor mu ona bak bir de sıcaklık değerlerini kontrol et. Dediklerimi yapar isen kart sana yetiyorsa kullanmaya devam.

Birkaç aya değiştirmeyi düşünüyorum zaten DX 10 olduğu içinde işte 1 2 ay idare edecek şekilde çalışsa yeter bir sorun olmaz değil mi temizledikten sonra. Yine iyi kötü Full guys falan oynatıyordu :)
Hocam tarihi eser bir kart zaten o. Belli ki ömrünü tamamlamış. Hiç termal macun yenilemesi yaptınız mı? Sorun sadece sıcaklıksa macun yenilemesiyle çözülebilir.

Şu an elimde termal macun yok temizleyip taksam yine sorun devam eder mi? Yoksa sabah termal macun alıp öyle mi takayım.

Hocam AIDA 64 yükleyin. Sonra algılayıcı kısmında GPU sıcaklığı gösteriyor. Oradan bakın ne kadar ısınıyor. 80 derece ve üzerine çıkıyorsa video izlerken bile, kesinlikle macun yenilemesi istiyordur.

Speed'dan diye bir uygulamadan en son yayın izlerken baktığımda 115 derece falan yazıyordu ne kadar doğru bilmem ama hiçbir şey açık değil sadece yayın açık. Zaten açtım baktım macundan eser kalmamış macun uygulayıp takacağım.
Macun önemli. Kart da ısınma sorunu olduysa dediklerimi yapar kontrol edersen bir şey olmaz. Macun yenilemesi yaparken üstündeki devrelere bir bak yaniklik vs yok ise sorun olmaz diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim. MSI R7 240 2 GB ekran kartı buldum 250 ₺'ye işlemcim AMD Phenom II X4 B60 3.3 GHz sizce iş görür mü bu kart.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı