9600K için 2000 TL anakart tavsiyesi

Bütçe
2000TL

nuwwanda

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, overclock yapan biri değilim. Tek isteğim alacağım anakartın, işlemcinin kendi oto Boost hızını sağlaması yönünde. Buna uygun bir Z390'da olur daha alt bir model anakart olur beni dertsiz tasasız VRM'leri ısınmadan uzun yıllar idare etsin yeter. Buna uygun bir anakart önerebilir misiniz? Max bütçem 2bin TL.

İşlemci: 9600K.
Güç kaynağı: EVGA G3 Gold.

Peki b365 model anakart işlemcinin kendi boost hızını kullanmasına izin veriyor mu? Çünkü battlefield v oynuyorum ben ve bu boost hızının illa fps'ye faydası oluyordur. Bu arada ekran kartım 1080ti aorus.

Yanlış anlama ama ölü bir yatırım olur. Yapacağın en mantıklı şey şuanki işlemcini ve anakartını satıp paranla Z490 ve 10. nesil almaktır.
işlemcinin kendi oto Boost hızını sağlaması yönünde.
Bunun için işlemciyi soğutman gerek. Z390'da alsan işlemci soğumadıkça kendini boostlamaz.

Hocam, bunu alabilirsiniz. İşlemci ve RAM özelliklerini en iyi şekilde kullanabilirsiniz. OC düşünmüyorsunuz yeterli olacaktır. İsterseniz OC yapabilirsiniz.
Hocam merhabalar msi'ın bu segment anakartının bir forumda kullanıcının bu kartı aldıktan sonra kullandığı ekran kartına voltaj dengesizliği uğrattığını söylemiş. Hatta kullanan arkadaş bu voltaj dengesizliğinden dolayı ekran kartında ısınmalara sebep olduğunu minimum 75 derecede çalıştığından da bahsediyordu.

Peki b365 model anakart işlemcinin kendi boost hızını kullanmasına izin veriyor mu? Çünkü battlefield v oynuyorum ben ve bu boost hızının illa fps'ye faydası oluyordur. Bu arada ekran kartım 1080ti aorus.
B365 anakart alırsanız işlemcinizin tam performansından yararlanamazsınız. Çünkü RAM hızı 2666 da takılı kalacak. O yüzden şuan olmasa bile ileride overclock yapma isteğiniz olabileceği hem de işlemcinin tam performansını alıp ram hızı kısıtlamasını ortadan kaldırmak ve fps in de b65 e oranla daha iyi olması için piyasadaki en ucuz ama en ideallerden biri olduğunu düşündüğüm yukarıdaki arkadaşın attığı daha pahalı olan z390-a pro dan daha iyi bir anakart hemde daha uygun fiyata kaçırmayın derim.

Yanlış anlama ama ölü bir yatırım olur. Yapacağın en mantıklı şey şuanki işlemcini ve anakartını satıp paranla Z490 ve 10. nesil almaktır.

Bunun için işlemciyi soğutman gerek. Z390'da alsan işlemci soğumadıkça kendini boostlamaz.
Hocam merhabalar sistemim epey eskidi ve artık sisteme yatırım yapmak istemiyorum. Hatta dün bilgisayarım aniden kapandı ve şu an power tuşuna bastığımda tepki alamıyorum fanlar kıpırdanır gibi oluyor ama o tepkiyle kalıyor. Bırakın bios ekranını görmeyi fanlar bile dönmüyor. Sanırım anakartım ömrünü tamamladı. Acaba sistemde kısa devre mi var acaba diye uzay montaj yaptım ama nafile. Tepki alamıyorum ben de bu sorunun anakarttan olduğunu tahmin ediyorum.

O işlemciye 2000 liralık anakart almaya hiç gerek yok. Aynı fiyata yeni nesile geçebiliyorsun, 6C/12T.

Anladım hocam. Buna bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı