970 EVO 59 derece oluyor

burak0617

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Samsung 970 EVO 1TB kullanıyorum. Uzay mimari kullandığımı belirterek bir soru sormak istiyorum. Boşta 52-59 aralığında geziyor bu SSD 60 derece de oldu ki ortam sıcaklığı 26 derece. Herhangi bir pasif soğutma yok üzerinde açık şekilde M.2 yuvasına takılı. Oyun oynadığım zaman daha serin oluyor. GPU fanlarından hava geliyor SSD üzerinde o yüzden. Lakin boşta GPU fanlarım dönmüyor ve bu da SSD ısınmasına sebep oluyor. Bu kadar ısınması normal mi? Garantiye mi yollamalıyım?

Ekran 2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Samsung 970 EVO 1TB kullanıyorum. Uzay mimari kullandığımı belirterek bir soru sormak istiyorum. Boşta 52-59 aralığında geziyor bu SSD 60 derece de oldu ki ortam sıcaklığı 26 derece. Herhangi bir pasif soğutma yok üzerinde açık şekilde M.2 yuvasına takılı. Oyun oynadığım zaman daha serin oluyor. GPU fanlarından hava geliyor SSD üzerinde o yüzden. Lakin boşta GPU fanlarım dönmüyor ve bu da SSD ısınmasına sebep oluyor. Bu kadar ısınması normal mi? Garantiye mi yollamalıyım?

Eki Görüntüle 1033972
Normal benimde öyle oluyor yükte.

Ekran Resmi 2021-05-21 14.01.32.png

M.2 SSD soğutucu alın hocam. Samsung Magician üzerinde sürekli en yüksek güçte çalışma özelliği (ismini unuttum) açık mı?

SSD anakart M.2 yuvalarından ekran kartının altındakine mi üstündekine mi takılı?
Altında takılı.
970 ısınmasıyla ünlü zaten. Soğutucu takmak dışında çözüm yok.
Oyunlarda sorun yok da boşta sıkıntı fan akışı yok diye :D
M.2 SSD soğutucu alın hocam. Samsung Magician üzerinde sürekli en yüksek güçte çalışma özelliği (ismini unuttum) açık mı?
aa.PNG Bu şekilde sanırım bir ayar yeri var ama desteklemiyormuş.
M.2 soğutucu alınacaksa iyisini almak lazım. Diğer türlü SSD'nin standart soğumasına engel olup daha da ısınmasına sebep olur.
Evet soğutuculu Gigabyte Aorus modeline geçiş mi yapsam diye düşünüyorum stok yok :D

Altında takılı.

Oyunlarda sorun yok da boşta sıkıntı fan akışı yok diye :D

Eki Görüntüle 1034752 Bu şekilde sanırım bir ayar yeri var ama desteklemiyormuş.

Evet soğutuculu Gigabyte Aorus modeline geçiş mi yapsam diye düşünüyorum stok yok :D
Ön fanlar yeterli üfleme yaparsa boştayken de yeterli serinlik sağlanır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı