970 EVO Plus 1TB M.2 SSD görünmüyor

Dekon

Kilopat
Katılım
12 Kasım 2016
Mesajlar
157
Çözümler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakın zamanda Samsung 970 EVO Plus 1TB M.2 SSD aldım ve bunu MSI GT72S dizüstü bilgisayarımda bulunan 128 GB SSD ile yerini değiştirdim. Ancak laptopu açarken bazen sistem SSD'yi algılamıyor. Mesela şu anda 4. yeniden başlatmam ancak sistem görebildi. Sürücü ve güncelleştirmelerin hepsi güncel ama hala bir cevap bulamıyorum. Garanti yolunu kesinleştirmeden önce önerebileceğiniz çözümler için teşekkür ederim. :)

Sistem özellikleri:
Model adı: MSI GT72S 6QD dominator g
CPU: i7-6700HQ
GPU: GTX 970M 6 GB.
RAM: 2x16 DDR4 RAM.
1TB Samsung 970 EVO SSD ve yeni alınan 1TB EVO Plus.
 
Yorumunuz üzerine laptopu yeniden başlattım ve şuanda sistemde göremiyorum. Disk Yönetiminde de maalesef ki görünmüyor.
SharedScreenshot.jpg
 
Yeniden başlatınca kaybolması ilginç, slota tam oturduğundan emin olun, sonra SSD'yi başka bir anakartta denemenizi öneririm, problem anakartta mı SSD'de mi öğrenirsiniz. Eğer devam ederse garanti yolu gözükmüş demektir.
 
Şuanda 3. yeniden başlatma ve 1 kez kapatıp fişten çekip yeniden açma denemesinin ardından hala ikinci diske erişim sağlayamıyorum. Slota tam oturduğuna eminim çünkü pedler tam olmayınca vidayı engelliyor. Anakart üzerinde aynı slotta daha önceden 128GB'lık SSD vardı ve hiç böyle bir durum yaşatmadı. Geriye bir tek SSD'yi denemek kalıyor onu da henüz yapabileceğim bir çalışır bir sistem olmadığı için yapamıyorum. Ama SSD'lerin laptop içerisindeki yerlerini değiştirip tekrardan bilgi veririm sizlere.
 
Birazcık geciktim :). SSD yerlerini değiştirdim ve değişirken garip bir şekilde eski olanın pedleri baskı yapılmış gibi Evo yazısı geçmiş ve sanırım bu sorun asıl olanın ısınmasına sebep olmuş. Neyse ki şimdilik ikisi de aktif olarak görünüyor ve değerleri gayet iyi durumda.
Son olarak Samsung Magician indirip son güncelleme ve testleri yaptım. Eski ve yeni olanda bir sorun görünmüyor.
Evo'yu çıkarıp yeniye BIOS'tan bakmayı unuttum sorunun tekrarı halinde o şekilde deneyip bilgi veririm tekrardan sizlere.
Test sonuçları ekte mevcut. Evo'nun sistem diski olduğu ve aktif olarak kullanıldığını baz alırsak sonuçlar idare eder gibi görünüyor. :D
Teşekkürler. :)
 

Dosya Ekleri

  • 970evo.jpg
    970evo.jpg
    19,3 KB · Görüntüleme: 33
  • 970evoplus.jpg
    970evoplus.jpg
    19,7 KB · Görüntüleme: 21

Yeni konular

Geri
Yukarı