970 EVO Plus 76 dereceye ulaşıyor

A4B DayI

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO PLUS 1TB ve Kioxia exceria G2 1TB
Anakart
asus prime b550m-k
İyi günler. Son zamanlarda aşırı mavi ekran almaya başladım. Başlarda RAM'den kaynaklı olduğunu düşündüm, Memtest86 ile test ettim, bir sorun çıkmadı. CrystalDiskInfo'yu kurdum; orada 2 tane M.2 SSD bazen gözükmüyor, gözüktüğünde de sorunlu görünüyor. Hard Disk Sentinel'i kurdum ve oyun veya bir test bile açık değilken Windows'un kurulu olduğu SSD'nin 76-80 derece arasında olduğunu fark ettim. İşlemcim en fazla 65 dereceleri görüyor, ekran kartım da aynı şekilde maksimum 69 dereceyi gördüm. Şu zamana kadar RAM 1 ve 3. RAM slotlarımda da sorun olduğunu düşünüyorum. Onlara RAM taktığımda daha fazla mavi ekran alıyorum. Sizce anakarttan dolayı olabilir mi? Yakınımda düzgün bir bilgisayarcı olmadığından götüremiyorum. Kime gitsem "gel, bir format at, düzelir" deyip para koparma peşinde.
Ayarları açtım fakat minidump dosyası oluşmuyor mavi ekrandan sonra.

1749476147317.png

Hocam ram kanallarının hepsini kullanmıyorsanız eğer parazitlenme olası ve de pcde virüs varsa eğer ssd okuma yazma hızları yükselir. Bir de kullandığınız ssd nin okuma yazma hızlarıda epey yüksek. Rica etsem görev yöneticisinden ssd nin boşta kaç mb okuma yazma yaptığının resmini atar mısınız?

Hocam bilgisayar komple iptal
Hocam ram kanallarının hepsini kullanmıyorsanız eğer parazitlenme olası ve de pcde virüs varsa eğer ssd okuma yazma hızları yükselir. Bir de kullandığınız ssd nin okuma yazma hızlarıda epey yüksek. Rica etsem görev yöneticisinden ssd nin boşta kaç mb okuma yazma yaptığının resmini atar mısınız?
En son 1 mavi ekran daha yedim şimdi ne yaparsam yapayım açılmılmıyor

Hocam bilgisayar komple iptal.

Hocam RAM kanallarının hepsini kullanmıyorsanız eğer parazitlenme olası ve de PC'de virüs varsa eğer SSD okuma yazma hızları yükselir. Bir de kullandığınız SSD'nin okuma yazma hızları da epey yüksek. Rica etsem Görev Yöneticisi'nden SSD'nin boşta kaç MB okuma yazma yaptığının resmini atar mısınız?

En son 1 mavi ekran daha yedim şimdi ne yaparsam yapayım açılmılmıyor.

Hocam bilgisayar komple iptal

En son 1 mavi ekran daha yedim şimdi ne yaparsam yapayım açılmılmıyor

Hocam bilgisayar komple iptal.

En son 1 mavi ekran daha yedim şimdi ne yaparsam yapayım açılmılmıyor.
Geçmiş olsun hocam imkanınız varsa farklı bi ssd ile denemenizi öneririm

Şu ankilitlendim farklı SSD yok maalesef güvenilir bilgisayarcıda yok yakınımda bakayım bir çözüm bulmaya çalışacağım.
Ana ssd yi çıkarıp başlatmayı deneyin hocam

Yok yok hocam ssdyi çıkartmadan öncede böyle açılmıyordu sizlik bir sorun değil
Hocam şu anda yapabileceğiniz en mantıklı şey sanırım yeni bi anakart ve ssd almak çünki bu parayı tamriciye verseniz bile elinize bir şey geçmez

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı