970 EVO Plus okuma ve yazma hızı düşük çıkıyor

wehrn01

Kilopat
Daha fazla  
Bende 970 EVO Plus var normalde 3500/3000 ama CrystalDiskMark'ta benchmark yapınca bu değerler çıkıyor ve UserBenchmark'ta da poor performance dedi.
Amazon Germany'den aldım.
Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam en başından beri mi böyle yoksa belli bir süreden sonra mı performans düşmeye başladı? Sürekli böyleyse tahminimce anakartınızdaki PCI sürümü ile M.2 sürümü uyuşmuyor olabilir tabii kesin değil. Diskiniz bayağı bir dolmuş bana kalırsa her zaman için %15'lik boş alan gerekiyor. Ancak yine de fazla düşüş var. SSD'nin sağlığını ölçmemiz lazım. CrystalDiskMark yerine CrystalDiskInfo kurarak SSD'nin sağlığını görebilirsiniz. Ciddi bir sağlık düşüşü varsa garantiye göndermelisiniz. Şahsen ben Adata kullanıyorum samsunga göre kaliteli denilmez ancak %95 doldurduğum bile oldu ve çok fazla yazma işlemi yapıp yordum ona rağmen sağlık %98 ve tam performans alıyorum. Hiçbir çözüm bulamazsanız garantiye gönderin.

En başta taktığımda test yapmıştım ama sonuçlarını hatırlamıyorum fakat böyle bir performans düşüklüğü olsaydı elbet aklımda kalırdı düzgün çalışıyordu muhtemelen. Diskte 200 GB alan açtım fakat hız sadece 200 mb arttı.

Bilgisayara restart atıp dener misin?
Restart atıp 10 dakika bekledim test yaptım, o sonuç bunun sonucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…