Maalesef CPU Overclock'da, aynı işlemci olsa bile, aynı değerlerle sonuç elde etmek çok zor. O yüzden kendiniz işlemciniz için stabil değerleri deneme yanılmayla bulabilirsiniz.
Ama Auto voltaj ile yapmayın çünkü CPU yüksek frekanslarda yüksek güç çeker ve anlık aşırı ısınmaya ve stabiliteyi bozmaya kadar gider.
Siz sanırsam sabit 5 GHz.'a almışsınız ki boşta da 5 GHz.'da çalışıyor. Yük altına girdiği zaman da anlık aşırı ısıya maruz kalıp hız düşürüyor. Yani normal bir durum değil.
Arkadaşın belirttiği gibi, 1.300'lerden başlayarak manuel voltaj verin ve aynı şekde frekans hızlarını da azar azar artırıp, istediğiniz değerleri yakalamaya çalışın.
CPU OC. Çok zahmetli ve sabır gerektiren bir iş...
Her ne kadar yabancı siteler de dahil, denenmiş hazır ayarları defalarca uygulamış olsam da ne stabiliteyi yakalıyor ne de istediğim sonucu bir türlü alamıyorsumenim. En son benim 3.4 GHz. 4930K'ya 10'larca kez deneyerek, nihayetinde 4.7 GHz.'da stabil ve 50-60 dereceyi geçmeden (560'lık radyatörlü sıvı soğutmayla) saatlerce oyun oynuyor, render alabiyordum.
Eskiden daha çok zevk için yapardım, şimdi ise darboğaz olduğu için yapıyorum. Sanırım siz de aynı dertten müzdatipsiniz
Hey gidi koca yürekli 4930k, sen darboğaz yapacak işlemci miydin
zamanın baba GPU'larından olan GTX titan, 770 ve 80'leri bir düzüne (SLI) çalıştıran baba, şimdilerde 1 tane kıçı kırık RTX 3070'in hakkından gelemiyor.
Kapitalistler ve kötü yönetim ömrümden ömür aldı... Neyse.