9700X sisteme yükseltme önerisi

Anakartınızı yükseltmenizi öneririm. İşlemciniz yerine 7800x3D saçma olur.

Peki hocam bir anakart öneriniz var mıdır peki.

Üretici sitesinde öyle bir bilgi yok 9950x3D gibi bir işlemciye bile desteği var görünüyor kartın ki bu işlemci 170 watt.

Yani hocam bende öyle gördüm sitesinde hani destekliyor fakat yani açılmıyor, açtığımda sistem açılmıyor veyahut.

7800x3D + MSI Pro B650M kullanılır, anakart kaynaklı bir sorun yaşamazsın. 9950x3D düşünüyorsan ciddi bir şekilde o zaman anakart değiştirmekte fayda var diyebilirim.

Hocam arkadaşın bu anakart 65 W işlemciler için uygun demesi üzerine başka konulara baktım maksimum VRM Power'i 90 watt diye bir bilgi gördüm hani bu bir problem yaratır mi acaba?

Hocam arkadaşın bu anakart 65 W işlemciler için uygun demesi üzerine başka konulara baktım maksimum VRM Power'i 90 watt diye bir bilgi gördüm hani bu bir problem yaratır mi acaba?
Öyle bir şey yok hocam.

9700X gördüğüm kadarıyla Max performansına 80watt civarında geliyor OC ile belki daha artalilir ama bu sefer de soğutma sıkıntı olabilir yapılan testlerdede genelde Max 80watt kullanmış işlemci. İlla 105watt ta kullanmak için uğraşmayın bence.

Hocam illa limitini görmek veyahut kesintisiz 105 watta çalışsın diye bir derdim yok zaten, fakat AMD'nin BIOS güncellemesi ile getirdiği işlemcinin destekledigi bir 105 watt TDP değeri ayarı var ancak 105 W TDP değerini BIOS'tan açtığımda sistem başlamıyor, sıfırlanıyor problem bu yani hani yoksa ayar oluyor da 105 watt görmüyor diye bir sıkıntım yok. Sıkıntım hiçbir şekilde 105 watt TDP değerini aktifleştirememem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…