9800x3D hangi soket yapısı ile gelecek?

uk2727

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben de 9800x3D işlemcisini bekleyen biriyim. Ancak anakart ve RAM gibi parçaları da şimdiden almak istiyorum. 9800x3D hangi soket yapısı ile gelecek bir bilginiz var mı? Intel yeni işlemcilerinde yeni bir soket yapısına geçti. Bu yüzden emin değilim. Aynı soket yapısı ile gelecek ise uygun anakart ve RAM modellerini araştırmak isterim. Bir de 9800x3D'nin çıkması ile 7800x3D işlemciler ucuzlar mi?

Merhaba arkadaşlar, ben de 9800x3D işlemcisini bekleyen biriyim. Ancak anakart ve RAM gibi parçaları da şimdiden almak istiyorum. 9800x3D hangi soket yapısı ile gelecek bir bilginiz var mı? Intel yeni işlemcilerinde yeni bir soket yapısına geçti. Bu yüzden emin değilim. Aynı soket yapısı ile gelecek ise uygun anakart ve RAM modellerini araştırmak isterim. Bir de 9800x3D'nin çıkması ile 7800x3D işlemciler ucuzlar mi?

1. sorunuza cevap AM5 soket ile devam ediliyor.
2. sorunuza da açıkçası bir fikrim yok Türkiye burası ucuzlayabilirde fırlayabilirde.

AM5, default olarak 5600 MHz RAM desteği var. 7800x3D ucuzlamaz tersine zam gelir çünkü burası failed state sayılabilecek bir yer, 7800x3D çıktı ama 5800x3D daha pahalı oldu.

Anakart olarak şunu öneririm:
RAM olarak ise 6000 MHZ hızında CL32 veya 30 gecikme değerinde, AMD EXPO destekli RAM öneririm.
9900X3D işlemcisini bekliyorum ben de. Bu anakartı çok araştırdım. RAM frekanslarında stabil, serin çalışan ve işlemciyi sınırı dahilinde iyi boost eden bir anakart.

7800x3D fiyatları artı 9800x3D gündem olunca. Düşmeyi bırak arttı yani. 7800x3D çıktı, 5800x3D fiyatları onunla aynıydı neredeyse. Çok umutlanmayın derim.
Yeni muadil ürün için eski ürünün stoğu azaltıldığında oluyor bu malesef. Diğer seçenek eski ürünü isteyenler için uygun fiyatlı hazır sisteme ekleyerek yüksek fiyata çıkan ürünü alınmaz kılmak. Bu stratejiyi Nvidia kartlarda yapılıyor mesela. Yeni çıkacak 9800X3D çıkışına haftalar varken 7800X3D'yi pahalıya satma çabası nafile.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, 9800x3d için uygun giriş ve orta seviye önerebileceginiz anakart ve ram tavsiyelerinize açığım

Giriş ve orta seviye önerebileceginiz anakart ve RAM tavsiyelerinize açığım.

Giriş seviye dediğine göre overclock ile işin yok varsayıyorum, en uygun B650 anakart bile yeterli.

RAM olarak 2x32 GB veya 2x24 GB kitlerden alabilirsin, yine overclock yapmayacağını varsayıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı