9800x3D için anakart önerisi

deymins

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 9800x3D aldım yurt dışından bir aya tahminen elimde olacak, anakart konusunda MSI Pro B650-S Wi-Fi almayı düşünüyorum fakat işlemcinin performansını etkiler mi? Daha iyi bir anakart veya MSI Pro X870-P Wi-Fi daha mı olur performansını ortaya koymak açısından? Slot olarak baktığım zaman B650 de işimi görür ama işlemci için uygun iyi olur mu sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1500 TL fark far MSI Pro B650-S Wi-Fi ile o daha mı iyi olur, yüksek bütçeli bir anakartın performansa bir katkısı var mı yani?

1500 TL fark far MSI Pro B650-S Wi-Fi ile o daha mı iyi olur, yüksek bütçeli bir anakartın performansa bir katkısı var mı yani?

Anakartların direkt performansa katkısı 0'dır. Anakart seçimindeki en önemli ekten hangi amaçla kullanacağın ve anakarttaki VRM sayısı olmalıdır. Standart bir kullanıcı için b serisi anakartlar rahatlıkla yeterlidir. B650 Pro da 12+2+1 VRM varken B650 Tomahawk'ta 14+2+1 (80a) faz dizilimi vardır. Pro olan modelde gayet iş görecek yapıdadır tek fark tomahwak modelindeki faz sayısı işlemcinin yük altında daha stabil ve daha üst frekanslarda çalışmasına yardımcı olacaktır. 1500 TL senin için çok büyük bir fark değilse Tomahawk seçebilirsin ama kısıtlı bütçe varsa o zaman Pro modelini alabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı