Merhaba arkadaşlar, sistemimi uzun süredir yenilemeyi düşünüyordum. Vatanda Asus Strix 980Ti'ı 2978 TL'ye bulunca kaçırmak istemedim. Ellerinde tek kalmış zaten. Sistemim 5-6 senelik. Geri kalan parçaları sonradan değiştiricem ama şu an bir sorunum var. Kartın fabrika çıkışı OC'li ve Asusun sitesinde;
yazıyor. Buradaki video incelemede de değerler aynı. GPU Tweak 2'de OC modda %122 yazıyor ama ben bu değeri göremiyorum. Acaba sorun anakartım PCI-E 2.0 olmasından olabilir mi?
PSU: Raidmax 730W herhangi bir sertifikası yok (RX-730SS)
Karta yüklenmediğinizde frekanslar yukarı çıkmaz. Adı üstünde Boost Speed. Boost, ittirme demektir. Siz kartı zorlayınca o frekansa çıkar. GPU-Z'te soru işaretine tıklayın ve render başlatın, frekans yükselecektir.
Karta yüklenmediğinizde frekanslar yukarı çıkmaz. Adı üstünde Boost Speed. Boost, ittirme demektir. Siz kartı zorlayınca o frekansa çıkar. GPU-Z'te soru işaretine tıklayın ve render başlatın, frekans yükselecektir.
PCIe 2.0 ile bir ilgisi yok. Kart zaten şu anda yatıyor. Dikkatli bakarsanız 1.1 modunda yük olmadığından...
Bir gariplik var. Sende GPU Speed kısmında %102 yazmakta. %122 de yazmıyor. PCIe 2.0 ile ilgili olduğunu sanmıyorum ama olabilir de. Kartın üç fanı vardı değil mi?
Bir gariplik var. Sende GPU Speed kısmında %102 yazmakta. %122 de yazmıyor. PCIe 2.0 ile ilgili olduğunu sanmıyorum ama olabilir de. Kartın üç fanı vardı değil mi?
PCIe 2.0 ile 3.0 veriyollari arasinda teorik olarak (8GB/S-16GB/S) iki kat fark bulunmakta, nasil olur da %10-15'lik fark PCIe verisyonundan kaynaklanmadigini iddia edebiliyorsunuz.