Çözüldü 9900K 2080 Ti Düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ShoooocK

Kilopat
Daha fazla  
İşlemci: Intel Core i9 9900K Soket 1151 3.6 GHz 16 MB Önbellek 8 Çekirdek 16 thread 14NM İşlemci
Ekran Kartı: ASUS GeForce ROG STRIX RTX 2080 Ti O11G Gaming 11GB GDDR6 352Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı
Anakart: ASUS ROG Maximus XI Hero Wi-Fi Intel Z390 9TH Gen Intel Soket 1151 DDR4 4400MHz(O.C. ) HDMI DP RGB Anakart
RAM: Corsair 32 GB(4X8GB) DDR4 3600MHz CL18 Siyah Vengeance RGB Pro Dual Kit RAM
SSD: Samsung 970 Evo NVMe 1TB 3400MB-2500MB/s M.2 SSD
HDD: Seagate 3.5" 10TB SKYHAWK SATA 3.0 7200 RPM 256MB RV Sensörlü
Sıvı: Corsair Hydro H150I PRO RGB 360MM Yüksek Performanslı Sıvı Soğutma Sistemi
Kasa: Corsair Carbide 570X RGB Kırmızı Pencereli
PSU: Corsair RM850X 850W 80 Plus Gold Full Modüler PSU
Monitör: ASUS PG27VQ 27" 1ms, 165Hz DP, HDMI, LED, Kavisli, AuraRGB, G-Sync 2560x1440

Bu sistemi yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum son 1 haftadır PUBG, CS:GO oyunlarında 300 FPS aldıgım yerlerde 170 FPS almaya başladım. Ufak tefek ekran takılmaları başladı. Her türlü parcayı test ettım. hiçbirinde sorun yok gibi gozukuyor fakat daha detaylı bir bilgilendirilmeye ihtiyacim var. Durum biraz canımı sıkıyor. CPU sıcaklığı oyundayken 45 üstünü cıkmıyor. Ekran kartı sıcaklıgı 60 üstüne cıkmıyor.

Dosya Ekleri

• ssd.jpg
    ssd.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 150
Çözüm
Benim sorunum çözüldü. BIOS'u daha önce son sürüme güncellemiştim, dediğiniz gibi 9900KS güncellemesiydi. Bir eski sürüm BIOS yükledim ve üzerine Win 10 Pro kurdum. Ardından Armoury Crate ile chipset vs kurdum. Ardından NVIDIA Experience ile driver yükledim. Şu anda CS:GO dust2 de 400 FPS civarı alabiliyorum. Fps_max 0 yapmadan ise 300 FPS civarı alıyorum.
Yani sorun BIOS eski sürüm ile çözüldü.
Ayrıca RAM slotlarınızı kontrol edin ve doğru olduğundan emin olun.

RAM'lerin doğru takıldığına eminim. Zaten 4 slot kullanıyorum. BIOS'u eski sürüme nasıl yüklendiğini bilmiyorum ama bugün benim de FPS sorunum düzeldi. Tek yaptığım şey DisplayPort'unu değiştirdim.
Bakalım sorun tekrar edecek mi. Olmadı bende BIOS'u eski sürüme yüklemeyi öğrenir yaparım.
Bence, şu şekil ilerlemeniz daha mantıklı olacak. Bir test proğramı belirleyin (FURMARK'I önereceğim) bu test proğramı ile temiz kurulum yaptıktan sonra ilk test değerlerinizi bir yere kayıt ediniz. Akabinden sorun yaşadığınızı düşündüğünüz an yine aynı şartlarla tekrar test ediniz. Yazdıklarınızı doğru kabül edersek, donanımsal bir sorun olmadığı açığa çıkacaktır. Sorun yazılımsal gibi durmakta. Oyunun yada sizin depolamayı işgal eden bazı yazılımlarla alakalı olduğu görülecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı