Herkese merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. Konuyu açma sebebim forumda 9900K kullanan arkadaşlara yardımcı olmak ve bilgi paylaşımında bulunmak .
İlk başta 9900K işlemcimi günlük kullanımda @5ghz ve 1,230V ile kullanmaktayım ve 2 gün boyunca AİDA64 stress testi ile işlemci test edilmiştir, oyunlar ve benchmark testleri de denenmiştir. Herhangi bir crash olmamıştır.
Sistem Bileşenlerim;
-9900K
-Asus Rog Maximus Xi Formula
-32 GB Corsair Dominator 3200Mhz
-Asus Rog Strix 1080Ti OC Edition
-Gerisi bla bla bla
-Full Customloop
-İlk yapmış olduğum işlem 9900K için delid işlemi oldu, delid işleminde kullanılan ve sonrasında temizleme yapılan madde ve sıvı metal hakkında bilgi vermek isterim.
-der8auer delid die mate 2 ( delid tool zaten açıklamaya gerek yok )
- Quicksilver - Solder Remover ( sıvı metal gibi bir ürün chip üzerindeki lehimi temizlemek için )
- Flitz Metal Polsh ( lehimi temizledikten sonra kalan lekeleri ve parlatma işlemi için gerekli ürün )
- Sonrası zaten saf alkolle temizlik ve articlean ürünleriyle temizledikten sonra tertemiz chip ortaya çıkmaktadır. Bütün bu işlemler max 7-8 dk sürmektedir.
-İkinci yapmış olduğum işlem ise; ürünün orjinal ihs kapağı ile kullanmamak oldu ve sadece işlemci chip ile soğutucuyu temas ettirmek oldu yani der8auer Intel 9th Gen. OC-Frame ürününü kullanmak oldu. Bunun için sadece anakartın chip üzerindeki işlemci koruyucuyu ve sabitlemeye yarayan parçayı çıkarıp bu ürünün kurulumu yaptım ve sıvı metali sürüp CPU bloğumu işlemciye sabitledim . Sonrası sistemime suyu basıp çalıştırdım.
-Bütün işlemlerin fotolarını konu içerisine ekliyorum. Şuan için 5ghz için en iyi yakaladığım voltaj ayarı 1, 230V ve max sıcaklığım 68 Derecedir stress testlerinde oyunlarda 55-63 arası gitmektedir ( The Division 2 ), 5Ghz için testlerimi bitirdim ve en güncel test sonucu konuya ekliyorum .
Sonraki aşamam ise @5,2Ghz ve @5,3Ghz işlemi olacaktır, merak eden olursa konu içerisinde paylaşımlarda bulunurum.
Herkese İyi Forumlar
Saygılar,