9900K OC Testleri

Daha fazla  
Meslek
Flight Attendant
Herkese merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. Konuyu açma sebebim forumda 9900K kullanan arkadaşlara yardımcı olmak ve bilgi paylaşımında bulunmak .
İlk başta 9900K işlemcimi günlük kullanımda @5ghz ve 1,230V ile kullanmaktayım ve 2 gün boyunca AİDA64 stress testi ile işlemci test edilmiştir, oyunlar ve benchmark testleri de denenmiştir. Herhangi bir crash olmamıştır.
Sistem Bileşenlerim;
-9900K
-Asus Rog Maximus Xi Formula
-32 GB Corsair Dominator 3200Mhz
-Asus Rog Strix 1080Ti OC Edition
-Gerisi bla bla bla
-Full Customloop

-İlk yapmış olduğum işlem 9900K için delid işlemi oldu, delid işleminde kullanılan ve sonrasında temizleme yapılan madde ve sıvı metal hakkında bilgi vermek isterim.
-der8auer delid die mate 2 ( delid tool zaten açıklamaya gerek yok )
- Quicksilver - Solder Remover ( sıvı metal gibi bir ürün chip üzerindeki lehimi temizlemek için )
- Flitz Metal Polsh ( lehimi temizledikten sonra kalan lekeleri ve parlatma işlemi için gerekli ürün )
- Sonrası zaten saf alkolle temizlik ve articlean ürünleriyle temizledikten sonra tertemiz chip ortaya çıkmaktadır. Bütün bu işlemler max 7-8 dk sürmektedir.

-İkinci yapmış olduğum işlem ise; ürünün orjinal ihs kapağı ile kullanmamak oldu ve sadece işlemci chip ile soğutucuyu temas ettirmek oldu yani der8auer Intel 9th Gen. OC-Frame ürününü kullanmak oldu. Bunun için sadece anakartın chip üzerindeki işlemci koruyucuyu ve sabitlemeye yarayan parçayı çıkarıp bu ürünün kurulumu yaptım ve sıvı metali sürüp CPU bloğumu işlemciye sabitledim . Sonrası sistemime suyu basıp çalıştırdım.

-Bütün işlemlerin fotolarını konu içerisine ekliyorum. Şuan için 5ghz için en iyi yakaladığım voltaj ayarı 1, 230V ve max sıcaklığım 68 Derecedir stress testlerinde oyunlarda 55-63 arası gitmektedir ( The Division 2 ), 5Ghz için testlerimi bitirdim ve en güncel test sonucu konuya ekliyorum .
Sonraki aşamam ise @5,2Ghz ve @5,3Ghz işlemi olacaktır, merak eden olursa konu içerisinde paylaşımlarda bulunurum.
Herkese İyi Forumlar
Saygılar,

image1.jpeg image2.jpeg image4.jpeg image5.jpeg 1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG Ekran Alıntısı68.JPG 5292.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel sistem ve güzel çalışma. Takipteyim, kolay gelsin.
@5,3ghz çıkartabiliyorum voltaj düzenelemelerinden sonra testleri atıcam
CSGO oynuyorsanız 1024'de kaç fps alıyor bakabilir misiniz merak ettim :) 6700K 4.8 GHz OC ile 400-600 alıyorum herhalde 1000leri görecek sizin sistem.
csgo malesef yok hocam
Hocam afedersiniz de hiç mi yüreğiniz hoplamadı delid işleminde. Ben o işlemciye delid yapmayı bırak düşüncesini aklıma getirmem[emoji16]
işlemciyi daha bir kere bilgisayara takmadım hocam zaten direk canlı kanlı açtım delidledim yani birde 9900K neler olcağını kestiremeden yaptım ama çok kolay bir işlemmiş iyiki yapmışım ama 68derecelerde testlerde , 9900K için mükemmel bir sonuç
Hocam afedersiniz de hiç mi yüreğiniz hoplamadı delid işleminde. Ben o işlemciye delid yapmayı bırak düşüncesini aklıma getirmem[emoji16]
8700K işlemcim için bile düşünmeden direk delid yapmıştım çalıştırmadan 😀
ayrıca asus anakart için overclock ve bios ayarlarına ihtiyacı olan yazabilir 9900K için , yardımcı olabilirim

Dosya Ekleri

• d6b3453288e878c7-photo-full.jpeg
    d6b3453288e878c7-photo-full.jpeg
    727,1 KB · Görüntüleme: 194
  • 5652aca438fa4dca-photo.jpeg
    5652aca438fa4dca-photo.jpeg
    2,4 MB · Görüntüleme: 202
  • 7c07b794ebc798a3-photo.jpeg
    7c07b794ebc798a3-photo.jpeg
    1,9 MB · Görüntüleme: 188
  • 97580745e910b7d1-photo.png
    97580745e910b7d1-photo.png
    409,4 KB · Görüntüleme: 204
Son düzenleme:
Helal olsun. Delid yapmadan custom loop ile hangi degerlere cikilabildigini gorebilirdik aslinda, boylece delid in farki ortaya cikardi ama senin icin yorucu olurdu.

Super sistem olmus. Gurultu olayi nasil? Yuk altinda kac db bilme sansimiz var mi?

hocam zaten 9900K için internetteki kullanıcı testleri ve incelemelerinde 80-95 arası gezmekte işlemci
hava soğutma ve su soğutmaya göre bu aralıkta değişmekte . benim yakaladığım değer 68 derece şuan için efsane değerlerde
Güzel sistem ve güzel çalışma. Takipteyim, kolay gelsin.
cinebench r20 5,2ghz

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı5481.JPG
    Ekran Alıntısı5481.JPG
    269,6 KB · Görüntüleme: 182
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı