9900K sistem render sırasında kapanıyor

simsekbulent

Hectopat
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem topladım. Sizlerin videoları sayesinde birçok bileşeni bir araya getirerek sonunda kurdum ve çalıştırdım.
  • Intel 9900K işlemci
  • ASUS ROG Maximus XI Formula anakart
  • ASUS GeForce RTX 2080 Turbo ekran kartı
  • Corsair 3000MHz DDR4 16*2=32 GB
RAM, Thermaltake su soğutma için USB 3.0 destekli kasa, 512 GB ADATA M.2 disk, 1000W güç kaynağı, Gamepower Iceberg 360mm RGB CPU işlemci sıvı soğutma sistemi, Samsung 28" 1ms monitör Trust Avon RGB klavye, Everest Rampage SMX R5 mouse olan bir sistemim var. Sorunlarım şunlar:
  • Böyle bir sistemin BIOS ayarları ne olmalı?
  • Anakart üzerinden ayarları işlemci için hazır ayarlardan Game'ye aldığımda render başlattığımda işlemci ısısı 87 dereceye çıkıyor ve Win 10 mavi ekran veren bilgisayar kapanıp açılıyor. Neden olabilir?
  • En düşük işlemci ayarlarına getirdiğimde ise render süresi 10 kat yavaşlıyor. 1.6 dk aldığım 1920*1080'lik bir görüntü neredeyse yarım saati geçiyor ve kilitleyip bırakıyor ama bu sefer sadece program kitleniyor bir türlü çözemedim.
İnşallah açık ve seçik anlatabilmişimdir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana fazla ısınmadan gibi geldi. Kullanılan soğutucu Gamepower, işlemci i9 9900K çok fantazik bir kombinasyon olmuş.
Ayrıca PSU'nuzun marka ve modeli nedir?
Cinebench R20 testini yaparken HWINFO ile sıcaklıklar ne alemde ona da bakmak lazım. Testi yapıp ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Gamepower soğutucu ve i9 9900k, son model Mercedes alıp, yan sanayi parça kullanmak ya da o arabaya tüp taktırmak gibi birşey. 😄

Son düzenleme:
Güç kaynağı da Gamepower vs. değildir umarım. Gerçi onların 1000w'ı yok herhalde.
Maalesef var.

Yorumlarınız değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim :). Herbirinizin söylediklerini ve cinebenc testlerini ve ısı değerlerini kontrol ettim. render sırasında işlemcinin ısısı ani bir yükseltme gösteriyordu. Fakat ilk kurduğumda böyle bir sorun yoktu. Ses kartını unutan bilgisayarın çözüm olmayınca bios pilini çıkarıp denedim ve tanıdı kuruldu. Oyunlarda ki en ağır oyunum nfs heat 2019 ver. en yüksek ayarlarda kilitlenme olmadan oynuyordum . sıra rendere geldiğinde değişik render programları için kilitlenmeyle sonuçlanıyordu. Ben de asus yardımı aradım sorunları tek tek anlattım onlarda biosu sıra ile versiyonlarını yükselttirdiler, sonra da işletim sistemini yeniden ve overclock yaparak kurdum şu an su soğutma sistemi dahil sistem stabil çalışıyor. rahat bir rende alıyorum. Isı değerleri render sırasında 75-85 arasında gidip geliyor. Normalde 35 dereceyi geçmiyor. Hepinize tekrar teşekkür ederim.
Güç kaynağı da Gamepower vs. değildir umarım. Gerçi onların 1000w'ı yok herhalde.
power suplay frisby gamemax 1050w sizce sorunlu mudur?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı