9950x3D için sıvı soğutma önerisi

20567053

Kilopat
Herkese iyi günler dilerim. Yeni bir sistem toplayacağım. İşlemci olarak Ryzen 9 9950x3D düşünüyorum. Bu işlemciyi soğutmak için hangi sıvı soğutmayı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızı veya kasanızı hangi marka alacaksanız sıvı soğutucuyu da o markadan alın derim daha uyumlu çalışıyorlar örnek MSI kasanız varsa https://www.hepsiburada.com/msi-mag...b-fanli-sivi-sogutma-sistemi-pm-HBC000017H26H alın.
Kasayı Lİan li düşünüyorum anakartı ekran kartını vs Asus tur serisi düşünüyorum türkiyede değilim ve yaşadığım yerde msi servisi biraz sıkıntılı öncesinde laptop almıştım msi dan iade edene kadar uğraştırdılar en sonunda avukatla mail oluşturdum anca öyle almayı kabul ettiler oyalayıp 14 gün süresini geçirmeye çalışıyorlardı

Kasayı Lian Li düşünüyorum anakartı ekran kartını vs ASUS tur serisi düşünüyorum Türkiye'de değilim ve yaşadığım yerde MSI servisi biraz sıkıntılı öncesinde laptop almıştım MSI'dan iade edene kadar uğraştırdılar en sonunda avukatla mail oluşturdum anca öyle almayı kabul ettiler oyalayıp 14 gün süresini geçirmeye çalışıyorlardı.

Ekran kartinda markaya takilmadan en ucuzunu alin hocam. Sogutma harici hiçbir fark yok. Anakart icinde ASUS TUF'tan iyisi bulunur.

Kasayı Lİan li düşünüyorum anakartı ekran kartını vs Asus tur serisi düşünüyorum türkiyede değilim ve yaşadığım yerde msi servisi biraz sıkıntılı öncesinde laptop almıştım msi dan iade edene kadar uğraştırdılar en sonunda avukatla mail oluşturdum anca öyle almayı kabul ettiler oyalayıp 14 gün süresini geçirmeye çalışıyorlardı
Lian li kasa + 360 mm sıvı soğutucu almıştım ben de kullanıyorum gayet başarılı. Yazılımı da asus anakart üzerinden kurdum kontrol edebiliyorum.

Anakartınızı veya kasanızı hangi marka alacaksanız sıvı soğutucuyu da o markadan alın derim daha uyumlu çalışıyorlar örnek MSI kasanız varsa https://www.hepsiburada.com/msi-mag...b-fanli-sivi-sogutma-sistemi-pm-HBC000017H26H alın.
Hocam bu konuda size katılmıyorum. Kasanın iç donanımla alakası olabileceği en önemli durum desteklediği sıvı soğutucu ölçüleridir. Marka farketmez yani. Hemen her sıvı soğutucu uyumlu olur kasa o ölçüyü destekliyorsa.

Sağlam bir işlemci 9950x3D ve imkanınız varsa 420mm Arctic destekleyen bir kasa almanız harika olur. Arctic piyasadaki siğer soğutuculardan 10mm kadar daha kalın bir radyatöre sahip. O nedenle kasanız 420 veya 360mm sıvı soğutucu desteklese bile Arctic'in radyatör kalınlığına da uyumlu olmalı.

Arctic önermemin bir sebebi de anakartı da ekstra soğutan bir fana sahip olması. Sağlam ısınan işlemciler etrafındaki komponentleri de sağlam ısındırır ve Arctic;'in ekstra anakart soğutma fanı burada çok yardımcı olacaktır size.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı