"A driver has overrun a stack-based buffer" mavi ekran hatası

SYN4EVER

Hectopat
Daha fazla  
Yeni klasör.rar Eğer becerebildiysem dump dosyası bu.Bilgisayar şu an güvenli mod dışında açılmıyor. Normal olarak başlat diyince driver has overrun 0x000000F7 mavi ekran geliyor.Ekran aynı zamanda ekran çizgi çizgi fakat bu çizgiler sabit konumda değil ekrandan ekrana değişiyor ve windows başlatılıyor ekranında olmuyor.Ram ve harddiski kontrol ettim bir sorun çıkmadı.Tüm sürücü yazılımlarını güncelledim.Sorun ekran kartı kaynaklı mı?
IMG_20220504_190821.jpg

Ekran böyle.

Monitörde sıkıntı yok.
Bana da var gibi geliyor da neyse.

Şu OCCT işlerini bitirsek net anlarız.
Adam sana artistlik falan yapmıyor. Derdini anlatmaya çalışıyor ve pek bilgisi yok. Sen ise adamı çok bilgiliymiş gibi ezmeye çalışıyorsun.
Kardeşim bak, adamın monitörü mü ekran kartı mı arızalı çözmeye çalışıyorum.
Anlaşılabilecek bir boyutta da değil.

Yarım saattir ayırmaya çalışııyorum şunu.

Ezmiyorum kardeşim.
Çok biliyorsanız gelin siz inceleyin konuyu.
Adama yardımcı olmaya çalışıyorum. Her lafımız da millete batıyor.
Bilen de bilmeyen de konuşuyor.

3 senemi verdim kategoriye.
Bilip bilmeden konuşmayın.

Adam Windows başlatılıyor ekranında sorun olmadığını söylemiş. O ekrandan sonra ana ekran kartı chipseti devreye giriyor.

Windows da zaten chipsette sorun olduğu için driver hatası veriyor. Ekran kartı chipseti bozuk, driver olmasa bile ekranda çizgi çekiyor. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Adam Windows başlatılıyor ekranında sorun olmadığını söylemiş. O ekrandan sonra ana ekran kartı chipseti devreye giriyor.

Windows da zaten chipsette sorun olduğu için driver hatası veriyor. Ekran kartı chipseti bozuk, driver olmasa bile ekranda çizgi çekiyor. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Belki monitör arızalı?

Çip belki de sağlam.

Adam o testleri falan yapmadan bir şey söyleyemeyiz.
Ben verileri görmeden kesin konuşmam.

Monitörü başka bilgisayarda denedim bir şeyi yok.
Bu veri geldiyse o zaman ekran kartına yoğunlaşıyoruz.

Dediğim gibi ben veriler kesin olmadan kesin konuşmam.
Normal hayatımda da kesin bir insanım.

Karta gerekli testleri yapalım ve çip net arızalı mı görelim.
3D testi de çalıştırabiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı