Arkadaşlar merhaba, 1250 TL'ye geçen hafta APU sistem topladım. Lakin sistemim internette araştırdığım, videolardan gördüğüm kadarıyla akıcı bir oyun keyfi sunmuyor. Örneğin aynı sistemi kullananlar GTA V benchmarkda 40-60 FPS alırken benim sistemim 10-15 FPS alıyor. Bütün driverlar, BIOS tamamıyla güncel. Sizce sorun neden kaynaklanıyor? Ben RAM'imin 1666 MHz olmasından ötürü olduğunu düşünüyorum ama bu bana 25 FPS kaybettirir mi sizce?
(GTA V benchmark'ı 1024x768, tüm ayarlar düşük kalitede yaptım)
(FarCry 4 800x600, tüm ayarlar düşük kalite 8 FPS alıyorum)
Benim şu anki sistem A10 7870k Far Cry 4'te 1024x768 çözünürlükte 25-30 FPS alıyorum ama GTA 5'da full HD medium 30 FPS. Benimki de kötü ama sende başka bir sorun var gibi en azından Windows 8.1'e yükselt.
Windows la alakası yoktur. Apu'ların ekran kartının özelliği kendi belleği olmamasıdır o yüzden apular daha ucuz. RAMinin mhzsi apunun ekran kartında olması gereken bellek frekansıyla aynıdır. O yüzden düşündüğünden daha çok etkiler. Tavsiyem yeni 2400 MHz'lik RAM almandan yana yoksa performans alamazsın. Ayrıca BIOS'dan ekran kartı belleği ayırıp ayırmadığınıda kontrol et.
Artık yeni sürücüler Windows 10 uyumlu çıkıyor. Bir de sürücülerim güncel demişsin. Windows 7 eski sürücüleri yükler. Bios'a girip RAM frekansını kontrol et.