Çözüldü AMD A10 7850K Performans Düşüklüğü Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir_54

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim A10 7850K, 12 GB RAM, 1600 MHz ve ekran kartı yok. Anakart MSI A68HM E33V2. İncelemenizi izledim ve Batllefield 4'ü medium ayarlarda Full HD çözünürlükte yüksek FPS'te oynayabiliyorsunuz, ben ise en düşük ayarlarda ve en düşük çözünürlükte oynuyorum. Yine de FPS çok düşük, donuyor sürekli. Sebebini öğrenme şansım var mı? Birde CPU-Z programında sizde Kaveri APU olarak yazıyor ekran kartını, bende ise Radeon7 olarak yazıyor. Sebebi nedir? Çok merak ediyorum.

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm, tamamıyla RAM'le alakalı. 2400'lük 2 tane RAM aldım 8 GB, GTA 5'i bile çözünürlük yüksekte oynayabiliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
O zaman sen de aynı APU'yu alıp 1333MHz RAM kullanarak dene derim. Farkındaysanız eğer piyasadaki PC için üretilen RAM'ler 64-bit adresleme yapıyor, VRAM'ler gibi 128,256,384-bitlik adresleme yapmıyor. Eğer madem ısrar edecekseniz piyasadaki 64-bitlik RAM bulunduran kartların biriyle oyun oynayabilirsiniz, tek tük de olsa bulunuyorlar. Biti 128 yapamayacağına göre bu yüzden frekans ne kadar yüksek tutulursa daha sağlıklı oyun deneyimi yaşayacaktır. Bir de çift kanal olur ise eğer 2 kat bant genişliği elde edilir ki bu da haliyle yeterli gelir. Ama yine de tavsiyem 2400MHz RAM kullanılması APU için.
Başka sorun vardır, varsa da şu anki RAM sorunundan problemin etkinliğini bilemeyiz.

Mantle hiçbir faydası yok hatta DirectX 11 daha iyi gibi. Çok tuhaf, nedenini hiç anlamadım. Arkadaşımda A10 7870K var, 8 GB 2133 MHhz RAM var, bütün oyunları sıfır donma ile oynuyor. High medium vs. oynayabiliyor, sorunu çözemedim. Driverlar her şey güncel.

Dostum RAM'in yavaş. 2400 MHz bellek al.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı