A10 7850K İşlemci Satın Alma Mantığı

• Konuyu başlatan Azz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 4.128
Yakın zamanda yeğenime bir sistem toplayabilirim açıkçası APU düşünüyordum fakat bu konu kafamı karıştırdı X4 860K daha iyi bir seçim gibi görünüyor fakat APU'da Dual-Graphics olayı var bu da oyunlarda FPS artışına sebep olan bir etken. Eğer APU alacak olursam ilerde bir ekran kartı daha ekleyip Dual-Graphics yapabilirim lakin X4 860K'da böyle bir seçeneğimiz yok sanırım?

7850k nın DG çalışması için sadece 240 veya 250 takman gerek. 240 için vereceğin para ile 7850k ile X4 860K arasındaki fiyat farkını toplarsan çok daha güçlü bi ekran kartı alıp daha yüksek FPS ler elde edebilirsin.

Apu kullanıyorum pişmanım.

Neden pişman olduğunuzu da belirtir misiniz? APU'nun sorunları nelerdir?

7850k nın DG çalışması için sadece 240 veya 250 takman gerek. 240 için vereceğin para ile 7850k ile X4 860K arasındaki fiyat farkını toplarsan çok daha güçlü bi ekran kartı alıp daha yüksek FPS ler elde edebilirsin.

Bilgi için teşekkürler. Öyleyse X4 860K daha mantıklı gözüküyor :)

X4 860k çekirdek başina birçok amd fx işlemcisinden bile daha performansli. Şimdi sana diyecegim. X4 860k black edition 8 gb ram ve r7 250 uzerinde bir kart alip yoluna oyle devam et...

Ben şimdi 7850k ve yüksek mhzli ramli bir sistem toplasam seneye elimde biraz daha para olucak ve sisteme iyi bir ekran kartı taksamı daha performanslı olur yoksa x4 860k takarak iyi bir ekran kartı da takarak daha iyi performans alirim

Arkadaşlar benim de bir kaç sorum olacak.

1) x4 860K O.C. performansı nasıldır?
2) O.C. yapan biri nasıl bir işlemci soğutucu almalı?
3) Bu işlemciye darboğaz oluşturmayacak maksimum ekran kartı modelleri nelerdir? Ve
4) Uyumlu F/P Anakart modelleri nelerdir? Mesela şu anakart x4 860k sisteme gider mi?

ASUS A58M-K, A58, FM2+, DDR3-2400 MHz(OC), Anakart
Hem ucuz hem de iyi gibi görünüyor :)

Son düzenleme:
1. X4 860K OC ile 4.5 GHZ seviyelerine çıkabiliyor. Tabi bu birazda şans işi. Siz 4.2 GHZ olarak düşünün. :LOL:
2. Deep Cool S40 veya CM TX3 EVO yeterli olacaktır.
3. Bu işlemciyi 4.5 GHZ seviyelerine alırsanız takabileceginiz maksimum ekran kartı R9-270X - R9 280 dir.
4. A68 daha yeni bir yonga seti. Bazı anakart üreticileri bu işlemci için BIOS güncellemesi yayınlandı. Bahsettiginiz anakartın giriş çıkışları yeterli ise tercih edebilirsiniz.

Bu arada Athlon X4 860K işlemci performansı olarak; FX-4100, FX-4300, A8-5600K ve A8-6600K nın önünde yer alıyor. 28nm ile üretilmiş bir işlemci.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı