A10 7870K FPS Sorunu

Elgeel

Megapat
Daha fazla  
APU sistem topladım. Alalı 6 ay falan oldu geldiğinden beri var bu sorun özellikleri fotoğraftaki gibi.
Ama oyunlarda aşırı drop ve FPS düşüklüğü var .
Örneğin Lol yüksekte 60 FPS'den birden 30'a düşebiliyor ve google Chromeda'da hafif kasmalar oluyor.
Sorun nedir acaba?

sistem.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili R7 Graphics ile (işlemci içindeki) her oyunda iyi performans zaten alamazsın. Amaç oyun ise; bu sisteme ekran kartı eklemen en iyisidir (en düşük GTX 1050 Ti ve RX 460).

Dahili ekran kartı yeterli dersen işler burada değişiyor. 8 GB 1600 MHz tek bellek var sisteminde. Aynı marka ve model ekleyebilirsen 8 GB/4 GB. Ama harici ekran kartı alacaksan (benim görüşüm almalısın) sistemine bellek ekleme. Şimdiki 8 GB bellek ile oyunlarda sıkıntı çekmezsin.

APU işlemcilerde tek ve çift bellek performans farkını görmeniz için aşağıdaki resimleri inceleyiniz.

NOT: Resimde önemli yerler "kırmızı çizgi" ile işaretlenmiştir. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

single-bellek-apu.jpg

dual-bellek-apu.jpg

Ekleme : Forumda diğer açtığın konuyu da inceledim. Paylaşmış olduğun ikinci resimde Hard Disk %100 çalışıyor. Sistemine virüs taraması yapmanda fayda var :)

Son düzenleme:
Bence alma bende tek modül bellek kullanıyorum 60 ile 120 arası LOL'de dediğim gibi ram'den kaynaklı olacağını sanmıyorum ama tabiki 2400mhz ram ile 1866mhz ram aynı FPS alamaz bu yüzden APU'larda yüksek mhz'li ram isteniyor . Bu arada LOL'de hersey yüksek gölgeler kapalıydı
Kararsız kaldım acaba bir bilgisayarcıya götürüp test mi etsem . Yada direk ekran kartıda alabilirim

Dahili R7 Graphics ile (işlemci içindeki) her oyunda iyi performans zaten alamazsın. Amaç oyun ise; bu sisteme ekran kartı eklemen en iyisidir (en düşük GTX 1050 Ti ve RX 460).

Dahili ekran kartı yeterli dersen işler burada değişiyor. 8 GB 1600 MHz tek bellek var sisteminde. Aynı marka ve model ekleyebilirsen 8 GB/4 GB. Ama harici ekran kartı alacaksan (benim görüşüm almalısın) sistemine bellek ekleme. Şimdiki 8 GB bellek ile oyunlarda sıkıntı çekmezsin.

APU işlemcilerde tek ve çift bellek performans farkını görmeniz için aşağıdaki resimleri inceleyiniz.

NOT: Resimde önemli yerler "kırmızı çizgi" ile işaretlenmiştir. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Eki Görüntüle 238778

Eki Görüntüle 238779

Ekleme : Forumda diğer açtığın konuyu da inceledim. Paylaşmış olduğun ikinci resimde Hard Disk %100 çalışıyor. Sistemine virüs taraması yapmanda fayda var :)
1050 Tİ En düşük demişsinizde sizce 1050 iş görmezmi bu sistemde sadece overwatch lol ve cs oynuyorum

GTX 1050 ve GTX 1050 Ti arasında seçim yapılacaksa "Ti" versiyon seçilmeli. Kartın iş görmesi başka bir konu. Bu iki kartın performansları hakkında binlerce video bulabilirsin. Videoları izlemeli ve bütçene göre kendin karar vermelisin.

İkinci seçenek olarak (üst mesajımda zaten yazdım) sistemine 2. belleği ekleyerek performansı arttırırsın. Bu konu hakkında da "APU Single Channel vs Dual Channel Memory" yazarsan ilgili videolara ulaşabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı