A10-7870K ile Mini PC Upgrade Rehberi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

AMD’nin A10-7870K Godavari APU’su ile daha önce topladığımız mini PC’yi yükseltiyoruz. AMD’nin en güçlü APU’su olan A10-7870K ile topladığımız 1500 TL’lik PC‘den sonra şimdi de bu APU’nun aslında minik bir PC’de kendine yer bulabileceğini göstermek istedik. Bu bağlamda daha önce toplamış olduğumuz mini PC’yi de Godavari APU ile güncelliyoruz. Her ne kadar biz bu sistemde

A10-7870K ile Mini PC Upgrade Rehberi Technopat

Daha fazlası...

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Merhabalar,

Mini pc toplama rehberinize dayanarak aşağıdaki sistemi topladım;
Msi a88xi ac Anakart
Amd A10-7870k Apu
Kingston Hyperx 8GB (2x4GB) DDR3 2400Mhz CL11 Ram
Kingston Hyperx Fury 120GB SSD
Akasa Venom Pico (600-3000 Rpm arası otomatik devir ayarlı) PWM Fan Soğutucu
Thermaltake Core V1 Kasa
Thermaltake Smartpower 80+ Bronze 550W Güç Kaynağı.

Windows 10 işletim sistemi kurdum ve farklı kodlarda birçok mavi ekran hatası aldım. Sosyalde Windows 10 Kernel Security Check Failure Mavi Ekran Hatası bu konuyu açarak sorunu çözmeye çalıştım. @Murat5038 başta olmak üzere üyeler yardımcı olmaya çalıştılar ancak sorunu bir türlü çözemedim. Kasayı 3 farklı küçük teknik servise götürdüm onlar da yardımcı olamadılar. Bugün İnventus'la görüştüm (bazı parçaları oradan almıştım) sağ olsunlar çok yardımcı oldular. İşlemcinin anakartla uyumlu olmadığını, anakartın V2 modelini kullanmam gerektiğini söylediler. Başka bir konuda @MF'ın böyle bir yorumunu gördüm, açtığım konuya etiketledim ancak cevap alamadım. MSI'ın sitesinden anakartın işlemci desteğine baktım. A88XI AC anakartın A10-7850K'ya kadar desteği var. Godavari APU'ları kapsamıyor.

Asıl soruna gelirsek; anakartı Gold Bahçelievler şubesinden 32 gün önce aldım. Şu an ne Gold Bilgisayar ne de MSI'ın teknik servisi ServisPoint bu konuda yardımcı oluyor. Upgrade yaptığınız mini pc'de buna benzer sorunlar yaşıyor musunuz? Bu konu ile ilgili ne yapmamı önerirsiniz? Sizin önerdiğiniz sistemi ana bileşenleri aynı olacak şekilde topladım ancak hiçbir şekilde verimli kullanamıyorum. Sistem tavsiyenizi referans almakla hata mı ettim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Konunuzu gördük, hesabı açtığınız mail adresi üzerinden iletişimde olacağız. Konuya gelip merak eden okurlar için YouTube'daki yanıtımızı da yapıştıralım:

"Mustafa Necati Bey, merhaba, biz sistemi sorunsuz kullandık fakat BIOS güncellemesi sonrası sistemde POST ekranında takılma sorunu oluştu. Bu bağlamda anakartı ServisPoint'e gönderdik. Bu esnada da anakartsız kalmamak için V2 modelini satın aldık. Servisten gelen anakart şu anda 7650K ile moderatörümüz tarafından kullanılmakta. Sorununuzun çözülmesi için MSI ile iletişime geçeceğiz. Sorunu Technopat Sosyal'de de konu olarak açıp konu bağlantısını technopat.net adresine gönderir misiniz ? İyi çalışmalar."

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı