Ahmet_Emin
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarda bir problem var. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşıp çözen varsa yardım edebilir mi? Bende msi a58m-e33 anakart ve amd a4 6300 işlemci vardı. Sistem düzgün çalışıyor bir sorun yoktu işlemciyi değiştirip amd a10 7870k taktım şimdi pc açılmıyor. Ekranın sağ alt köşesinde 99 yazıyor. Siyah ekranda öylece kalıyor. Bios'uda açamıyorum. Tekrar a4 işlemciyi taktığımda açılıyor pc. İşlemcinin bozuk olduğunu düşünmüyorum. Kutusundan çıkarıp taktım sıfır ürün.
İşlemcinin özelliklerine baktığım zaman ram frekansları a4 için 1600 mhz, a10 için ise 2133 mhz yazıyor bendeki ramler 1600 mhz. Acaba bu yuzden açılmıyor olabilir mi? A10 işlemci 1600 mhz ramle çalışır mı, çalışmaz mı? Bu konuda bir bilgim yok. Eğer sadece 2133 mhz ile çalışıyosa ramleri bios'tan 2133`e çıkarabilir miyim veya sorun başka bir şeyle mi alakalı? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Anakartın biosunuda guncelledim bu da sorunu çözmedi.
İşlemcinin özelliklerine baktığım zaman ram frekansları a4 için 1600 mhz, a10 için ise 2133 mhz yazıyor bendeki ramler 1600 mhz. Acaba bu yuzden açılmıyor olabilir mi? A10 işlemci 1600 mhz ramle çalışır mı, çalışmaz mı? Bu konuda bir bilgim yok. Eğer sadece 2133 mhz ile çalışıyosa ramleri bios'tan 2133`e çıkarabilir miyim veya sorun başka bir şeyle mi alakalı? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Anakartın biosunuda guncelledim bu da sorunu çözmedi.
Son düzenleyen: Moderatör: