A10 7870K ve R7 265 Dual X Sistemde Darboğaz Sorunu

azgınpro

Hectopat
Selamun Aleyküm herkese öncelikle. Elimde AMD A10 7870K bir CPU, GPU olarak AMD R7 265 Dual X var sistemimde darboğaz olduğunu düşünüyorum çünkü CS:GO'da ekran kartı kullanımı %50 civarlarında, CPU ise %90 seyirlerinde. R6 Siege gelince onda her şey ultra'nın bir altı. Garip olan kısım ise bunu oynadığım her oyunlarda etmiyor, mesela Asetto Corsa'da ama bir diğer simülasyon oyunu olan ETS 2 darboğaz sorunu var.

4.5 GHz OC'li kullanırken bile CPU kağıt üzerinde bir değişim var fakat oyunlarda herhangi bir FPS veya darboğaz yüzdesinin düşüşünü görmedim. Belki dedim yazılımsal bir hatadır, PC formatladım ancak sorun halen devam ediyor. Cevaplarınızı aciliyet ile beklemekteyim.

NOT: Yukarıda dediğim gibi OC'li şekilde kullanırken kağıt üzerinde bir fark oluyor. Birde Pest diye bir program ile CPU test ettim, orada da bir değişim var ancak oyunlarda herhangi bir CPU kullanımı düşüşü yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı