A10 7890K, Asus a68hm plus RAM 2400 MHz Yapma

bLazek_

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Öncelikle kolay gelsin. Geçtiğimiz günlerde A10 7890k APU sistem topladım. Asus a68hm plus anakartta overclock konusunda sorun yaşıyorum. 2x8 GB corsair vengeance 2400 MHz RAM mevcut. BIOS'ta RAM MHz'i standart 1333 MHz'de duruyor ve değişmiyor. Sonra b.o.d.c açıyorum RAM MHz'i 2400'e alıp kaydettiğimde PC açılmıyor ve uzun süren(3-5dk arası) bir bakımın ardından tekrar 1333 MHz'de çalışıyor. Sisteme zarar verme olasılığımı düşünerek 2-3 denemenin ardından vazgeçtim. Dedim ki bir bilene sormak lazım. Technopat sitesinde A68HM plus içeren APU toplanmıştı ve bu konuda tecrübeli olmadığım için bana 2400 MHz'e sorunsuz bi şekilde nasıl yükseltebileceğimi anlatabileceğinizi düşündüm. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Advanced modda AI Tweaker'a girip AI Overclock Tuner'ı D.O.C.P. seçip aşağıdaki D.O.C.P. yazan yerde profil 1'i seçip ayarları kaydedip yeniden başlatacaksın. Sonra tekrar BIOS'a girip AI Tweaker'dan AI Overclock Tuner'da A.M.P. seçeneğini seçip aşağıdaki A.M.P yazan yerde 2400Mhz için gerekli olan profili seçip kaydedip yeniden başlatacaksın. Bu şekilde olması lazım.

Ayni konudan bende de var dun konu acmistim bu şekilde kimse mesaj atmadı.
BIOS'tan default ayarlarda 1333 MHz'de RAM'lari goruyor O.C için profil biri seciyorum. F10'la çıktıktan sonra PC açılmıyor. Reset yapıyorum F1 ekranı geliyor ve ayarlar tekrar default olmuş.
Özellikler
A88X-GAMER Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart
AMD APU A10 7890k
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2400Mhz CL11 1.65V Dual Kit RAM

Şu video yardımcı olacaktır sanırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de şöyle bir video var burada X.M.P. kullanmadan yapıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ek olarak.

Bu da Technopat'ın rehberi.

Tek tek denedim ramlari bitanesinde sorun varmis şimdi 2400 yapa biliyorum bide yeni aldım vatandan ama ram sıkıntılı geri goturucem sende bi tek tek dene bakalım sendede aynı sorun mu var

Merhaba,

Öncelikle kolay gelsin. Geçtiğimiz günlerde A10 7890k APU sistem topladım. Asus a68hm plus anakartta overclock konusunda sorun yaşıyorum. 2x8 GB corsair vengeance 2400 MHz RAM mevcut. BIOS'ta RAM MHz'i standart 1333 MHz'de duruyor ve değişmiyor. Sonra b.o.d.c açıyorum RAM MHz'i 2400'e alıp kaydettiğimde PC açılmıyor ve uzun süren(3-5dk arası) bir bakımın ardından tekrar 1333 MHz'de çalışıyor. Sisteme zarar verme olasılığımı düşünerek 2-3 denemenin ardından vazgeçtim. Dedim ki bir bilene sormak lazım. Technopat sitesinde A68HM plus içeren APU toplanmıştı ve bu konuda tecrübeli olmadığım için bana 2400 MHz'e sorunsuz bi şekilde nasıl yükseltebileceğimi anlatabileceğinizi düşündüm. Şimdiden teşekkürler.
aynı ramden olmayı dusunuyorum aynı anakart ıle bırlıkte. oc yapınca 2400 mhz calıstırabılıyormusunuz su an 8 8 16 gb olarak

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı