A10-7890K kolayca OC yapılır mı?

Tamam bilgisayarı kapatıp yapıyorum o zaman. Birde BIOS'da bulunur demi DRAM Voltaj bölümü?
RAM’lerin overclock için önerilen voltajı 1.65tir hatta öyle söyleyeyim, benim ramlerim ddr3 ve 1.85v da çalışıyor, tabiki 1.85 e gelin demiyorum. 1.65V rahatça verebilirsin.
İşlemci overclocku işe yarar mı konusunda kesin bir şey diyemem ne istediğine bağlı, istediğin şey +25 FPS ise maalesef öyle bir artış göremezsin, ama FPS drop yaşıyorsan çare olabilir, daha hızlı işlemler hissedebilirsin.
Yani o uyarı gelince devam edeceğim demi voltajı arttırsam bile gelir sanırım.

Tamam bilgisayarı kapatıp yapıyorum o zaman. Birde BIOS'da bulunur demi DRAM Voltaj bölümü?

Yani o uyarı gelince devam edeceğim demi voltajı arttırsam bile gelir sanırım.

BIOS’da bulursun DRAM Voltage diye, en azından buna yakın bir terim olmalı, herhangi bir uyarı gelmez genelde ama gelirse bu ayarlar ile devam etmek istiyor musun diye, evet tabiki edebilirsin, dediğim gibi başına gelebilecek EEEEN kötü şey bilgisayarının kapanması olur, yeniden başlatır ayarları sıfırlar önceki yaptığın şeyi geri çekersin.

Her zaman, forumda çok fazla overclocktan korkutan soğutan kaçıran insan var, bu yüzden olduğunca bir şeyler yapmaya çalışıyorum :) Tekrar geldiğinde yazman yeterli.

Arkadaşın yazdıkları kısmen doğru kısmen yanlış Voltaj değerleri her PC ye anakarta işlemciye RAMe göre değişir hatta kullandığın PSU üçlü prizin ve elektrik hattın dahil. EEEEEEN kötü PC kapanmaz donanımı yüksek voltaj sonucu bozabilirsin 2 işlemci 1 RAM leşim mevcut bu arada başkasından tavsiye alarak OC yaptığım için değerleri direk arttırma özellikle voltajları ufak ufak en stabil hale gelene kadar kendin karar ver belki voltaj vermen bile gerekmeyebilir. Önce stok voltajında dene bir test yap voltaj sıkıntısı olursa sonra ufak ufak arttır en güvenli yöntemi budur.

Arkadaşın yazdıkları kısmen doğru kısmen yanlış Voltaj değerleri her PC ye anakarta işlemciye RAMe göre değişir hatta kullandığın PSU üçlü prizin ve elektrik hattın dahil. EEEEEEN kötü PC kapanmaz donanımı yüksek voltaj sonucu bozabilirsin 2 işlemci 1 RAM leşim mevcut bu arada başkasından tavsiye alarak OC yaptığım için değerleri direk arttırma özellikle voltajları ufak ufak en stabil hale gelene kadar kendin karar ver belki voltaj vermen bile gerekmeyebilir. Önce stok voltajında dene bir test yap voltaj sıkıntısı olursa sonra ufak ufak arttır en güvenli yöntemi budur.

Overclock bölümünde olan konumu okursanız, insanların asla ama asla çıkma dediği voltaj değerlerinde kullanıyorum bilgisayarımı ve bir sürü de bilgisayar kullandım bu şekilde, herkese göre farklı olacağı için “sizin DRAM voltajınız ne ise onun üzerine 0.25 0.50 koyabilirsiniz” dedim bunun örneğini de mesela 1.45v stock ise 1.50 1.55 1.60 da kullanabilirsiniz dedim.

Yüksek voltajdan bozabilmek/yakabilmek için gerçekten AŞIRI AŞIRI bir voltaja ihtiyacın var, bu nettir, zaten belirttim aşırı olmadığı sürece olduğunu.

Düzenleyerek ekliyorum, bu konuyu uzun uzun sabaha kadar da kanıtlarla konuşup anlatabilirim. 7-8 senedir tamamen zevk ve sınırlarında dolaşarak overclock ile uğraştım.

Son düzenleme:
Overclock bölümünde olan konumu okursanız, insanların asla ama asla çıkma dediği voltaj değerlerinde kullanıyorum bilgisayarımı ve bir sürü de bilgisayar kullandım bu şekilde, herkese göre farklı olacağı için “sizin DRAM voltajınız ne ise onun üzerine 0.25 0.50 koyabilirsiniz” dedim bunun örneğini de mesela 1.45v stock ise 1.50 1.55 1.60 da kullanabilirsiniz dedim.

Yüksek voltajdan bozabilmek/yakabilmek için gerçekten AŞIRI AŞIRI bir voltaja ihtiyacın var, bu nettir, zaten belirttim aşırı olmadığı sürece olduğunu.
Bak sana şöyle açıklayayım senin sistemin için 2.55 gibi bir voltaj değeri aşırıya kaçmayabilir fakat sen daha her hangi bir bileşenini bilmeden öneri yapmışsın 1 tane ufak arızası bile olduğunu düşün arkadaşın sisteminin ne olur o zaman. Hadi OC yap diye yapılmaz bu işler ben kendimde sağlam OC kullanıcısıyım 5.2 GHZ de i7 8700K kullanıyorum fakat bunu yapmadan önce 2 tane i7 4790K yaktım hemde öyle voltaj falan fazla vermeden nasıl biliyor musun Otomatik voltajı kapatmadığım için mesela şuan arkadaş bunu bilmiyor

Bak sana şöyle açıklayayım senin sistemin için 2.55 gibi bir voltaj değeri aşırıya kaçmayabilir fakat sen daha her hangi bir bileşenini bilmeden öneri yapmışsın 1 tane ufak arızası bile olduğunu düşün arkadaşın sisteminin ne olur o zaman. Çaaat hadi OC yap diye yapılmaz bu işler ben kendimde sağlam OC kullanıcısıyım 5.2 GHZ de i7 8700K kullanıyorum fakat bunu yapmadan önce 2 tane i7 4790K yaktım hemde öyle voltaj falan fazla vermeden nasıl biliyor musun Otomatik voltajı kapatmadığım için mesela şuan arkadaş bunu bilmiyor

RAM’lerine voltaj verecek arkadaşımız, işlemcisine değil, ki işlemci OC’a girdiğinde yaz beraber yapalım da dedim kendisine.
RAM zaten belli 1.5 bunu 1.65 yaptığında 3.0 voltaja dönüşmeyecek, bunun için bileşen bilmene gerek yok.

Haksız olduğum yer olursa tabiki söyleyin bunu konuşur hallederiz, ama dediğim gibi rastgele değerler vermedim sizin şu anki stock voltajınız ne ise onun üzerine basit eklemeler yapabilirsin demek asla zarar vermeyecektir. Dediğiniz doğru olurdu ki direkt hiçbir şey demeden “ŞUNU 1.70vA ÇIKAR” gibi bir ibare kullansaydım.

RAM’lerine voltaj verecek arkadaşımız, işlemcisine değil, ki işlemci OC’a girdiğinde yaz beraber yapalım da dedim kendisine.
RAM zaten belli 1.5 bunu 1.65 yaptığında 3.0 voltaja dönüşmeyecek, bunun için bileşen bilmene gerek yok.
Soğutucusu bulunmayan bir RAM olabilir ufak bir sıkıntısı olarak DIMM de arıza olabilir 0.10 voltaj kağıt üstünde dediğiniz gibi bir şey yapmaz zaten bir kısmı doğru bir kısmı yanlış dememin sebebi de bu OCden korkan biri de değilim fakat her ihtimale karşı siz her hangi bir şekilde OC tavsiyesinde bulunmayın OC rehberi yapabilirsiniz o konuda bir şey diyemem sistemine güvenen gider yapar fakat direk bu tarz önerilerde bulunmak zarar verebileceği gibi daha sonra sizi de suçlayabilir.

Soğutucusu bulunmayan bir RAM olabilir ufak bir sıkıntısı olarak DIMM de arıza olabilir 0.10 voltaj kağıt üstünde dediğiniz gibi bir şey yapmaz zaten bir kısmı doğru bir kısmı yanlış dememin sebebi de bu OCden korkan biri de değilim fakat her ihtimale karşı siz her hangi bir şekilde OC tavsiyesinde bulunmayın OC rehberi yapabilirsiniz o konuda bir şey diyemem sistemine güvenen gider yapar fakat direk bu tarz önerilerde bulunmak zarar verebileceği gibi daha sonra sizi de suçlayabilir.

Olur da suçlarsa kendisine yeni RAM yollarım :) bu kadar güveniyorum söylediklerime merak etmeyin, 0.10 0.15 gibi basit değerlerden birinin bilgisayarına cidden bir şey olursa seve seve destek olurum. Dediğiniz tabiki doğru OC tavsiyesi vermek tehlikeli olur, ama saçma şekilde değerlerle olursa tehlikeli olur.

Ki soğutuculu RAM’lerin soğutucuları hiçbir işe de yaramadığını herkes biliyor olmalı, sadece basit bir heatsink 2c fark ederse ne bileyim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı