A10-7890K Sistem Düşük Performans Sorunu

DivineCougar

Megapat
Yer
Kırklareli/Lüleburgaz
Daha fazla  
Meslek
Tarih Öğretmeni / Web Design
Arkadaşlar bugün bir sistem topladım. Özellikleri:
  • AMD A10 7890K X4 4.1GHz 4MB FM2+ R7 VGA 95W İşlemci
  • Kingston 8 GB 2400 MHz DDR3 CL 11 DIMM XMP HyperX RAM
  • ASUS A68HM-PLUS AMD A68 Soket FM2+ DDR3 2400 MHz(O.C) VGA&DVI&HDMI Anakart
  • Everest Style EC335-KK3 Real-350W Peak-400W Kasa
Grafik belleğini 2 GB yaptım. RAM'i 2400 MHz'ye getirdim. Fakat League of Legends'ta full grafik yaptığımda 30 FPS gibi düşük bir değer alıyorum. Aynı şekilde CS:GO'da da 40-45 FPS alıyorum. 1500 TL'lik sistem toplama rehberine baktığımda benim sistemime göre çok daha yüksek performans alıyor. Sebebi nedir sizce?

Temiz bir kurulum sonrası, Windows 10 otomatik güncellemesi yapmadan bileşenlerin resmi site sayfasından sürücüleri indirip kur. Daha sonra otomatik güncellemeleri aç, ayrıca sürücüleri kurarken her birinde yeniden başlat.

İşlemcinin ısınmadığından emin misin?

Driverları silip tekrar yüklemeyi bir deneyin

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bilgisayarı 0 aldım Win 10 ile kuruldu çoğu driver. Ekran kartını son sürüm indirip kurdum..

Temiz bir kurulum sonrası, Windows 10 otomatik güncellemesi yapmadan bileşenlerin resmi site sayfasından sürücüleri indirip kur. Daha sonra otomatik güncellemeleri aç, ayrıca sürücüleri kurarken her birinde yeniden başlat.

İşlemcinin ısınmadığından emin misin?

Üstte açıkladım yaptıklarımı.. İşlemcide ısınmıyor sıkıntısız çalışıyor..

Çift kanal olmadığı için düşük performans alıyorsunuz. Ben çift kanal kullanıyorum ve Lolde yüksek ayar 75 fps sabit alıyorum.

Belleği geri iade edip 2 x 4 seçebilir veya bir tane daha aynı model seçip performansınızı arttırabilirsiniz. 14 gün geçmediyse 6502 sayılı kanun ürünü satın aldığınız mağazada tabi tutulmuşsa (büyük ihtimal tabidir) bütün sistemi geri iade etme hakkınız bile var.

Bir ara tek kanal olarak deneyeceğim 30 fps alıyorsam buraya yazacağım.

Çift kanal olmadığı için düşük performans alıyorsunuz. Ben çift kanal kullanıyorum ve Lolde yüksek ayar 75 fps sabit alıyorum.

Belleği geri iade edip 2 x 4 seçebilir veya bir tane daha aynı model seçip performansınızı arttırabilirsiniz. 14 gün geçmediyse 6502 sayılı kanun ürünü satın aldığınız mağazada tabi tutulmuşsa (büyük ihtimal tabidir) bütün sistemi geri iade etme hakkınız bile var.

Nasıl yüksek ayar 75Fps ya? Bu 7890K'nın içinde hangi GPU var? Bende R7 250 var full ayar 144FPs sabitliyorum.

Üstüne bir 8 daha alacağım için böyle yaptım.. Çift kanal bu kadar fark eder mi ya? Deneyip sonucu yazarsanız sevinirim.. Oynanmaz değil aslında 50 fps sabit şuan ama yinede düşük diğerlerine göre..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı