A10-7890K Sistem Fikirleriniz

Oynadığın oyunlar ve 1080P monitör için GTX 1080 gibi kartlar gereksiz olduğundan RX 480 veya GTX 1060 kullanmanı öneririm. İ3 6100 muhtemelen RX 480'e darboğaz yapacaktır, bu yüzden İ5 serisi işlemci önerdim. Bütçeni aştıysa güç kaynağı ve kasa olarak bunu alabilirsin: RAIDMAX Altas ATX-295WBP Black Steel / Plastic ATX Mid Tower Computer Case 500W Power Supply-Newegg.com.

Tamam birde i5 serisinden hangisini önerirseniz birde onu belirtirseniz sevinirim.

İ5 6400 yeterli olacaktır. Zaten bütçe geniş değil.

Şimdi, son olarak alttaki resimde bana toplamış olduğunuz sistem budur değil mi? hemfikiriz bu konuda.

Eğer bu dedikleriniz ise allah sizden 1000 kere razı olsun derim ayrıca beğendim yorumlarınızı o konuda sıkıntı yok :) hem monitör almak için 120 dolar kadar fiyat arttı hemde APU'dan çok daha iyi bir sistem oldu ayrıca geleceğe yönelik oldu.

SSD katmadım çünkü bende bir tane var. Laptoptaki SSD'yi çıkarıp yeni sisteme takmayı planlıyorum bir sorun olmaz umarım. SSD bağlantı girişleri standart diye biliyorum.

Peki benim anlamadığım bir durum var. Sizin topladığınız gibi bir sistem madem daha uygun ve çok daha iyi performans sunuyor ise neden sevgili technopat 10 aydır APU sistemleri tavsiye ediyor anlamış değilim.

Şu bana topladığınız sistem çok daha avantajlı değil mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 81
Dediğim sistem tam da buydu. APU sistem bundan daha iyi performans veriyor ama o sistemler 1-2 sene kullanılıp sonra ekran kartı eklemek için uygunlar. Senin durumun farklı olduğundan sana böyle bir öneri yaptım. APU sistemde ekran kartında ve RAM'den başka yükseltme yapmak biraz sıkıntılı oluyor, anakart soketi felan eski nesil çünkü. Kısa zaman sonra ekran kartı alacağından böyle bir sistem toplaman çok daha iyi olur. Monitör olarak LED panel, DVI girişli, Full HD, 5 MS ve en az 21.5" bir monitör işini fazlasıyla görecektir. İ5 6400'ın içindeki GPU ile GTA 5'i bile 720P'de tamamen düşük ayarlarda akıcı biçimde oynayabilirsin. Laptoptaki SSD SATA 3 girişli ise bilgisayarına bağlayabilirsin. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :)

Dediğim sistem tam da buydu. APU sistem bundan daha iyi performans veriyor ama o sistemler 1-2 sene kullanılıp sonra ekran kartı eklemek için uygunlar. Senin durumun farklı olduğundan sana böyle bir öneri yaptım. APU sistemde ekran kartında ve RAM'den başka yükseltme yapmak biraz sıkıntılı oluyor, anakart soketi felan eski nesil çünkü. Kısa zaman sonra ekran kartı alacağından böyle bir sistem toplaman çok daha iyi olur. Monitör olarak LED panel, DVI girişli, Full HD, 5 MS ve en az 21.5" bir monitör işini fazlasıyla görecektir. İ5 6400'ın içindeki GPU ile GTA 5'i bile 720P'de tamamen düşük ayarlarda akıcı biçimde oynayabilirsin. Laptoptaki SSD SATA 3 girişli ise bilgisayarına bağlayabilirsin. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :)

Yardımcı olmak ne kelime fazlasını yaptınız, elinize emeğinize sağlık, ayrıca konu ile ilgili yorum yapan herkese teşekkür ederim beğenilerimi yolladım merak etmeyin.

Dediğim gibi ekran kartı alana kadar esas öncelikli oyniyacağım oyunum csgo olacaktır ekran kartını aldıktan sonra da GTA5 olsun H1Z1 olsun yada artık piyasada ne oyun varsa hepsinin tadına bakacağız :)

Monitör tavsiyesi içinde sağolun ;)

EDIT: işlemci için soğutucu almama gerek varmı yoksa APU'da ki gibi içinden fan çıkıyor mu?

ASUS A68HM-PLUS bu anakart eski nesil mi yeni nesil mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı